Για 10η συνεχή χρονιά, την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, στην όμορφη πλατεία της κοινότητας Στατού – Αγίου Φωτίου βαδίσαμε «Στ’ αχνάρια της παράδοσης».


Ο Μιχαήλ Κίμωνος, πρόεδρος της Κοινότητας, μιλώντας στην εφημερίδα «ΛΕΜΕΣΟΣ» για αυτή τη μεγάλη γιορτή, δήλωσε πως πρόκειται για ένα ιδιαίτερο Φεστιβάλ Προβολής και Προώθησης Τοπικών Προϊόντων της περιοχής, η οποία φημίζεται για τα εξαιρετικής ποιότητας γεωργικά προϊόντα της αλλά και για τη σπουδαία πολιτιστική της κληρονομιά.

 

mesa1
 

 

Με ένα μεγάλο αριθμό αποδήμων στη Λεμεσό, η κοινότητα Στατού - Αγίου Φωτίου που βρίσκεται στις ανατολικότερες πλαγιές της ορεινής επαρχίας Πάφου, αποτελεί οργανικό κομμάτι της αμπελουργικής παράδοσης του νησιού. Κάθε Σεπτέμβριο, από το 2010 φιλοξενεί μερικά από τα σημαντικότερα οινοποιεία του τόπου μας και συστήνοντάς μας βήμα προς βήμα την παραγωγή παλουζέ, σιουσιούκου και ζιβανίας.


Στο χαιρετισμό του στην εκδήλωση, ο κοινοτάρχης είπε πως «η φιλοπρόοδη προσπάθεια των κατοίκων του Στατού – Αγίου Φωτίου, οι οποίοι εξακολουθούν να πορεύονται στ΄ αχνάρια των προγόνων μας, έχει ως αποτέλεσμα να καταφέρνουν να διατηρούν τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας με το ίδιο αστείρευτο μεράκι.

 

mesa2


Συνέχισε λέγοντας πως «τα προϊόντα του Στατού – Αγίου Φωτίου, με την ανόθευτη και γνήσια παραδοσιακή τους γεύση και την ποιοτική τους ανωτερότητα, έχουν καταφέρει χρόνο με το χρόνο να καθιερωθούν στην κυπριακή αγορά ως προϊόντα με ονομασία προέλευσης».

 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook


Η εκδήλωση πλαισιωνόταν από πλούσιο παραδοσιακό καλλιτεχνικό πρόγραμμα με το μουσικό σχήμα «Δίας» και το χορευτικό συγκρότημα «Αφροδίτη», ενώ υπήρχε και συμμετοχή παραδοσιακών χορευτών της περιοχής.

 

Ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ της υπαίθρου μας φέρνει κοντά στα ξεχωριστά «διαμάντια» της παράδοσής μας στην ορεινή Πάφο.

Διαβάστηκε 755 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top