Αντιδράσεις και διάσταση απόψεων υπάρχουν από τους τοπικούς άρχοντες, όπου επικρατούν διαφορετικές προσεγγίσεις και σχολές σκέψης, όσον αφορά την δραστική μείωση δήμων και συγχώνευση κοινοτήτων.

 

Στο πλαίσιο της δημόσιας συζήτησης που αναπτύσσεται, ο Κοινοτάρχης Αγίου Τύχωνα Χαράλαμπος Ιωάννου επισκέφτηκε τα γραφεία της εφημερίδας Λεμεσός για μια συνέντευξη εφ΄ όλης,  σε ότι αφορά το μέλλον της τοπικής αυτοδιοίκησης  και τις φημολογούμενες μεταρρυθμίσεις που αναμένεται να γίνουν.  Σύμφωνα με τις διαρροές, η κοινότητα του Αγίου Τύχωνα θα προσαρτηθεί με τον Δήμο Γερμασόγειας, μαζί με το Αρμενοχώρι.

 

«Τα τελευταία δημοσιεύματα αναστάτωσαν όχι μόνο το κοινοτικό συμβούλιο αλλά ολόκληρο τον Άγιο Τύχωνα, διότι δεν αναμέναμε να απορροφηθούμε από κάποιον δήμο» ανέφερε ο κ. Ιωάννου κάνοντας αρχή στις δηλώσεις του. Ωστόσο είναι θετικός στην συμπλεγματοποίηση υπηρεσιών σε 14 κοινότητες, με κυριότερη υπηρεσία αυτή της αποκομιδής σκυβάλων.

 

Συνεχίζοντας είπε πως «Δεν μπορώ να ανεχθώ ο Άγιος Τύχωνας να γίνει μια γειτονιά ενός δήμου. Δεν είναι λογικό στο δημοτικό συμβούλιο να εκπροσωπούμαστε μόνο από ένα άτομο».

 

Να σημειωθεί ότι ο Άγιος Τύχωνας είναι η μεγαλύτερη κοινότητα παγκύπρια σε πληθυσμό και μια από τις πλουσιότερες κοινότητες της Κύπρου με προϋπολογισμό 5 εκατομμύρια. Παράλληλα είναι η τρίτη τοπική αρχή σε τουρισμό παγκύπρια και η πρώτη σε πεντάστερα και τετράστερα ξενοδοχεία.

 

Δείτε το βίντεο από την σημερινή επίσκεψη του κοινοτάρχη:

Διαβάστηκε 1356 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top