Με κυπριακούς χορούς και τραγούδια, από τον Πολιτιστικό Χορευτικό Όμιλο «Διόνυσος» και τη λαϊκή ορχήστρα του Μιχάλη Βρυώνη, γιορτάστηκε η Γιορτή του Παλουζέ στο Άρσος.

 

Η Γιορτή του Παλουζέ έχει καθιερωθεί πλέον στο Άρσος, αφού γίνεται εδώ και τριάντα πέντε χρόνια την τελευταία Κυριακή του Σεπτέμβρη, με τη συμμετοχή όλων των κατοίκων του χωρίου. Η επιτυχία της εκδήλωσης βασίζεται στη συνεργασία του Κοινοτικού Συμβουλίου Άρσους με το Σύνδεσμο Ανάπτυξης Κοινότητας Άρσους, την Εκκλησιαστική Επιτροπή, το Κέντρο Νεότητας και όλους τους κατοίκους του χωριού μόνιμους και απόδημους.

 

Εκ μέρους του Κοινοτικού Συμβουλίου Άρσους καλωσόρισε τον κόσμο στην 36η Γιορτή του Παλουζέ, ο κοινοτάρχης Άρσους, Ανδρέας Ψηλός.

«Η παρουσία σας αποτελεί για μας εκδήλωση εκτίμησης και στήριξης και μας ενθαρρύνει στους μελλοντικούς μας σχεδιασμούς. Ευχαριστώ όλους για την τιμή που μας κάνετε να παρευρεθείτε», είπε χαρακτηριστικά.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη.

 

palouze-arsos-3

 

 

Από πλευράς του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ανάπτυξης Κοινότητας Άρσους Ηλίας Ιωακείμ, ανέφερε πως η εκδήλωσή τους αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της υπαίθρου μας.

 

Τέλος, ευχαρίστησε όλα τα άτομα και ιδιαιτέρα τις γυναίκες του χωριού που πρόσφεραν και εργάστηκαν για την υλοποίηση της γιορτής, καθώς και το Ίδρυμα «ΠΩΛ ΚΑΙ ΝΙΝΑΣ ΠΑΣΤΙΔΗ» για την έκθεση έργων του μεγάλου Μυτιληναίου λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου που παρουσίασε.

 

Στο γαστρονομικό μέρος προσφερόταν ζεστός παλουζές σε όλους τους επισκέπτες, κουλλουρούθκια με το έψιμα, ρετσιέλια, σουτζιούκος, κιοφτέρκα, αρκατένα, ρέσι, αρωματικά βότανα, κρασί, ζιβανία και άλλα προϊόντα του αμπελιού.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της γιορτής γίνονταν περιηγήσεις στο Λαογραφικό Μουσείο και στις Βυζαντινές εκκλησίες του Αποστόλου Φιλίππου και της Ιεράς Μονής Παναγίας Καθολικής, στα παραδοσιακά σπίτια και δρομάκια του χωριού, ενώ σε δύο παραδοσιακά οινοποιεία γινόταν απόσταξη ζιβανίας.

 

palouze-arsos-2

 

Διαβάστηκε 410 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top