A+ R A-
17 November 2018

Monday, 04 December 2017 10:39

Επενδυτικό σχέδιο για να «αναστηθούν» οι Πάνω Πλάτρες

«Ειδική αποστολή» για κάθε ξενοδοχείο, δημιουργία χώρου στάθμευσης και πεζοδρόμηση κεντρικού δρόμου.

 

Οι Πάνω Πλάτρες το τελευταίο διάστημα, ειδικά με το κλείσιμο 5 ξενοδοχειακών μονάδων, αντιμετωπίζουν μια κατάσταση που δεν έχουν συνηθίσει.

 

«Βασικά ο μόνος τρόπος για να αντιστρέψουμε την κατάσταση, με το κλείσιμο των ξενοδοχείων, είναι να καταφέρουμε να αλλάξουν χέρια τα εν λόγω ξενοδοχεία, δεν υπάρχει άλλος τρόπος». Αυτό ανέφερε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΛΕΜΕΣΟΣ ο Κοινοτάρχης Πάνω Πλατρών, Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

 

24726577_307381186415406_1832198814_n.jpg

 

Συνεχίζοντας εξήγησε ότι «ό, τι και να κάνει το Κοινοτικό Συμβούλιο στο κέντρο των Πλατρών, για να το ομορφύνει, δυστυχώς δεν μπορεί να αλλάξει την κατάσταση, όσο τα κεντρικά του σημεία, στα οποία συμπεριλαμβάνονται οι καφετέριες και η νυχτερινή ζωή των Πλατρών, παραμένουν κλειστά, δήλωσε απογοητευμένος ο κ. Παπαδόπουλος.

 

Όπως μας ενημέρωσε ο Κοινοτάρχης, το Κοινοτικό Συμβούλιο στην προσπάθειά του να βοηθήσει την όλη κατάσταση, δημιούργησε ένα επενδυτικό project - σχέδιο. Το Σχέδιο έγινε με τη συμβολή της KPMG και της Τράπεζας Κύπρου και του Παύλου Λοΐζου, ο οποίος έκανε τη τελική μελέτη η οποία δείχνει μια επιστροφή της τάξης του 10%.

 

Η προϋπόθεση να λειτουργήσει σωστά το παραπάνω σχέδιο είναι «ότι θα έχουμε όλα τα ξενοδοχεία και τα 4 του κέντρου τουλάχιστον μαζί, ούτως ώστε να είναι κερδοφόρο το project», ανέφερε ο Κοινοτάρχης.

 

«Η φιλοσοφία που παρουσιάσαμε στους επενδυτές που ενδιαφερθήκαν, είναι το κάθε ξενοδοχείο να δίνει τη δική του εικόνα και να απευθύνεται σε διαφορετική πελατοψηφία», συμπλήρωσε.

 

Ο Κοινοτάρχης μας ανέλυσε το όραμά του για το πώς θα λειτουργεί το κάθε ξενοδοχείο.

 

Το «Pendeli Hotel», στόχος είναι να λειτουργήσει ως ένα Health and Wellness, το οποίο θα απευθύνεται στον κόσμο ο οποίος ενδιαφέρεται για ένα απόλυτο πρόγραμμα ευεξίας, στην καρδιά των Πάνω Πλατρών.

 

Το «Παυσίλυπον», το οποίο είναι το πιο παλιό που διατηρείται στις Πλάτρες, θα μπορούσε να έχει τον χαρακτήρα του Art Residency, όπου μεταξύ άλλων να πραγματοποιούνται διάφορα δρώμενα, ενώ παράλληλα η σάλα του, η οποία είναι η παλαιότερη, μπορεί να αναπαλαιωθεί και να δουλέψει για τους γνωστούς παλιούς χορούς των Πλατρών.

 

Το «Petiti Palais» που είναι στο κέντρο του χωριού, το οποίο είναι μικρό μεν αλλά είναι τόσο όμορφο, έχει μια εξαιρετική θέα προς τη Λεμεσό. Μπορεί να διαμορφωθεί σε μικρές σουίτες και να απευθύνεται σε άτομα των 40-45 χρόνων, που θέλουν κάτι παραπάνω από ένα απλό δωμάτιο, αλλά ταυτόχρονα να μην πάνε στη χλιδή και στη πολυτέλεια.

 

Το «Splendid Hotel» είναι μεγάλο ξενοδοχείο και μπορεί να ικανοποιήσει πιο πολύ οικογένειες. Το εν λόγω ξενοδοχείο έχει κάτω το «Le marquis Pub», την παλιά κλασσική δισκοθήκη – μπυραρία, που, όπως είπε ο Κοινοτάρχης, «τώρα ευτυχώς άρχισε και δουλεύει κάποιες νύχτες, αλλά θα μπορούσε σίγουρα να ανανεωθεί και να έχει τη παλιά της αίγλη».

 

Ταυτόχρονα, το «Splendid Hotel» με τα μικρά του καταστήματα θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ένα μικρό «Shopping Centre» για τις Πλάτρες, καθώς και να υπάρχουν και κάποια παιχνίδια ειδικά απευθυνόμενα στους μικρούς μας φίλους.

 

Ο κ. Παπαδόπουλος συνέχισε λέγοντας πως με τη δημιουργία του Παιδότοπου σε συνδυασμό με το Χώρο Στάθμευσης που υπάρχει στην κεντρική πλατεία και το χώρο εκδηλώσεων, δημιουργείται μια άλλη εικόνα στο Κέντρο των Πλατρών.

 

Επίσης, ο Κοινοτάρχης ανέφερε πως παράλληλα κάνουν προσπάθειες όπως δημιουργηθεί και ένας μεγάλος χώρος στάθμευσης, έτσι ώστε να μπορέσουν, όπως επισήμανε, να μετατρέψουν τον δρόμο που είναι τα ξενοδοχεία σε πεζόδρομο.

 

Read 880 times Last modified on Tuesday, 05 December 2017 11:20

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΥΠΑΙΘΡΟΣ)

Το ΤΕΠΑΚ αποκτά το δικό του Πανεπιστημιακό Αγρόκτημα στη Λόφου

Το ΤΕΠΑΚ αποκτά το δικό του Πανεπιστημιακό Αγρόκτημα στη Λόφου

Στην υπογραφή συμβολαίου ενοικίασης γης στη Λόφου για τις ανάγκες λειτουργίας του Πανεπιστημιακού Αγροκτήματος για τη Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών και...

Χριστούγεννα για όλους στο Κολόσσι...

Χριστούγεννα για όλους στο Κολόσσι...

Η Ευρωγνώση EuroLab Κολόσσι σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Κολοσσίου, με αφορμή την ημέρα γονέων, διοργανώνει την εκδήλωση «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ...

Πανηγύρι Αποστόλου Φιλίππου στο Άρσος

Πανηγύρι Αποστόλου Φιλίππου στο Άρσος

Την προσεχή Τετάρτη 14 Νοεμβρίου θα γίνει στο Άρσος η καθιερωμένη από αρχαιοτάτων χρόνων εμποροπανήγυρις του Αγίου και Πανευφήμου Αποστόλου...