A+ R A-
17 August 2018

Monday, 04 December 2017 10:39

Επενδυτικό σχέδιο για να «αναστηθούν» οι Πάνω Πλάτρες

«Ειδική αποστολή» για κάθε ξενοδοχείο, δημιουργία χώρου στάθμευσης και πεζοδρόμηση κεντρικού δρόμου.

 

Οι Πάνω Πλάτρες το τελευταίο διάστημα, ειδικά με το κλείσιμο 5 ξενοδοχειακών μονάδων, αντιμετωπίζουν μια κατάσταση που δεν έχουν συνηθίσει.

 

«Βασικά ο μόνος τρόπος για να αντιστρέψουμε την κατάσταση, με το κλείσιμο των ξενοδοχείων, είναι να καταφέρουμε να αλλάξουν χέρια τα εν λόγω ξενοδοχεία, δεν υπάρχει άλλος τρόπος». Αυτό ανέφερε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΛΕΜΕΣΟΣ ο Κοινοτάρχης Πάνω Πλατρών, Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

 

24726577_307381186415406_1832198814_n.jpg

 

Συνεχίζοντας εξήγησε ότι «ό, τι και να κάνει το Κοινοτικό Συμβούλιο στο κέντρο των Πλατρών, για να το ομορφύνει, δυστυχώς δεν μπορεί να αλλάξει την κατάσταση, όσο τα κεντρικά του σημεία, στα οποία συμπεριλαμβάνονται οι καφετέριες και η νυχτερινή ζωή των Πλατρών, παραμένουν κλειστά, δήλωσε απογοητευμένος ο κ. Παπαδόπουλος.

 

Όπως μας ενημέρωσε ο Κοινοτάρχης, το Κοινοτικό Συμβούλιο στην προσπάθειά του να βοηθήσει την όλη κατάσταση, δημιούργησε ένα επενδυτικό project - σχέδιο. Το Σχέδιο έγινε με τη συμβολή της KPMG και της Τράπεζας Κύπρου και του Παύλου Λοΐζου, ο οποίος έκανε τη τελική μελέτη η οποία δείχνει μια επιστροφή της τάξης του 10%.

 

Η προϋπόθεση να λειτουργήσει σωστά το παραπάνω σχέδιο είναι «ότι θα έχουμε όλα τα ξενοδοχεία και τα 4 του κέντρου τουλάχιστον μαζί, ούτως ώστε να είναι κερδοφόρο το project», ανέφερε ο Κοινοτάρχης.

 

«Η φιλοσοφία που παρουσιάσαμε στους επενδυτές που ενδιαφερθήκαν, είναι το κάθε ξενοδοχείο να δίνει τη δική του εικόνα και να απευθύνεται σε διαφορετική πελατοψηφία», συμπλήρωσε.

 

Ο Κοινοτάρχης μας ανέλυσε το όραμά του για το πώς θα λειτουργεί το κάθε ξενοδοχείο.

 

Το «Pendeli Hotel», στόχος είναι να λειτουργήσει ως ένα Health and Wellness, το οποίο θα απευθύνεται στον κόσμο ο οποίος ενδιαφέρεται για ένα απόλυτο πρόγραμμα ευεξίας, στην καρδιά των Πάνω Πλατρών.

 

Το «Παυσίλυπον», το οποίο είναι το πιο παλιό που διατηρείται στις Πλάτρες, θα μπορούσε να έχει τον χαρακτήρα του Art Residency, όπου μεταξύ άλλων να πραγματοποιούνται διάφορα δρώμενα, ενώ παράλληλα η σάλα του, η οποία είναι η παλαιότερη, μπορεί να αναπαλαιωθεί και να δουλέψει για τους γνωστούς παλιούς χορούς των Πλατρών.

 

Το «Petiti Palais» που είναι στο κέντρο του χωριού, το οποίο είναι μικρό μεν αλλά είναι τόσο όμορφο, έχει μια εξαιρετική θέα προς τη Λεμεσό. Μπορεί να διαμορφωθεί σε μικρές σουίτες και να απευθύνεται σε άτομα των 40-45 χρόνων, που θέλουν κάτι παραπάνω από ένα απλό δωμάτιο, αλλά ταυτόχρονα να μην πάνε στη χλιδή και στη πολυτέλεια.

 

Το «Splendid Hotel» είναι μεγάλο ξενοδοχείο και μπορεί να ικανοποιήσει πιο πολύ οικογένειες. Το εν λόγω ξενοδοχείο έχει κάτω το «Le marquis Pub», την παλιά κλασσική δισκοθήκη – μπυραρία, που, όπως είπε ο Κοινοτάρχης, «τώρα ευτυχώς άρχισε και δουλεύει κάποιες νύχτες, αλλά θα μπορούσε σίγουρα να ανανεωθεί και να έχει τη παλιά της αίγλη».

 

Ταυτόχρονα, το «Splendid Hotel» με τα μικρά του καταστήματα θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ένα μικρό «Shopping Centre» για τις Πλάτρες, καθώς και να υπάρχουν και κάποια παιχνίδια ειδικά απευθυνόμενα στους μικρούς μας φίλους.

 

Ο κ. Παπαδόπουλος συνέχισε λέγοντας πως με τη δημιουργία του Παιδότοπου σε συνδυασμό με το Χώρο Στάθμευσης που υπάρχει στην κεντρική πλατεία και το χώρο εκδηλώσεων, δημιουργείται μια άλλη εικόνα στο Κέντρο των Πλατρών.

 

Επίσης, ο Κοινοτάρχης ανέφερε πως παράλληλα κάνουν προσπάθειες όπως δημιουργηθεί και ένας μεγάλος χώρος στάθμευσης, έτσι ώστε να μπορέσουν, όπως επισήμανε, να μετατρέψουν τον δρόμο που είναι τα ξενοδοχεία σε πεζόδρομο.

 

Read 826 times Last modified on Tuesday, 05 December 2017 11:20

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΥΠΑΙΘΡΟΣ)

10 "χορευτικές" στιγμές από την ετήσια χοροεσπερίδα στα Καμινάρια!

10 "χορευτικές" στιγμές από την ετήσια χοροεσπερίδα στα Καμινάρια!

Πραγματοποιήθηκε η ετήσια χοροεσπερίδα του χωριού Καμινάρια, την Πέμπτη 16 Αυγούστου. Όσοι είχαν την τύχη να επισκεφθούν την ορεινή κοινότητα...

Διεθνής ανταλλαγή νέων στον Αγρό για μείωση, επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση

Διεθνής ανταλλαγή νέων στον Αγρό για μείωση, επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση

Η οργάνωση Νεολαίας Youth Dynamics θα διοργανώσει μια πολυμελή ανταλλαγή νέων με τίτλο “4R ” – Recycle - Reuse- Reduce-...

O Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι τον Σεπτέμβριο θα εξαγγείλει το σχέδιο ανάπτυξης ορεινών κοινοτήτων

O Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι τον Σεπτέμβριο θα εξαγγείλει το σχέδιο ανάπτυξης ορεινών κοινοτήτων

Τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση θα είναι σε θέση να εξαγγείλει το σχέδιο ανάπτυξης των ορεινών κοινοτήτων Τροόδους, δήλωσε το βράδυ...