Η παράσταση «Ξύπνα Βασίλη», παρουσιάστηκε την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019 στην Αίθουσα Πολλαπλής Χρήσης Κυπερούντας, εξέπληξε όλους τους παρευρισκόμενους.  Η σπαρταριστή κωμωδία «Ξύπνα Βασίλη» που πρωτοαπολαύσαμε το 1969, σε παραγωγή Φίνος Φιλμ και σε σκηνοθεσία - σενάριο Γιάννη Δαλιανίδη, αναβίωσε στο ορεινό χωριό. Ήταν μια επιθυμία που έγινε πραγματικότητα με όσες δυσκολίες κι αν αυτό εμπεριέκλειε, κάτι που το έκανε μια ακόμα πιο δελεαστική και τελικά πιο ευχάριστη ενασχόληση για την ομάδα «αδράχτι».

 

Ο ερασιτεχνικός θίασος «αδράχτι» Κυπερούντας αποτελείται από εθελοντές νέους, κατοίκους ή και φίλους της Κυπερούντας και των γύρω περιοχών, που αγαπούν το θέατρο και τον εθελοντισμό. Αυτά είναι άλλωστε τα δύο στοιχεία που συνθέτουν τη δράση τους.

Η ομάδα ξεκίνησε κάτω από την ομπρέλα οργανωμένων συνόλων της κοινότητας, με αρχικό σκοπό να στήνει θεατρικές παραστάσεις και δρώμενα για τις εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα κατά καιρούς στο χωριό. Στην πορεία αναπτύχθηκε μια μεγάλη χημεία ανάμεσα στα μέλη, προστέθηκαν περισσότερα και δημιουργήθηκε η ανάγκη να επεκτείνουν το εύρος των δραστηριοτήτων τους. Έτσι αποφάσισαν να ανεξαρτητοποιηθούν, συνεχίζοντας αφ’ ενός τη συνεργασία με όλα τα οργανωμένα σύνολα του χωριού και οργανώνοντας αφ’ ετέρου τις δικές τους δράσεις εντός και εκτός κοινότητας.

 

Το όνομά τους ήθελαν να παραπέμπει σε μια έννοια που να αντιπροσωπεύει αυτό που είναι, γι’ αυτό κατάληξαν στο αδράχτι. Μια λέξη από την παράδοση, που κρύβει ταυτόχρονα μέσα της τη… δράση, μοιάζει στο άκουσμα με το… αδραττόμεθα των ευκαιριών που μας δίνονται και θυμίζει τη δεμένη κόκκινη κλωστή της ανέμης των παραμυθιών που θέλουμε να αναπαριστούμε. Στόχος, λοιπόν, και όραμα της ομάδας μας είναι η προσφορά στο κοινό ενός ποιοτικού θεάματος, αξιοποιώντας στο έπακρο και με τον καλύτερο τρόπο το έμψυχο και άψυχο υλικό της. Με το πρώτο εννοούμε τους εθελοντές μας, αυτούς που ανεβαίνουν πάνω στη σκηνή, αλλά και αυτούς που δουλεύουν πιο πριν και για να ετοιμαστεί κάθε παράσταση.

Όσον αφορά στο δεύτερο, πρόκειται για τα αντικείμενα και τα ρούχα που απαρτίζουν το βεστιάριό τους, τις προσκλήσεις που ευχαρίστως δέχονται για συμμετοχή σε εκδηλώσεις, καθώς και τις κρατικές και ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις που καλύπτουν τους τομείς δραστηριοποίησής τους.

 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι όλα τα έσοδα της παράστασης δόθηκαν στο «Ταμείο Αγάπης», το οποίο στηρίζει της άπορες οικογένειες της Κυπερούντας.

 

 

Διαβάστηκε 768 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top