Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου του Πανίκου Θρασυβούλου «Η Συλίκου και ο κόσμος της». Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο Οδύσσειο Πολιτισμικό και Μορφωτικό Κέντρο Συλίκους.

 


Την εκδήλωση προσφώνησαν ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νίκος Αρέστη, ο συγγραφέας Πανίκος Θρασυβούλου και ο κ. Φρίξος Ιωαννίδης, ο οποίος και επιμελήθηκε το σχεδιασμό και τη σελιδοποίηση του βιβλίου.

 

mesa

 


Κύριος ομιλητής ήταν ο Καθηγητής Νεότερης Ιστορίας Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, Γιώργος Γεωργής.

 


Στο βιβλίο του, ο συγγραφέας καταγράφει, μεταξύ άλλων, τις θύμησές του από τα παιδικά του χρόνια, τις οικογένειες του χωριού, τις εργασίες με τις οποίες καταπιάνονταν οι συγχωριανοί του, τα ήθη και έθιμα με τα οποία μεγάλωσε.

 

mesa1


 

Το βιβλίο, που είναι αποτέλεσμα πολυετούς μελέτης και συλλογής πληροφοριών και με αφθονία παλιών και σπάνιων φωτογραφιών, έχει εκτιμηθεί ως μία πολύτιμη πηγή πληροφόρησης για την ιστορία του χωριού, και ιδιαίτερα χρήσιμο για τις νεότερες γενεές και για μελετητές της Κυπριακής αγροτικής ζωής.

 

 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook

 


Μετά τη παρουσίαση ακολούθησε δεξίωση με παραδοσιακά κυπριακά κεραστικά, που οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν στην αυλή του κέντρου.

 


Ο ωραίος καιρός και η θέα της κοιλάδας του Κούρρη που απλωνόταν στον ορίζοντα έκαναν την ατμόσφαιρα ακόμα πιο ευχάριστη.

 

Λόγω του ότι το βιβλίο δεν θα διατεθεί για πώληση μέσω βιβλιοπωλείων, όσοι επιθυμούν να το προμηθευτούν μπορούν να επικοινωνούν με την κα Σωτηρούλα Θρασυβούλου στο τηλ. 99348225.
 

Διαβάστηκε 592 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top