A+ R A-
24 September 2018

Friday, 11 May 2018 14:40

Στον Αγρό το μεγαλύτερο πολυεθνικό σεμινάριο ERASMUS+ που διοργανώθηκε πότε στην Κύπρο

Εκπαιδευτικό σεμινάριο με συμμετοχή 18 χωρών

 

Εκπαιδεύοντας την Νεολαία για Γεφύρωμα Κρίσεων και Οικοδόμηση Ειρήνης

 


 

Με στόχο της προώθηση της Ειρηνικής συμβίωσης των λαών, η άτυπη ομάδα νέων «Youth Dynamics» θα φιλοξενήσει στον Αγρό, μεταξύ 12-19 Μαΐου 2018, ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+. Το πρόγραμμα έχει ως τίτλο “Educate Youth to Bridge Conflicts and Build Peace” (Εκπαιδεύοντας την Νεολαία για Γεφύρωμα Κρίσεων και Οικοδόμηση Ειρήνης ) και σε αυτό θα λάβουν μέρος συνολικά 36 νέοι από 18 Ευρωπαϊκές και γειτονικές χώρες. Ο μεγάλος αριθμός εταίρων (18 χώρες) του σχεδίου το καθιστά ίσως το πιο πολυεθνικό σεμινάριο ERASMUS+ που διοργανώθηκε πότε στην Κύπρο.

 

Πιο συγκεκριμένα θα συμμετέχουν εκπαιδευτές και εμψυχωτές νέων (youth workers), ακαδημαϊκοί και λειτουργοί νεολαίας από Ιταλία, Ελλάδα, Ισραήλ, Αζερπαιζάν, Αρμενία, Ρουμανία, Ισπανία, Αίγυπτο, Γεωργία, Ουκρανία, Λετονία, Λευκορωσία, Λιθουανία, Τσεχία, Δανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Βοσνία και Ερζεγοβίνη και Κύπρο. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα γίνουν διάφορα εργαστήρια, διαλέξεις, συζητήσεις και παρουσιάσεις με στόχο την ενδυνάμωση της συμμετοχής των νέων στα κοινά, την αντιμετώπιση συγκρούσεων και την προώθηση ειρηνευτικών δράσεων.

 

IMG_4955_2.JPG

 

Το πρόγραμμα θα φιλοξενηθεί στην Κύπρο, μια χώρα η οποία έχει βασανιστεί ιδιαίτερα από τις δικοινοτικές διαταραχές, πολέμους και εχθροπραξίες. Μέσα από διάφορα εκπαιδευτικά εργαλεία οι νέοι θα αναπτύξουν ποικίλες γνώσεις και δεξιότητες, θα ενθαρρυνθεί το πνεύμα δημιουργικότητας τους ώστε να μπορούν να διαχειρίζονται καταστάσεις κρίσεων και να αναλαμβάνουν ειρηνευτικές πρωτοβουλίες. Επιμέρους στόχοι του προγράμματος είναι ο Διαπολιτιστικός Διάλογος μεταξύ των νέων, η ανάπτυξη της ανεκτικότητας, η αποδοχή της διαφορετικότητας η προαγωγή της πολυπολιτισμικής πολυμορφίας, η ενίσχυση της διαπολιτισμικής συνεργασίας και η εδραίωση της Ειρήνης.

 

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι καταρτισμένοι εκπαιδευτές και οι καλεσμένοι ομιλητές με τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους θα αναλύσουν το θέμα της Διαχείρισης Κρίσεων και Ειρηνικών Πρωτοβουλιών από όλες τις πτυχές ενώ συζητήσουν με τους συμμετέχοντες για καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στη κάθε χώρα εταίρο του σεμιναρίου.

 

Επιπρόσθετα οι συμμετέχοντες θα επισκεφτούν το Σπίτι της Συνεργασίας στην Πράσινή Γραμμή και το Σπίτι της Ευρώπης στην Λευκωσία όπου ενημερωθούν για την δομή, τους θεσμούς, τις αρμοδιότητες και τις δράσεις τόσο του Ευρωκοινοβουλίου όσο και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για προώθηση της ειρήνης και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού μεταξύ των λαών. Παράλληλα μέσα από εκπαιδευτικές εκδρομές οι ξένοι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τις ομορφιές του τόπου μας, πολιτιστικά μνημεία και ιστορικούς θησαυρούς.

 

29351971_10215855314273448_4336590772411819321_o.jpg

 

Read 443 times Last modified on Friday, 11 May 2018 15:01

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΥΠΑΙΘΡΟΣ)

Με λύματα χοίρων ποτίζονται χωράφια στη Λεμεσό (βίντεο & φωτογραφίες)

Με λύματα χοίρων ποτίζονται χωράφια στη Λεμεσό (βίντεο & φωτογραφίες)

Μέλη της επαρχιακής επιτροπής Λεμεσού διερεύνησαν καταγγελία κατοίκων για ροή λυμάτων σε χωράφια και ρυάκι στην κτηνοτροφική περιοχή κοντά στην...

Άγιος Τύχωνας: 1ο ετήσιο εθνικό μνημόσυνο του ήρωα Ηρακλή Χριστοφή Αγαθοκλέους (Φωτογραφίες)

Άγιος Τύχωνας: 1ο ετήσιο εθνικό μνημόσυνο του ήρωα Ηρακλή Χριστοφή Αγαθοκλέους (Φωτογραφίες)

Η δεινή θέση στην οποία βρίσκεται σήμερα το εθνικό μας πρόβλημα, δεν αφήνει πολλά περιθώρια για επίτευξη μιας ιδανικής και...

BBC: Σε απόγνωση οι Βρετανοί στο Πισσούρι

BBC: Σε απόγνωση οι Βρετανοί στο Πισσούρι

Μετέωροι νιώθουν οι Βρετανοί που ζουν μόνιμα στο Πισσούρι και των οποίων τα σπίτια έχουν υποστεί ζημιές και ρωγμές από...