Τη δημιουργία Περιφερειακής Λαϊκής Αγοράς στον Καρβουνά, ανακοίνωσε τη περασμένη Πέμπτη ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδή, σε συνάντηση που είχε με τους γεωργούς στην Κυπερούντα.

 

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Υπουργός τόνισε ότι «η δημιουργία κλειστής Περιφερειακής Λαϊκής Αγοράς στον Καρβουνά, θα συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της περιοχής και θα δώσει τη δυνατότητα στους παραγωγούς να διαθέσουν οι ίδιοι τα προϊόντα τους σε ανταγωνιστικές τιμές, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα. Από την άλλη, οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να αγοράζουν φρέσκα, τοπικά προϊόντα σε συμφέρουσες τιμές και να έρχονται σε άμεση επαφή με τον ίδιο τον παραγωγό».
 


Επισημαίνοντας ότι πολύ σύντομα θα αρχίσουν οι εργασίες για την υλοποίηση του έργου, ο Υπουργός ανέφερε ότι το Κράτος έχει διαθέσει 35.000 ευρώ, προκειμένου να διενεργηθεί η απαραίτητη τεχνοοικονομική μελέτη για την ανέγερση και λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς στον Καρβουνά.


Ο Υπουργός ενημέρωσε παράλληλα τους γεωργούς ότι το Υπουργείο του προχωρά στην ετοιμασία ειδικού τροποποιητικού νομοσχεδίου για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών, δεδομένου ότι η εύρυθμη λειτουργία τους θα έχει πολλαπλά οφέλη για τους ίδιους και την κοινωνία.

 


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των γεωργών της περιοχής της Κυπερούντας με τον Υπουργό, συζητήθηκε ακόμα η διαδικασία παροχής των αποζημιώσεων από ζημιές που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων μηνών, καθώς και το νέο σύστημα γεωργικής ασφάλισης.


Τέλος, ο Υπουργός επεσήμανε ότι πολύ σύντομα θα γίνει νέα προκήρυξη του επενδυτικού μέτρου 4.1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, με ιδιαίτερη στόχευση στις ορεινές περιοχές.

 


Η νέα προκήρυξη, ανέφερε ο Υπουργός, θα προσφέρει στους παραγωγούς την ευκαιρία να αποκτήσουν σύγχρονα μέσα παραγωγής, με απλοποιημένες διαδικασίες και με το ύψος της επιδότησης να κυμαίνεται από το 50 μέχρι και το 70% της συνολικής δαπάνης.

 

ΚΥΠΕ

Διαβάστηκε 764 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top