A+ R A-
22 June 2018

Tuesday, 14 November 2017 10:30

Φωτογραφίες: Το Φεστιβάλ Ζιβανίας μέθυσε τους επισκέπτες Featured

Χιλιάδες κόσμου επισκέφθηκε το Σαββατοκύριακο την πανέμορφη κοινότητα Πελενδρίου και απόλαυσε την πατροπαράδοτη φιλοξενία των κατοίκων της

 

Μέσα από τα απλά, τα όμορφα και τα ανθρώπινα, βαδίζουμε στα χνάρια της παράδοσης μας, προβάλλουμε και προωθούμε την ζιβανία, το εκλεκτό αυτό προϊόν και όλα τα παραδοσιακά εδέσματα που είναι η κινητήρια δύναμη ανάπτυξης της υπαίθρου, ανάφερε ο Πρόεδρος της κοινότητας Πελενδρίου Νίκος Πατσιάουρος.

 

Σε χαιρετισμό του κατά την διάρκεια του διήμερου φεστιβάλ Ζιβανίας στο Πελέντρι, ο κ. Πατσιάουρος ανέφερε ότι «πέραν από τις μοναδικές ομορφιές των χωριών μας, τη γνήσια αυθεντική φιλοξενία μας, την παράδοση μας, τον πολιτισμό μας, τα ήθη και τα έθιμα μας, την αρχιτεκτονική μας και μέσα από τις εκδηλώσεις μας εισπράττουμε την αγάπη, το πάθος, την δύναμη και την αισιοδοξία μας, την αποφασιστικότητα μας να κρατήσουμε ζωντανά τα μαγευτικά μας χωριά που ίσως να είναι ότι ωραίο αυθεντικό που απέμεινε σε αυτό τον τόπο».

 

Κλείνοντας, ο κ. Πατσιάουρος υπογράμμισε ότι «με πλήρη σεβασμό στη φύση και στο περιβάλλον δημιουργήθηκαν ήπιες οικονομικές δραστηριότητες στην περιοχή και θα πρέπει να προχωρήσουν σε περιφερειακή ανάπτυξη που να στηρίζεται πάνω σε κοινωνικοοικονομικές δραστηριότητες στην περιοχή μας ώστε να προσφέρεται ποιοτικός τουρισμός σε κάθε ντόπιο και ξένο επισκέπτη».

 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook

 

Ο Κοινοτάρχης δεν παράλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι συνέβαλαν για την διοργάνωση της υπέροχης γιορτής και στήριξαν την προσπάθεια της κοινότητας, αλλά το πιο μεγάλο ζεστό και ξεχωριστό ευχαριστώ ήταν σε όλους τους νέους της κοινότητας που δούλεψαν με ζήλο, αγάπη και ενθουσιασμό και αγκάλιασαν τη μεγάλη γιορτή της Ζιβανίας. «Στηρίζουμε, επενδύουμε, εμπιστευόμαστε τους νέους μας, γιατί είναι το μέλλον του χωριού μας», κατέληξε ο κοινοτάρχης.

 

Τέλος, ο κ. Πατσιάουρος ευχαρίστησε την εφημερίδα «ΛΕΜΕΣΟΣ» που όπως ανάφερε στηρίζει διαχρονικά την κοινότητα και προβάλλει όλες τις δραστηριότητες των κοινοτήτων της ορεινής Λεμεσού.

 

Όσοι παρευρέθηκαν σε αυτή τη μεγάλη γιορτή απόλαυσαν ζιβανία βγαλμένη την ίδια ώρα από το καζάνι απόσταξης, με ντόπια παρασκευάσματα, κεραστικά και φαγητό, καθώς και με μουσική, χορό, θεατρικές αναπαραστάσεις και πολλές άλλες εκπλήξεις!

 

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επιτόπια την απόσταξη Ζιβανίας με καζάνια που ήταν στημένα σε όλο το χωριό, όπου κερνούσαν τους επισκέπτες, να παρακολουθήσουν την παρασκευή και να κεραστούν δωρεάν ζεστό παλουζέ, κατευθείαν από το καζάνι.

 

Το κοινό διασκέδασε με τον γνωστό τραγουδιστή Μιχάλη Ττερλικά και με τον μουσικοχορευτικό Όμιλο Βρακοφόρων Κύπρου, καθώς και με θεατρικό μονόπρακτο με θέμα τη ζιβανία.

 

Read 605 times Last modified on Tuesday, 14 November 2017 10:44

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΥΠΑΙΘΡΟΣ)

Χαράσσω στο χωρκόν, «Μιαν φοράν τζιαι έναν τζιαιρόν...» - Περιοδεία Λαογραφικού στα χωριά μας

Χαράσσω στο χωρκόν, «Μιαν φοράν τζιαι έναν τζιαιρόν...» - Περιοδεία Λαογραφικού στα χωριά μας

Χαράσσω στο χωρκόν, «Μιαν φοράν τζιαι έναν τζιαιρόν...» Ο Λαογραφικός Όμιλος Λεμεσού με τη συνεργασία της Σχολής- Μουσείου Χαρακτικής...

Πρώτη του μήνα στις Πλάτρες επαναλειτουργεί το ταχυδρομείο!

Πρώτη του μήνα στις Πλάτρες επαναλειτουργεί το ταχυδρομείο!

Το Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι το Ταχυδρομικό Γραφείο Πλατρών θα λειτουργήσει από τις...

Παρασκευή Κοιλανιώτικων Γλυτζυστών στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης στη Λευκωσία

Παρασκευή Κοιλανιώτικων Γλυτζυστών στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης στη Λευκωσία

Την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης της Εταιρείας Κυπριακών Σπουδών εόρτασε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2018 με...