Έντονη ανησυχία επικρατεί στην τουριστική κοινότητα του Αγίου Τύχωνα λόγω του κατεστραμμένου πεζόδρομου. Πρόκειται για τον παραθαλάσσιο πεζόδρομο, ολικής έκτασης 5 χιλιομέτρων, που σε διάφορα σημεία του παρουσιάζει κατολίσθηση. Μιλάμε για μια από τις πιο κοσμοπολίτικες περιοχές του νησιού μας που καθημερινά χιλιάδες κόσμος απολαμβάνει τον περίπατο του ή αθλείται.

 

Οι σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν από τη σφοδρή θαλασσοταραχή που έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο και εντοπίζονται σε τρία σημεία. «Το πρόβλημα είναι τεράστιο και θέτει ζητήματα υγείας και ασφάλειας στους χιλιάδες επισκέπτες που επιλέγουν να κάνουν την βόλτα τους παραθαλάσσια», αναφέρει στην ΛΕΜΕΣΟΣ ο κοινοτάρχης Αγίου Τύχωνα Πάμπος Χαραλάμπους, εμφανώς ανήσυχος. Να τονίσουμε ότι έχουν μπει διάφορες ταμπέλες σήμανσης επικινδυνότητας αλλά αυτό δεν εμποδίζει τους πεζούς να τις παρακάμψουν.

 

Σε επιτόπια επίσκεψη της εφημερίδα μας στον κατεστραμμένο πεζόδρομο, διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση χρίζει άμεσης λύσης λόγω του ότι σε διάστημα μερικών λεπτών οι πεζοί ήταν δεκάδες και αρκετοί από αυτούς ξένοι επισκέπτες. «Δεν περίμενα να αντικρίσω τέτοια κατάσταση και τέτοιες υποδομές λίγα μέτρα από το ξενοδοχείο μας. Εκτός ότι οι εικόνες είναι αποκρουστικές, περπατάμε με κίνδυνο την σωματική μας ακεραιότητα και υπάρχει ζήτημα ασφάλειας. Πιστεύω αν χτυπήσει κάποιος από το γκρουπ των συνταξιδιωτών μας η δυσφήμηση στο τουριστικό νησί της Κύπρου θα είναι τεράστια», μας ανέφερε εκνευρισμένη μια τουρίστρια 50 ετών από την Ρωσία.

 

Ο κοινοτάρχης δηλώνει ότι η εν λόγω περιοχή είναι μπροστά από 7 μεγάλα ξενοδοχεία, τα περισσότερα είναι πεντάστερα. «Το πρόβλημα είναι πιο έντονο σε 3 σημεία αλλά αν κάποιος κοιτάξει προσεκτικά υπάρχουν ζημιές σε όλο τον πεζόδρομο. Λυπάμαι, αλλά αυτή δεν είναι εικόνα για μια τουριστική χώρα», υπογράμμισε.

 

Να επισημάνουμε ότι το σύνολο των κλινών των παρακείμενων ξενοδοχείων ανέρχεται στις 3.500 και σε λιγότερο από δύο μήνες από τώρα αρχίζει η «καλοκαιρινή περίοδος». «Ζητάμε την βοήθεια της Πολιτείας έτσι ώστε να επιδιορθώσουμε τον πολυσύχναστο πεζόδρομο όσον το δυνατόν πιο σύντομα. Σύμφωνα με συνεργάτες μελετητές, το κόστος των εργασιών ανέρχεται γύρω στις €400.000, ποσό το οποίο είναι εξωφρενικό για να επωμιστεί το χωριό, μιας και στα ταμεία «δεν υπάρχει ούτε ένα σεντ». Η κυβέρνηση, το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υφυπουργείο Τουρισμού πρέπει να δράσουν άμεσα», τόνισε.

 

Σε επικοινωνία μας με τον Υφυπουργό Τουρισμού Σάββα Περδίο, μας ανέφερε πως το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και ως εκ τούτου είναι σε άμεση επαφή, όπως μας είπε με το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο χειρίζεται το όλο θέμα σε συνεργασία με την Επαρχιακή Διοίκηση. «Μας απασχολεί το πρόβλημα του πεζόδρομου και ενημερώσαμε το αρμόδιο υπουργείο για να λάβει δράση άμεσα», συμπλήρωσε.

 

Διαβάστηκε 1037 φορές
Tagged under

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top