«Συζητήσαμε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών, το θέμα των Λιμνών στο Πισσούρι και τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις κατολισθήσεις και την υποχώρηση του υπεδάφους. Το θέμα χρονίζει και συζητήθηκε για πολλοστή φορά στην Επιτροπή Εσωτερικών, στην παρουσία όλων των αρμόδιων τμημάτων του κράτους και των επηρεαζόμενων κατοίκων και ιδιοκτητών που επηρεάζονται οι κατοικίες τους. Δυστυχώς όμως το κράτος, εδώ και 4 χρόνια χάθηκε στη γραφειοκρατία και στην έλλειψη πολιτικής βούλησης για επίλυση του προβλήματος.

Τα προβλήματα των κατοίκων Πισσουρίου είναι τεράστια και κρίσιμα.! Φτάσαμε να κινδυνεύουν ακόμη και ζωές και το κράτος ακόμη θα ετοιμάσει μελέτες. Εμείς θεωρούμε ότι λύσεις υπάρχουν, σύμφωνα και με παλαιότερες πρακτικές που εφάρμοσε το κράτος π. χ Άλασσα , Κυβίδες.

Η περιοχή πρέπει να κηρυχτεί ως λευκή ζώνη από το κράτος και να αποζημιωθούν άμεσα όλοι οι επηρεαζόμενοι, είτε σε γη, είτε σε εφάπαξ ποσό, μέχρι ωσότου ετοιμαστεί και εμπεριστατωμένη μελέτη για την περιοχή. Το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών και κατ επέκταση το Υπουργικό Συμβούλιο χρειάζεται να τρέξουν και να δώσουν άμεσα λύσεις, βραχυπρόθεσμα για όσους δεν μπορούν να κατοικήσουν στα σπίτια τους, τα οποία κηρύχθηκαν ως επικίνδυνα και μακροπρόθεσμα για όλους τους επηρεαζόμενους» 

Δήλωση Βουλευτή ΑΚΕΛ Γιώργου Τ. Γεωργίου, μετά το πέρας της συνεδρίας της Επιτροπής Εσωτερικών για το θέμα της υποχώρησης του υπεδάφους στη Κοινότητα Πισσουρίου. 

Διαβάστηκε 1054 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top