Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου η εκδήλωση με τίτλο 'Περί Οίνου και Τυρού' στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΘΟΪ Κυπερούντας. Η εκδήλωση ήταν μια συνεργασία του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, της Κοινότητας Κυπερούντας και του Οινοποιείου Κυπερούντας.

Εισαγωγικό χαιρετισμό απηύθυνε ο Κοινοτάρχης Κυπερούντας, κ. Γιώργος Παναγιώτου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε εισήγηση από τον Λέκτορα στο Τμήμα Γεωπονικών Σπουδών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων, Δρ. Φώτη Παπαδήμα, με τίτλο: 'Από το γάλα στο τυρί: Μια μαγική διαδρομή', ο οποίος παρουσίασε τα διάφορα είδη τυριών της Κύπρου και τη διαδικασία παραγωγής τους.

Στη συνέχεια, ο οινολόγος του Οινοποιείου Κυπερούντας κ. Μηνάς Μηνά παρουσίασε το θέμα 'Η σημασία του αμπελουργού στην παραγωγή κρασιού'. Η εκδήλωση αγκαλιάστηκε από τους κατοίκους της κοινότητας, οι οποίοι μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων, είχαν την ευκαιρία να κάνουν γευστική δοκιμή κρασιών και τυριών.

Διαβάστηκε 679 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top