Η Σχολή Ομόδους μέσα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ PORTS (People Organising Redevelopment Technology and Sustainability) οργάνωσε σε συνεργασία με τον Δήμο Λεμεσού, εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας από την αποβάθρα του Εναερίου μέχρι την Επίχωση. Ομάδα μαθητών/τριών, Καθηγητών/τριών και Γονέων/Κηδεμόνων της Σχολής μας εφοδιάστηκε από τον Δήμο Λεμεσού με τα απαραίτητα υλικά για τον καθαρισμό, όπως γάντια, σακούλια για ανακύκλωση και για σκουπίδια, συνέλεξε απορρίμματα από την παραλία.

 

Τα περισσότερα από αυτά ήταν ανακυκλώσιμα, γεγονός που αποδεικνύει ότι πολλοί δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα την αξία της ανακύκλωσης. Επομένως, ο αγώνας είναι ακόμη μακρύς για την ευαισθητοποίηση του κοινού στο εν λόγω θέμα. Ενθαρρυντικό πάντως ήταν το γεγονός ότι αρκετοί/ές λουόμενοι/ες και θαμώνες των παραλιακών καφετεριών έδωσαν συγχαρητήρια στους/στις εθελοντές/ντριες που ανέλαβαν την καθαριότητα, ενώ κάποιοι/ες από αυτούς/ές συνέβαλαν και προσωπικά στον καθαρισμό της παραλίας μαζεύοντας τα σκουπίδια που βρίσκονταν στον περίγυρό τους.

 

Με αυτό τον τρόπο μεταφέρθηκε σε όλους το μήνυμα πως θα πρέπει ο κάθε ένας και η καθεμιά ξεχωριστά να μεριμνά για τη διατήρηση καθαρών των παραλιών του νησιού μας και γενικά των κοινόχρηστων χώρων, αποφεύγοντας το πέταγμα σκουπιδιών και γνωρίζοντας τα θετικά αποτελέσματα της ανακύκλωσης.

 

 

Διαβάστηκε 896 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top