Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η Ημέρα Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων, η οποία έλαβε χώρα στον Αστυνομικό Σταθμό των Βάσεων Ακρωτηρίου.
Σκοπός της διεξαγωγής της «Ημέρας Αστυνομίας» είναι η ενημέρωση του κοινού για τις δράσεις της Αστυνομίας των Βάσεων, οι οποίοι προσπαθούν να καταστήσουν την περιοχή των Βρετανικών Βάσεων ασφαλή.
Σε χαιρετισμό του ο Αρχηγός Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων David Kelly, αφού καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους καθώς επίσης και τον Αρχηγό Αστυνομίας της Κυπριακής Δημοκρατίας Μιχάλη Παπαγεωργίου, δήλωσε πως ελπίζει ότι «φεύγοντας από την εκδήλωση θα μείνετε όλοι ικανοποιημένοι από το πως εργαζόμαστε με τους εταίρους μας για να κάνουμε τις περιοχές των Βάσεων ένα ασφαλισμένο και ευχάριστο μέρος όπου άνθρωποι θα μπορούν να ζουν και να εργάζονται».
Ο κ. Kelly ανέφερε επίσης ότι η Αστυνομία των Βάσεων επικεντρώνει τις προσπάθειές της κυρίως στη συνεργασία και την ανταλλαγή ιδεών με τις κοινότητες, για να εντοπίσουν όπως χαρακτηριστικά είπε, τις προτεραιότητες και τις ανάγκες αστυνόμευσης ούτως ώστε να εργαστούν μαζί για την επίλυσή τους.
«Δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας αποτελεσματικότερα αν δεν έχουμε τη δική σας συνεργασία και βοήθεια, είτε αυτή αφορά την πρόληψη και εξιχνίαση του εγκλήματος, στο να κάνουμε τους δρόμους μας πιο ασφαλείς ή να προστατεύσουμε και να διατηρήσουμε το περιβάλλον. Για να το θέσω πιο απλά, χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλο και ελπίζω ότι με καλύτερη κατανόηση του «τι κάνουμε» και «πως το κάνουμε», θα μπορείτε να δώσετε την βοήθεια και την υποστήριξη που χρειαζόμαστε από εσάς», σημείωσε ο Αρχηγός της Αστυνομίας των Βάσεων.
Ο κ. Kelly δήλωσε επίσης πως στο πλαίσιο της κυπριακής φιλοξενίας η σημερινή μέρα έχει επιπρόσθετο σκοπό την διασκέδαση του κόσμου αλλά και την περιποίηση των καλεσμένων τους και γι’ αυτό όπως είπε, έχουν διοργανώσει πληθώρα δραστηριοτήτων στις οποίες μικροί και μεγάλοι μπορούσαν να συμμετάσχουν.
Τέλος, ο Αρχηγός της Αστυνομίας αφού ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν στην όλη διοργάνωση της εκδήλωσης, σημείωσε πως του χρόνου δεν θα τους υποδεχθεί ο ίδιος στην εκδήλωση αυτή, καθώς όπως ανέφερε αυτή είναι η τελευταία «Ημέρα Αστυνομίας» που λαμβάνει μέρος ως Αρχηγός πριν από την αφυπηρέτησή του στο τέλος του 2012.
Αξίζει να σημειώσουμε πως στην «Ημέρα Αστυνομίας» μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν παρακολουθώντας διάφορες αστυνομικές επιδείξεις και τακτικές αυτοάμυνας από αστυνομικούς των Βάσεων, επίδειξη αστυνομικών σκύλων, ενώ παρακολούθησαν και διάφορους χορούς από χορευτικά συγκροτήματα.
Να σημειωθεί ότι το Χορευτικό Συγκρότημα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΟΥΜΑΖΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ  με χοροδιδάσκαλο τη κα. Φιλιώ Φ. Δαμοράκη έκανε δυναμικά τη  πρώτη του εμφάνιση. Συνόδεψαν το χορευτικό με το βιολί ο Μιχάλης Βριονής και με το Λαούτο ο Πρόδρομος Στυλιανού.

Διαβάστηκε 1377 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top