Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η «Γιορτή του Καϊκανά» στο προαύλιο του Πολιτιστικού Κέντρου Φοινιού, μια εκδήλωση η οποία πλέον έχει καταστεί θεσμός στην κοινότητα.

 

Σε σύντομο χαιρετισμό της στην εκδήλωση η Πρόεδρος του Ομίλου Γυναικών Φοινιού Άννα Γεωργίου, ανάφερε μεταξύ άλλων ότι είναι πολύ περήφανη για τις γυναίκες του ομίλου, που όλο αυτό το διάστημα παρόλη την κούραση τους μετά από κάθε εκδήλωση, είναι έτοιμες για την επόμενη, να συνεχίσουν με την ίδια δύναμη και ενθουσιασμό.

 

Πρόσθεσε δε, πως «όλοι μαζί χωρίς εγωισμούς μπορούμε το Φοινί μας να το ανεβάσουμε ψηλά».

 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook

 

Κλείνοντας, ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι στηρίζουν τον όμιλο σε κάθε του προσπάθεια και τον βοηθούν να εκπληρώνει κάθε του στόχο.

 

Μέλη του Ομίλου Γυναικών Φοινιού, πρόσφεραν «ζεστό καϊκανά» (παραδοσιακό γλυκό της περιοχής), με ζάχαρη ή έψημα σταφυλιού σε όλους τους παρευρισκομένους. Την εκδήλωση πλαισίωνε κυπριακή παραδοσιακή μουσική, τσιαττιστά, παραδοσιακοί χοροί και τραγούδι.

 

Αξίζει να σημειωθεί, πως στο χώρο της γιορτής υπήρχε παζαράκι από Φοινιώτες και όχι μόνο, όπου διατίθεντο σπιτικά γλυκά, μαρμελάδες, ροδόσταγμα, ανθόνερο, παγωτά, χαρουπόμελο και παστέλι Ανώγυρας, φρέσκα φρούτα εποχής, φοινιώτικα λουκούμια και άλλα φοινιώτικα παραδοσιακά εδέσματα, καθώς και χειροποίητα διακοσμητικά πήλινα αγγεία, χαρακτηριστικά δείγματα της φοινιώτικης παραδοσιακής αγγειοπλαστικής τεχνοτροπίας.

 

Για τη ψυχαγωγία των μικρών παιδιών, ο όμιλος φρόντισε όπως υπάρχει φουσκωτό.

Διαβάστηκε 4326 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top