Για ακόμη μια χρονιά τα καζάνια άναψαν και πάλι στην Πάχνα, μοσχομυρίζοντας για 8η χρονιά στο χωριό ο φρεσκοψημένος παλουζές.

 

Οι επισκέπτες αλλά και οι κάτοικοι του χωριού είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τη διαδικασία παρασκευής του παραδοσιακού ζυμωτού παλουζέ, όπως η παράδοση του χωριού το έχει διαφυλάξει μέχρι σήμερα.

 

Έχοντας συνδέσει το όνομά της με την ανάδειξη των ντόπιων, αγροτικών προϊόντων, η Πάχνα, το Κοινοτικό Συμβούλιο, αλλά και ο Σύνδεσμος Αποδήμων, έχουν πετύχει να φέρνουν τον κόσμο κοντά στην παράδοση και να τον κρατούν κοντά στις ρίζες του.

 

paxna5

 

Η γιορτή πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Κώστα Χαμπιαούρη, εκ μέρους του οποίου ανέγνωσε σύντομο χαιρετισμό, ο Α’Λειτουργός Εκπαίδευσης Γενεθλής Γενεθλίου.

 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook

 

Σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πάχνας Ανδρέας Σάββα, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων πως η γιορτή του παλουζέ έχει γίνει θεσμός στην κοινότητα και κάθε χρόνο προσπαθούν να την εμπλουτίζουν.

 

«Η σημερινή εκδήλωση συμπίπτει με την επέτειο ανακήρυξης της Κυπριακής Δημοκρατίας, μια επέτειος που βρίσκει την πατρίδα μας ακόμα μοιρασμένη. Ευχόμαστε και ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες τόσο για την σκλαβωμένη Πατρίδα μας όσο και για τον βασανισμένο λαό της», συμπλήρωσε ο κ. Σάββα.

 

Ο κοινοτάρχης συνέχισε ευχαριστώντας τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη, για την εκεί παρουσία του.

 

Τέλος, ο κ. Σάββα ευχαρίστησε την εφημερίδα ΛΕΜΕΣΟΣ, που ήταν χορηγός επικοινωνίας και προβολής της όλης εκδήλωσης.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η όλη εκδήλωση πλαισιώθηκε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα που περιελάμβανε διάφορους παραδοσιακούς χορούς καθώς και εξαιρετική ρεμπέτικη μουσική.

 

paxna3

 

Διαβάστηκε 888 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top