A+ R A-
17 October 2018

Wednesday, 06 December 2017 12:53

Τοποθετείται ο θεμέλιος λίθος για νέο Δημοτικό Σχολείο στη Παλώδια

Στην τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου για δημιουργία νέου δημοτικού σχολείου στη Παλώδεια, προχωρεί το Κοινοτικό Συμβούλιο, ένα σχολείο το οποίο θα είναι και περιφερειακό, καθώς θα φιλοξενεί παιδιά από πάρα πολλές κοινότητες.

 

Για το όλο θέμα μίλησε στην εφημερίδα ΛΕΜΕΣΟΣ, ο κοινοτάρχης Παλώδειας Χαράλαμπος Ζορμπάς, ο οποίος ανέφερε ότι η τελετή κατάθεσης του θεμέλιου λίθου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017, την οποία και θα τελέσει ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 

Ο κ. Ζορμπάς σημείωσε ακόμη, πως «μετά από χρόνιες προσπάθειες και αγώνες, επιτέλους θα μπει ο θεμέλιος λίθος για το νέο Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο Παλώδιας».

 

Τι καινούριο θα έχει αυτό το σχολείο σε σύγκριση με το υπαρκτό

Τεράστιες θα είναι οι διαφορές, αφού όπως ανέφερε ο κοινοτάρχης, «σήμερα ο χώρος αθλοπαιδιών είναι γεμάτος με λυόμενες αίθουσες, κάτι που δεν είναι ότι καλύτερο για την εκπαίδευση και προπάντων για τα μικρά παιδιά, να φιλοξενούνται σε έναν τέτοιο χώρο, για σκοπούς μάθησης».

 

Εν αντιθέσει, το νέο σχολείο θα έχει καινούριες και ιδανικές αίθουσες, εργαστήρια για όλα τα θέματα, όπως τεχνολογίας, μουσικής, αλλά και για άλλους χρήσιμους σκοπούς.

 

Επιπλέον, θα υπάρχει αίθουσα πολλαπλής χρήσης για τις εκδηλώσεις, τόσο για τις θερινές όσο και για τις χειμερινές, ενώ σύμφωνα πάντα με τον κ. Ζορμπά θα υπάρχει και μια τεράστια αποθήκη, η οποία θα καλύπτει όλες τις ανάγκες για τη λειτουργίας του σχολείου.

 

«Όλοι αυτοί οι χώροι θα είναι κατάλληλα διαρρυθμισμένοι και εμπλουτισμένοι, έτσι ώστε το σχολείο να είναι ένας ικανοποιητικός χώρος μάθησης για τα παιδιά που φοιτούν σε αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζορμπάς.

 

Πότε ολοκληρώνεται το έργο

Όπως μας είπε ο κοινοτάρχης, το κτήριο θα χτιστεί μέσα σε γη της κοινότητας, ενώ ο υπόλοιπος χώρος, για τις αθλοπαιδιές, θα παραχωρηθεί από την εκκλησία, καθώς το συγκεκριμένο τεμάχιο ανήκει στην εκκλησία.
Το κόστος του όλου έργου θα είναι γύρω στα €4,5 εκ. το οποίο και θα χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και τη Κυπριακή Δημοκρατία.

 

Ο κ. Ζορμπάς τόνισε πως οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει από τον Αύγουστο του 2017 και αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν από το τέλος του 2019.

 

Να αναφερθεί ότι είναι μεγάλη η ανάγκη της δημιουργίας του σχολείου, εφόσον παρά τις προσπάθειες που γίνονται από το διδακτικό προσωπικό, συνεχώς υπάρχει ανάγκη για επισκευές και επιδιορθώσεις. Ήδη φέτος οι μαθητές που φοιτούν στο σχολείο από 130 έγιναν 108.

 

«Ένα αίτημα της κοινότητας είναι τα χρονοδιαγράμματα, που έχουν δοθεί από την κυβέρνηση για την ολοκλήρωση του έργου του νέου σχολείου, να τηρηθούν με ευλάβεια», τόνισε τέλος ο Κοινοτάρχης.

 

palwdia-prosklhsh.jpg

 

Read 937 times Last modified on Thursday, 07 December 2017 07:39

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΥΠΑΙΘΡΟΣ)

Στην περιοχή Μονής Λεμεσού εντοπίστηκε το όχημα του 36χρονου που ελλείπει από το Σάββατο

Στην περιοχή Μονής Λεμεσού εντοπίστηκε το όχημα του 36χρονου που ελλείπει από το Σάββατο

Σε κινητοποίηση τέθηκαν το απόγευμα οι αστυνομικές δυνάμεις, στην Επαρχία Λεμεσού, μετά τον εντοπισμό του οχήματος του 36χρονου Στέλιου Γεωργίου...

Eντός του έτους η ολοκλήρωση των τοιχίων στο δρόμο Καρβουνά – Κυπερούντας

Eντός του έτους η ολοκλήρωση των τοιχίων στο δρόμο Καρβουνά – Κυπερούντας

Σε ομιλία της η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου στο 16ο Φεστιβάλ Μήλου Κυπερούντας έκανε αναφορά στα έργα...

Αναβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπερούντας με νέα κλινική Πνευμονολογίας-Φυματίωσης

Αναβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπερούντας με νέα κλινική Πνευμονολογίας-Φυματίωσης

Στο θέμα της αναβάθμισης του Νοσοκομείου Κυπερούντας αναφέρθηκε η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλικής Αναστασιάδου στο 16ο Φεστιβάλ Μήλου...