Στη δημιουργία ενός μεικτού σχολείου στοχεύει το Υπουργείο Παιδείας να καταστήσει το Γυμνάσιο Ομόδους, καθώς εκτός από Γυμνάσιο και Λύκειο θα είναι και Τεχνική Σχολή.

 

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα ΛΕΜΕΣΟΣ, ο Διευθυντής Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΜΤΕΕΚ), Ηλίας Μαρκάτζης, σε απομακρυσμένες περιοχές όπου προσφέρεται η δυνατότητα και βιωσιμότητα, στοχεύουν να δημιουργήσουν μεικτά Λύκεια, δηλαδή Λύκεια και Τεχνικές Σχολές. Ο λόγος γι’ αυτό, όπως είπε ο κ. Μαρκάτζης, είναι επειδή καθοριστικός παράγοντας επιλογής σχολείου αποτελεί η περιοχή διαμονής των μαθητών.

 

Μάλιστα, σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου, με πρωτοβουλία του ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης μαζί με τον Διευθυντή Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΜΤΕΕΚ), Ηλία Μαρκάτζη μετέβησαν στο Γυμνάσιο Ομόδους, όπου και αξιοποίησαν τις υποδομές του σχολείου, ενώ συνομίλησαν και για το ποια μαθήματα θα προσφέρονται στη νέα Τεχνική Σχολή.

 

Μετά από εισήγηση του ίδιου του Υπουργού στη συνάντηση προσκλήθηκαν τοπικοί φορείς, το Κοινοτικό Συμβούλιο, ο Σύνδεσμος Γονέων του Σχολείου, το Σωματείο Στήριξης του Σχολείου, Οινοποιία της περιοχής και τοπικές Βιοτεχνίες, καθώς η καινοτομία που σχεδιάζεται από πλευράς του υπουργείου, είναι η έναρξη προγραμμάτων προσαρμοσμένων στα «μέτρα» της τοπικής κοινωνίας.

 

Όπως μας επισήμανε ο κ. Μαρκάτζης, θα αξιοποιηθούν οι τοπικές βιοτεχνίες για κάλυψη κάποιων εργαστηρίων, ενώ τόνισε ότι θα στηθεί και ένα πρόγραμμα για τις ανάγκες της περιοχής. Δηλαδή, όπως εξήγησε, προγράμματα που να βασίζονται στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, όπως για παράδειγμα γαλακτοκομία, τυροκομία, οινοποιία, μελισσοκομία, καλλιέργειες και άλλοι κλάδοι που σήμερα δεν υπάρχουν.

 

«Είμαστε έτοιμοι να τροποποιήσουμε υφιστάμενες ειδικότητες ή να δημιουργήσουμε εκ νέου άλλες. Να προσφέρουμε αυτό που χρειάζονται οι κάτοικοι, ώστε να μπορούν να αναπτύξουν την περιοχή τους», πρόσθεσε ο κ. Μαρκάτζης. «Και αυτό είναι μεγάλη καινοτομία, είναι κάτι το οποίο δεν έγινε ξανά στη Κύπρο, ενώ σε άλλες χώρες του κόσμου γίνεται», συμπλήρωσε.

 

Τη δημιουργία της Τεχνικής Σχολής χαιρετίζουν από πλευράς τους οι κοινοτάρχες Ομόδους Ευγένιος Μιχαήλ και Πάχνας Αντρέας Σάββα. Σε δηλώσεις τους στην εφημερίδα ΛΕΜΕΣΟΣ, τονίζουν πως μια Τεχνική Σχολή στην περιοχή τους θα συμβάλει τα μέγιστα στην περαιτέρω ανάπτυξη και αναβάθμιση των Κρασοχωριών της επαρχίας Λεμεσού.

Διαβάστηκε 2615 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top