A+ R A-
13 December 2018

Monday, 24 September 2018 10:43

Άγιος Τύχωνας: 1ο ετήσιο εθνικό μνημόσυνο του ήρωα Ηρακλή Χριστοφή Αγαθοκλέους (Φωτογραφίες)

Η δεινή θέση στην οποία βρίσκεται σήμερα το εθνικό μας πρόβλημα, δεν αφήνει πολλά περιθώρια για επίτευξη μιας ιδανικής και ευκταίας λύσης. Τίποτα όμως, δεν μπορεί να μας αναγκάσει να υποχωρήσουμε από τον αγώνα μας για επίτευξη μιας δίκαιης και λειτουργικής λύσης, η οποία θα σέβεται τα δικαιώματα κάθε Κύπριου πολίτη και θα εδράζεται στις αρχές και τις αξίες της δημοκρατίας και της νομιμότητας, τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης.


 

 

Σε επιμνημόσυνο του λόγο, στο 1ο ετήσιο εθνικό μνημόσυνο του ήρωα του Αγίου Τύχωνα, Ηρακλή Χριστοφή Αγαθοκλέους που τελέστηκε το πρωί της Κυριακής 16 Σεπτεμβρίου 2018, από τον Ιερό ναό Αγίου Τύχωνα στη Λεμεσό, ο κ. Συλλούρης επεσήμανε ότι η σημερινή εθνική και πολιτική κατάσταση που βιώνει ο τόπος μας απαιτεί πάνω από όλα επιμονή στους στόχους και τα ιδανικά μας, αποφασιστικότητα, στρατηγική, καθώς και πνεύμα σύμπνοιας και ενότητας. «Σαφέστατα, οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, καθώς και οι όποιες διχοτομικές προσεγγίσεις στο εθνικό μας πρόβλημα, θα μας οδηγήσουν αναμφίβολα σε αδιέξοδες και καταστροφικές λύσεις».

 

Ο ήρωας Ηρακλής Χριστοφή Αγαθοκλέους ήταν αγνοούμενος για χρόνια μέχρις ότου ανευρέθηκαν τα ιερά οστά του και αναγνωρίστηκαν με την μέθοδο DNA, έτσι τελέστηκε η κηδεία στις 17 του περασμένου Σεπτεμβρίου.

 

Σε ό,τι αφορά στον ήρωα της κοινότητας Αγίου Τύχωνα, Ηρακλή Χριστοφή Αγαθοκλέους, έναν από τους στρατιώτες του 286 Μηχανοκίνητου Τάγματος Πεζικού, ο οποίος έπεσε μαχόμενος ενάντια στους Τούρκους εισβολείς τον Αύγουστο του 1974, ήταν αγνοούμενος για χρόνια μέχρις ότου ανευρέθηκαν τα ιερά οστά του και αναγνωρίστηκαν με την μέθοδο DNA, έτσι τελέστηκε η κηδεία στις 17 του περασμένου Σεπτεμβρίου, ο κ. Συλλούρης ανέφερε ότι τα μνημόσυνα των ηρώων μας αποτελούν για μας ιδιαίτερες στιγμές.

 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook

 

«Ανάμεικτα συναισθήματα και σκέψεις μας κυριεύουν κάθε φορά που καλούμαστε να τιμήσουμε και να μνημονεύσουμε τους ήρωες μας. Συγκίνηση, περηφάνεια, προβληματισμός, ενώ ταυτόχρονα η ιστορική οφειλή και το χρέος απέναντι στο παρελθόν μας υψώνονται ενώπιον μας επιβλητικά, απαιτώντας από εμάς ανάλογες πράξεις και θυσίες. Στις 15 Αυγούστου 1974, η διμοιρία του Ηρακλή περικυκλώθηκε από τα τουρκικά στρατεύματα στο λόφο Λαπάτσα στην περιοχή Σκυλλούρας και παρά την σκληρή μάχη που δόθηκε, τα ίχνη του Ηρακλή, καθώς και των άλλων 22 παλικαριών που αποτελούσαν την διμοιρία, χάθηκαν. Οι τιμημένοι γονείς, η οικογένεια, τα οικεία πρόσωπα του Ηρακλή, αλλά και όλοι εμείς, εκτός από τον πόνο για το χαμό του ήρωα μας, συναισθανόμαστε ταυτόχρονα το βάρος της θυσίας του και αποτίνουμε σήμερα φόρο τιμής στη μνήμη του, με τον προσήκοντα σεβασμό που αρμόζει στο όνομά του».

 

 

Read 397 times

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΥΠΑΙΘΡΟΣ)

Χριστουγεννιάτικο πανηγύρι στον Άγιο Τύχωνα

Χριστουγεννιάτικο πανηγύρι στον Άγιο Τύχωνα

Ο Σύνδεσμος Γονέων Δημόσιου Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Αγίου Τύχωνα σας προσκαλούν στο Χριστουγεννιάτικο τους πανηγύρι το οποίο θα πραγματοποιηθεί...

Αναβάθμιση Πάρκου Καούρου στον Αγρό

Αναβάθμιση Πάρκου Καούρου στον Αγρό

Επιτέλους πριν το τέλος του Μαίου του 2019 το ιστορικό γεφύρι της βρύσης του Καούρου που έκλεισε από το 1989...

250 δεντρύλλια στο κοινοτικό γήπεδο Τραχωνίου

250 δεντρύλλια στο κοινοτικό γήπεδο Τραχωνίου

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η 1η κοινοτική δεντροφύτευση στο χώρο στάθμευσης του κοινοτικού γηπέδου Τραχωνίου. Η δεντροφύτευση πραγματοποιήθηκε από το...