A+ R A-
22 September 2018

Friday, 09 March 2018 15:05

Πάνω Κυβίδες: Έγιναν ή προωθούνται για υλοποίηση σημαντικά έργα (Φωτογραφίες)

Αίτημα για ένταξη στο σχέδιο αφαλάτωσης, ενώ αναβαθμίζεται και το κοινοτικό Πάρκο

 

Σύγχρονο σύστημα καταγραφής ποσότητας νερού στις υδατοδεξαμενές

 

Σημαντικά έργα έγιναν ή προωθούνται στην κοινότητα Πάνω Κυβίδων. Για ενημέρωση των κατοίκων γύρω από αυτά, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα παγκοινοτική συγκέντρωση. Σε αυτή επεξηγήθηκε αναλυτικά το έργο του κοινοτικού συμβουλίου και έγινε ενημέρωση για πολλά άλλα θέματα.

 

Οπως πληροφορείται η εφημερίδα μας, σε θέματα υδατοπρομήθειας, έχει ήδη τοποθετηθεί ένα σύγχρονο σύστημα καταγραφής της ποσότητας νερού στις υδατοδεξαμενές της κοινότητας. Ενα σύστημα το οποίο με γραπτό μήνυμα στο κινητό, ενημερώνει για την ένδειξη του διαθέσιμου νερού καθώς και το πότε λειτουργεί η υδραντλία. Με τον τρόπο αυτό, προλαβαίνεται το ενδεχόμενο μείωσης του νερού και η άσκοπη σπατάλη χρόνου μέχρι τον εντοπισμό και την επιδιόρθωση της βλάβης.

 

Ταυτόχρονα: Έγιναν ενέργειες για να συμπεριληφθεί η κοινότητα στο σχέδιο αφαλάτωσης και πρόσφατα μάλιστα έγινε σχετική μελέτη. Σύμφωνα με αρμοδίους του Τμήματος Υδάτων, το έργο αναμένεται να ξεκινήσει το 2020 με συνολικό κόστος €270,000 περίπου. Το νερό της αφαλάτωσης θα χρησιμοποιείται μόνο σε περιπτώσεις ανάγκης.

 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook

 

Επίσης το κοινοτικό συμβούλιο έχει προχωρήσει στη ζήτηση προσφορών για την αγορά και τοποθέτηση χλωριωτή στην υδατοδεξανή της κοινότητας για ρύθμιση της ποσότητας της χλωρίνης. Στόχος να εξαλειφθεί το πρόβλημα της έντονης οσμής που παρατηρείται κατά καιρούς.

 

Παρκο, κυρτώματα

 

Οσον αφορά τα έργα εντός της κοινότητας:

 

Στο κοινοτικό πάρκο, έγινε επαναβαφή των κάγκελων με πιο μοντέρνο χρώμα, επιδιορθώθηκε μέρος του πλακόστρωτου και προγραμματίζεται η συνέχιση των εργασιών. Αλλάχθηκαν οι τουαλέτες και κατασκευάστηκε διαχωριστικός διάδρομος μεταξύ των αποχωρητηρίων αντρών και γυναικών. Έχει τοποθετηθεί wifi στα κοινοτικά γραφεία για σύνδεση με το διαδίκτυο που καλύπτει δωρεάν περιοχές σε αρκετά μεγάλη ακτίνα γύρω από το πάρκο.

 

kivides_koinotiko_parko.jpg

 

Στα πλαίσια των αναπτυξιακών έργων του 2018 που γίνονται με συνεισφορά του κράτους και της κοινότητας, θα κατασκευαστούν κυρτώματα στην οδό Αγίου Παντελεήμονα μπροστά από το πάρκο, φωτεινή σήμανση στην οδό Αγίου Γεωργίου και επανακατασκευή των υφιστάμενων κυρτωμάτων κοντά στα σχολεία.

 

Έπειτα δε από επαφές με το Τμήμα Δημοσίων Έργων έγιναν εργασίες αποτύπωσης της νησίδας, ώστε να μπορεί να παρουσιαστεί ολοκληρωμένη μελέτη για τον εξωραϊσμό της. Παράλληλα μέσω της αποτύπωσης του δρόμου, θα γίνει μελέτη για την ασφαλή διασταύρωση πεζών στον κύριο δρόμο.

 

kivides_1.jpg

 

Read 910 times Last modified on Friday, 09 March 2018 15:08

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΥΠΑΙΘΡΟΣ)

Γλέντησαν με μουσική βραδιά στη Λάνια

Γλέντησαν με μουσική βραδιά στη Λάνια

Μια όμορφη μουσική βραδιά πραγματοποίησε το Κοινοτικό συμβούλιο Λάνιας, την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, στο κοινοτικό πάρκο του χωριού. Στην εκδήλωση...

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «Μικρές Πολιτείες της Ευρώπης, Μεγάλες Προκλήσεις για την Νεολαία», στον Αγρό

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «Μικρές Πολιτείες της Ευρώπης, Μεγάλες Προκλήσεις για την Νεολαία», στον Αγρό

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η πολυμερής ανταλλαγή νέων που διοργάνωσε Φιλοδασικός σύνδεσμός Νέων Αγρού μεταξύ 24 Αυγούστου- 01 Σεπτεμβρίου 2018, στο...

Με άφθονη Κουμανδαρία διασκέδασαν στο Μονάγρι (Φωτογραφίες)

Με άφθονη Κουμανδαρία διασκέδασαν στο Μονάγρι (Φωτογραφίες)

Όπως είναι αυτονόητο, σε μια γιορτή κρασιού ο οίνος ρέει άφθονος...Έτσι έγινε και στο Μονάγρι της επαρχίας Λεμεσού. Ο κόσμος...