Οι δράσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, που περιλαμβάνονται στην Εθνική Στρατηγική για Ανάπτυξη Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους, ήταν το θέμα συζήτησης που είχαν σε συνάντησή τους, Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Γιώργος Σαββίδης και Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, Κώστας Χαμπιαούρης.

 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, ο κ. Σαββίδης δήλωσε ότι «η στρατηγική αυτή που εξαγγέλθηκε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, καλύπτει ένα ευρύ πεδίο δράσεων που αποσκοπούν σε ενδυνάμωση της ανάπτυξης των ορεινών κοινοτήτων».

 

Μάλιστα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε πως «ένας από τους πάγιους στόχους του Υπουργείου Δικαιοσύνης, είναι η λειτουργία αστυνομικών και πυροσβεστικών σταθμών στις κοινότητες του Τροόδους, με το απαιτούμενο προσωπικό και η στέγασή τους σε κατάλληλα κτήρια, με όλες τις απαραίτητες υποδομές για την αποτελεσματική επιτέλεση του έργου τους».

 

pyrosv-paxna-3

 

Όπως είπε, «σε αυτό το πλαίσιο, προωθούμε την ανέγερση νέων Σταθμών και την εκτέλεση, στο αμέσως επόμενο διάστημα, βελτιωτικών έργων στα υφιστάμενα κτήρια όπου στεγάζονται οι Αστυνομικοί Σταθμοί Κάμπου, Κακοπετριάς, Πλατρών».

Σημείωσε δε ότι στον τομέα της αστυνόμευσης, ολόκληρη η περιοχή Τροόδους καλύπτεται από τον θεσμό της Κοινοτικής Αστυνόμευσης.

 

Όσον αφορά την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ο Υπουργός επανέλαβε ότι στόχος τους παραμένει η έγκαιρη πρόληψη των πυρκαγιών και γι’ αυτό είπε, «έχουμε περιλάβει ως δράση τη δημιουργία νέου υποσταθμού στις Κυβίδες σε στρατηγικό σημείο και τη βελτίωση του πυροσβεστικού σταθμού Πάχνας, εκτιμώντας ότι τα δύο αυτά έργα θα συνδράμουν περαιτέρω στις προσπάθειες που συντονισμένα καταβάλλονται για πρόληψη και έγκαιρη κατάσβεση πυρκαγιών».

Από πλευράς του ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων Κώστας Χαμπιαούρης αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό Δικαιοσύνης για τη συνάντηση, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η εξαιρετική συνεργασία που υπήρχε με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, στο παρελθόν, θα συνεχίσει και στο μέλλον.

«Στόχος μας είναι η βιώσιμη ανάπτυξη των ορεινών κοινοτήτων όπως αυτή εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο και ως είναι και η επιθυμία του Προέδρου της Δημοκρατίας», είπε ο κ. Χαμπιαούρης.

 

pyrosv-paxna-2

 

Εντός του έτους αρχίζουν εργασίες

Την ικανοποίησή του για τη θετική αυτή εξέλιξη εξέφρασε σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ΛΕΜΕΣΟΣ ο Πρόεδρος της κοινότητας Πάνω Κυβίδων, Κωνσταντίνος Παπαθεοδώρου.

Όπως τόνισε, επρόκειτο για ένα πάγιο αίτημα της κοινότητας το οποίο επιτέλους προωθείται, ενώ όπως μας είπε, ενημερώθηκε από το Τμήμα Δημοσίων Έργων πως οι εργασίες για τη δημιουργία του νέου πυροσβεστικού σταθμού θα ξεκινήσουν εντός του έτους.

Ερωτηθείς ο κ. Παπαθεοδώρου πού αναμένεται να ανεγερθεί ο πυροσβεστικός σταθμός ανέφερε πως θα χτιστεί σε οικόπεδο που έχει παραχωρήσει η κοινότητα προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το οποίο, είπε βρίσκεται στο κέντρο του χωριού προς τα ανατολικά.

 

Άμεση ανάγκη η ανέγερσή του στην Πάχνα

Θετικότατη, χαρακτήρισε, αυτή την εξέλιξη και ο Πρόεδρος της κοινότητας Πάχνας Ανδρέας Σάββα, ο οποίος σε δηλώσεις του στην εφημερίδα μας τόνισε την αναγκαιότητα της ανέγερσης νέου πυροσβεστικού σταθμού, καθότι όπως είπε, ο υφιστάμενος σταθμός έχει εγκαταλειφθεί λόγω επικινδυνότητάς του.

Ο κ. Σάββα τόνισε πως περιμένει απάντηση από την Επαρχιακή Διοίκηση για να μπορέσουν να μεταβιβάσουν το τεμάχιο στο οποίο είναι ο νυν πυροσβεστικός σταθμός στην Κυπριακή Δημοκρατία.

«Απ’ ότι μου είπαν, εγκρίθηκε από τον Έπαρχο και θα προχωρήσουμε μέσω Κτηματολογίου να μεταβιβάσουμε το τεμάχιο στην Κυπριακή Δημοκρατία, ούτως ώστε να μπορέσει η Κυπριακή Δημοκρατία να επενδύσει εκεί, για τη δημιουργία νέου σταθμού. Περιμένουμε σε ένα – δυο μήνες να γίνουν οι μεταβιβάσεις», συμπλήρωσε τέλος ο Κοινοτάρχης Πάχνας.

 

Διαβάστηκε 192 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top