Φιλοξενήθηκε στον Αγρό η διεθνής ανταλλαγή νέων με τίτλο "News Grasp News"  που διοργάνωσε η οργάνωση Youth Dynamics  με την στήριξη του Ευρωπαϊκού προγράμματος για την νεολαία, την εκπαίδευση και τον αθλητισμό, ERASMUS+.

 

Στο πρόγραμμα που ξεκίνησε στις 29 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε στις 6 Απριλίου 2019  συμμετείχαν 36 νέοι ηλικίας 16 - 25 ετών από την Κύπρο, την Ισπανία, την Πολωνία, την Ιταλία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

 


Το πρόγραμμα είχε ως βασική ενότητα  τη συζήτηση των θεμάτων της παιδείας στα μέσα επικοινωνίας, την αξιοποίηση των μηνυμάτων των μέσων ενημέρωσης, την αξιοπιστία και την προώθηση της κριτικής σκέψης ανάμεσα στους νέους. Παράλληλα στόχευε στη σωστή ενημέρωση των νέων για την ασφαλή και υπεύθυνη χρήση του διαδικτύου, ώστε να μπορούν να αναγνωρίσουν και να αντιμετωπίσουν τους κίνδυνους και τις παγίδες που κρύβει. Στο πλαίσιο της ανταλλαγής δόθηκε  ιδιαίτερη έμφαση για την καλλιέργεια κριτικής σκέψης στους συμμετέχοντες με στόχο την κατάρριψη του  φαινόμενο των αναληθών δημοσιευμάτων (Fake news) στο διαδίκτυο. Αυτό έχει άμεσο θετικό αντίκτυπο αφού οι νέοι θα  μπορούν να αναγνωρίζουν ψευδείς ειδήσεις αλλά και τα κίνητρα αυτών που τις διαδίδουν.


Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε χρησιμοποιώντας  δημιουργικές και διαδραστικές τεχνικές όπως διαλέξεις, βιωματικά εργαστήρια, συζητήσεις σε ομάδες εργασίες, δραστηριότητες άτυπης μάθησης και παιχνίδια ρόλων για την αύξηση της παιδείας στα μέσα επικοινωνίας. Ενθάρρυνε επίσης τη διαπολιτισμική εκμάθηση με εσωτερικές και εξωτερικές δραστηριότητες στις διαπολιτισμικές ομάδες, με την αλληλεπίδραση την τοπική νεολαία, την επίσκεψη σε πολιτιστικά κέντρα και αρχαιολογικούς χώρους, την εκμάθηση και τη συζήτηση των δημοφιλών μέσων μαζικής ενημέρωσης κ.α.


Παράλληλα οι συμμετέχοντες έλαβαν μέρος στην εκστρατεία Let’s do it Cyprus που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 2-7 Απριλίου 2019, καθαρίζοντας κεντρικές πλατείες, πάρκα, δρόμους και χώρους πρασίνου στην Κοινότητα του Αγρού.

Διαβάστηκε 284 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top