A+ R A-
20 May 2018

Thursday, 01 February 2018 15:32

Παλώδια: Αναβάθμιση των παιχνιδότοπων

Ζητούν την βοήθεια αρμόδιων υπηρεσιών

 

Την αναβάθμιση των παιχνιδότοπων και των χώρων πρασίνου, θέλει το κοινοτικό συμβούλιο Παλώδιας, αλλά ζητά την συνδρομή και βοήθεια των αρμοδίων υπηρεσιών ώστε οι χώροι να διαμορφωθούν σωστά και να παρέχουν ασφάλεια.

 

Για το θέμα είχαμε μια συνομιλία με τον κοινοτάρχη Χαράλαμπο Ζορπά.

 

"Όσον αφορά τους παιχνιδότοπους και τους χώρους πρασίνων όπως αντιλαμβάνεστε σε μια μεγάλη κοινότητα με γρήγορους ρυθμούς οικιστικής ανάπτυξης, προκύπτουν και αρκετοί χώροι δημόσιοι, είτε αυτοί είναι παιχνιδότοποι είτε είναι χώροι πρασίνων. Σίγουρα για μας θα ήταν ευχής έργο εάν διαμορφώνονταν μέσα σε πλαίσια που πραγματικά να παρείχαν την ασφάλεια στους χρήστες αλλά και τον ιδανικό χώρο, έτσι ώστε αυτός που φεύγει από το σπίτι του ένα παιδάκι ή μια μητέρα, ένας γονιός να πάρει το παιδί του στον παιχνιδότοπο πραγματικά να συναντήσει ένα σωστό παιχνιδότοπο.

 

Δυστυχώς, συνεχίζει, καταβάλλουμε τεράστιες προσπάθειες αλλά και κόστος τεράστιο για την ίδια την κοινότητα και το Συμβούλιο, για να διαμορφώσει τους χώρους αυτούς κατάλληλους για να μπορούν να τους χρησιμοποιούν τα παιδάκια τα οποία με ενθουσιασμό τρέχουν να ψυχαγωγηθούν εκεί".

 

Ο κοινοτάρχης στη συνέχεια μας εξήγησε ότι πρέπει να αλλάξει η τακτική που ήθελε τις κοινότητες να παραλάμβάνουν τους χώρους πρασίνου και τους παιχνιδότοπους και να τρέχουν από μόνες τους να τους διαμορφώσουν ή να βασίζονται στη εθελοντική εργασία ή οικονομική ενίσχυση των δημοτών.

 

"Σίγουρα, μας λέει πρέπει να αλλάξει η τακτική των αρμοδίων τμημάτων. Και ευελπιστώ, είμαι σίγουρος ότι ο νυν αναπληρωτής έπαρχος που είναι και πολιτικός μηχανικός, θα μας στηρίξει στον τομέα αυτό. Ηδη ο άνθρωπος μας διαβεβαίωσε ότι η Επαρχιακή Διοίκηση με το προσωπικό και τις υπηρεσίες που διαθέτει θα κάνει ότι μπορεί για να μας βοηθήσει με τις μελέτες, τη στατικότητα, τους όρους των προσφορών, την υποδομή, την φωταγώγηση των πάρκων και γενικά με τεχνικά θέματα".

 

Και κατέληξε ο κ. Ζορπάς:

 

"Δεν είναι δυνατόν σήμερα να γίνονται τεράστιες προσπάθειες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, να είμαστε Ευρωπαϊκή χώρα και να τοποθετούμε πασσάλους με ρευματοφόρα καλώδια μέσα σε παιχνιδότοπους! Εμείς οι ίδιοι, ήδη αρχίσαμε και πιστεύω ο κάθε ένας θα το έχει διαπιστώσει περνώντας από τον κύριο δρόμο της Παλώδιας Ελευθερίας-Μόρφου, ότι το παρκο έχει φωταγωγηθεί από φωτοβολταϊκά συστήματα, μια αυτόνομη φωταγώγηση. Κάτι που σκεφτόμαστε να κάνουμε και σε άλλα πάρκα. Πέραν αυτού όμως γίνονται και προσπάθειες και διαφαίνεται το ενδιαφέρον που υπάρχει και από γονείς και από παιδάκια, να θέλουν να συμβάλουν και αυτά στη διαμόρφωση των χώρων αυτών, με δεντροφύτευση κι άλλες εργασίες".

 

Read 196 times Last modified on Thursday, 01 February 2018 15:34

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΥΠΑΙΘΡΟΣ)

Ετήσια Χοροεσπερίδα στο χωριό Μονάγρι

Ετήσια Χοροεσπερίδα στο χωριό Μονάγρι

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Μοναγριού, σας προσκαλεί στην ετήσια χοροεσπερίδα της Κοινότητας που θα γίνει την Παρασκευή 1η Ιουνίου 2018 και...

Να δώσουμε πνοή στις ορεινές περιοχές μας, δηλώνει ο Υπ. Παιδείας

Να δώσουμε πνοή στις ορεινές περιοχές μας, δηλώνει ο Υπ. Παιδείας

Τα προβλήματα, αλλά και τις προτάσεις των τοπικών αρχών, των εκπαιδευτικών, των συνδέσμων γονέων και άλλων παραγόντων των ορεινών περιοχών,...

Από κρανίου τόπος μετατρέπεται σε δάσος ο Αμίαντος

Από κρανίου τόπος μετατρέπεται σε δάσος ο Αμίαντος

Η λειτουργία του μεταλλίου άφησε πίσω της μια τεράστια περιβαλλοντική πληγή που επουλώνεται σιγά-σιγά. «Η καλύτερη χρονική στιγμή να φυτέψεις...