A+ R A-
21 July 2018

Wednesday, 20 December 2017 08:34

Το Καλό Χωριό τίμησε μεταθανάτια δύο ανθρώπους που ήξεραν τον εθελοντισμό από πρώτο χέρι

«ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ – ΜΙΑ ΦΩΝΗ»

 

Το Κέντρο Νεότητας Θ.Ο.Ι. Καλού Χωριού Λεμεσού τίμησε μεταθανάτια δύο ανθρώπους που ήξεραν τον εθελοντισμό από πρώτο χέρι. Τη συγχωριανή τους Δέσπω Αλεξάνδρου και τον Ιδρυτή και Αρχισυντάκτη της εφημερίδας ΛΕΜΕΣΟΣ, Παναγιώτη Στυλιανού.

 

Μια ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε στο Καλό Χωριό Λεμεσού. Ξεχωριστή και ιδιαίτερη για πολλούς λόγους. Ο σκοπός όμως ένας και μοναδικός. Η συλλογή χρημάτων για έναν φίλο, έναν συνάνθρωπο, έναν πραγματικό αγωνιστή.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Αντιδημάρχου Λεμεσού κ. Νίκου Σύκα, ο οποίος τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του.

 

Το χρονικό της εκδήλωσης:

 

Η' Καλλιτεχνική Βραδιά.

Μια εκδήλωση που γίνεται για 8η χρονιά. Μια εκδήλωση που αφήνει πίσω της ένα στίγμα ανθρωπιάς καθώς μέρος των εσόδων δίδεται πάντα για έναν καλό σκοπό. Φέτος είχε μια ιδιαιτερότητα.

Όλα τα καθαρά έσοδα που μαζεύτηκαν δόθηκαν για τον συγχωριανό και φίλο Άγγελο Κουμουρή, που ταλαιπωρείτο στη Γερμανία με την επάρατη νόσο.

 

Αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία του κόσμου. Στα 8 χρόνια διεξαγωγής της συγκεκριμένης βραδιάς (που γίνεται κάθε καλοκαίρι) φέτος είχε τη 2η στη σειρά μεγαλύτερη προσέλευση του κόσμου. Γύρω στα 800 άτομα. Ο λόγος, που δε χρειάζεται πολλές επεξηγήσεις, φέρεται να ήταν η ανθρωπιά, η οποία ευτυχώς ακόμη χαρακτηρίζει την κοινωνία μας!

 

Η ανθρωπιά στην εκδήλωση αυτή δε φάνηκε μόνο από την παρουσία του κόσμου, αλλά και από τη συνεισφορά των εθελοντών και των παρευρεθέντων.

 

11 Καλοχωρίτικες φωνές έσμιξαν τις δυνάμεις τους και φώναξαν μέχρι τη Γερμανία «ΚΡΑΤΑ ΑΔΕΛΦΕ». Επαγγελματίες, ερασιτέχνες, εθελοντές ένωσαν τις φωνές τους και αφιλοκερδώς τραγούδησαν για περισσότερο από 3 ώρες. Σημαντική ήταν και η συμβολή των χορηγών («Ξυλουργικά Έπη Φιλίππου», Νηπιαγωγείο «Μαγικό κάστρο του Μίκυ», «Bliss beauty salon», Νηπιαγωγείο «Η αγκαλιά», «Ιδιωτικό Φροντιστήριο Χ. Θεοδώρου», «Velpa Solar heaters», «Averof group», «ΤΙΜΟΣΤΥΛ μεταλλικές εγκαταστάσεις», «Φυτοφάρμακα Κούρρης», «Γκαράζ Παπαμάρκου», «Μίνι μάρκετ Κακόψητος») οι οποίοι σχεδόν κάλυψαν τα έξοδα της εκδήλωσης, με αποτέλεσμα να μείνει ένα πολύ σεβαστό ποσό το οποίο παραχωρήθηκε όλο στην οικογένεια του φίλου Άγγελου.

 

Επίσης, σημαντική ήταν και η συμβολή των δωροθετών, του κ. Νικόλα Καπνίση (Σούβλα μαν) που παραχώρησε τραπέζια και καρέκλες, του Copy Paste Print Ύψωνα για τα εκτυπωτικά και της εφημερίδας ΛΕΜΕΣΟΣ για την προβολή της όλης εκδήλωσης.

 

Για τους εθελοντές δε λέμε πολλά. Δε χρειάζεται εξάλλου. Τα μέλη του Κ.Ν.-Θ.Ο.Ι. απέδειξαν πολλές φορές το αίσθημα φιλανθρωπίας που τους διακατέχει. Ήταν πολλοί και η βοήθειά τους πολύτιμη σε όλα τα πόστα. Στη διοργάνωση, στην πραγματοποίηση, στο στήσιμο, στις ιδέες, στις μεταφορές κλπ. Εξάλλου μέσα σε μιάμιση βδομάδα να στήσεις τέτοια εκδήλωση χρειάζονται πολλά χέρια και στόχος!

 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook

 

Ξεχωριστές τιμές:

Το Δ.Σ. του Σωματείου «ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΟΣ-Θ.Ο.Ι.» Καλού Χωριού Λεμεσού κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τίμησε δύο ανθρώπους που ήξεραν τον εθελοντισμό από πρώτο χέρι. Και οι δύο τιμήθηκαν μετά θάνατον.

 

Δέσπω Αλεξάνδρου

 

foto-despw-aleksandrou-111017.jpg

 

Μια γνήσια Καλοχωρίτισσα. Μπορεί να μην έμενε στο χωριό, αλλά η παρουσία της ήταν έντονη. Το πρόσωπο αυτό άφησε μεγάλο κενό στο χωριό καθώς σίγουρα θα μπορούσε να προσφέρει για πολλά χρόνια ακόμα. Δυστυχώς έφυγε το 2015 μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Η δράση της στην κοινότητα ήταν τεράστια. Απόδημος με πυγμή και συνεχή προσπάθεια για το καλό του χωριού. Δεν αρνήθηκε ποτέ βοήθεια στους νέους της κοινότητας και ήταν πάντα δίπλα σε οποιαδήποτε δράση γινόταν.

 

Παναγιώτης Στυλιανού

 

foto-panagiwtis-stylianou-111017.jpg

 

Ιδιοκτήτης και Αρχισυντάκτης της εφημερίδας ΛΕΜΕΣΟΣ. Σκοπός του, η προβολή της Λεμεσού με κάθε ευκαιρία και η στήριξη της επαρχίας. Με το Σωματείο τον έδενε μα ιδιαίτερη φιλία. Η συνεργασία ξεκίνησε το 2010 μέσω μιας φιλανθρωπικής εκδήλωσης του Κ.Ν.-Θ.Ο.Ι. την οποία στήριξε η εφημερίδα ΛΕΜΕΣΟΣ. Η συνέχεια είναι γνωστή. Κάθε εκδήλωση του Σωματείου προβάλλεται από την εφημερίδα της ΛΕΜΕΣΟΥ. Ελάχιστη ανταπόδοση σε αυτό είναι η αναμνηστική αυτή πλακέτα στην οικογένειά του εκλιπόντα, ο οποίος έφυγε ξαφνικά λίγους μήνες πριν από την πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Στη φωτογραφία ο Παναγιώτης Στυλιανού δέχεται αναμνηστική πλακέτα σε μια από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις του Σωματείου, που πραγματοποιήθηκε το 2013.

 

Λίγα λόγια για τον Άγγελο:

 

aggelos-kalo-xwrio-111017.jpg

 

Ένα χαμογελαστό πλάσμα, γεμάτος θετική ενέργεια. Χόμπι του το κυνήγι, οι κρέπες του, τα αυτοκίνητα. Είχε όμως υψηλά το ιδανικό της προσφοράς. Γι’ αυτό εξάλλου πήρε και τόση αγάπη. Η συνεργασία του με το Σωματείο μετράει χρόνια και σε κάθε περίπτωση τα συναισθήματα ήταν θετικά.

 

Το χτύπημα της μοίρας ήρθε για πρώτη φορά το 2010. Μέχρι και την τελευταία στιγμή αυτό που προσέδιδε στους ανθρώπους ήταν η υπέρμετρη αισιοδοξία που τον χαρακτήριζε. Έλεγε υπάρχουν και χειρότερα. Η ταλαιπωρία του κράτησε σχεδόν 8 χρόνια όταν πια ήρθε η ώρα να ξεκουραστεί. Να αφήσει τα αγαπημένα του πρόσωπα. Αλλά πάλι μερίμνησε να μας προετοιμάσει. Η πρώτη πληροφορία κάπου στα μέσα του Ιούλη έφερε το σκοτάδι στο χωριό. Αλλά πάλεψε μέχρι και την τελευταία στιγμή. Η απουσία του είναι κάτι πρωτόγνωρο. Προετοίμασε τη φυγή με κάθε αξιοπρέπεια. Η αλήθεια είναι ότι μας έδινε ελπίδα μέχρι και την τελευταία στιγμή.

 

Δυστυχώς η θετική ενέργεια του κόσμου δεν κατάφερε να τον σώσει. Οι προσευχές και οι ευχές πολλές. Αλλά το κακό μαντάτο ήρθε πρωί πρωί στις 18/8/2017. Μια ημερομηνία που χαράχτηκε βαθιά στις ψυχές των Καλοχωριτών. Ήταν ιδιαίτερη περίπτωση ο Άγγελος. Γι’ αυτό και κρατιέται καλά στις ψυχές των συγχωριανών και φίλων του.

 

Το μήνυμα:

Αυτό που έχει σημασία τελικά στη ζωή είναι αυτό που μας μένει από όλο αυτό. ΚΡΑΤΑ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ φώναξαν οι νέοι της κοινότητας να τους ακούσει μέχρι τη Γερμανία. Και το ποσό που μαζεύτηκε γεμάτο αγάπη, από τις στερήσεις των συνανθρώπων μας για τον φίλο μας. Τότε αντιλαμβάνεσαι ότι όλα πήγαν καλά. Ότι ακόμη υπάρχει ανθρωπιά. Μέσα σε αυτό το χάος της καθημερινότητας βλέπεις ένα υπέροχο φως που λέγεται αλληλεγγύη.

 

Ο Άγγελος άφησε μια κληρονομιά στο χωριό, αλλά και σε οποιονδήποτε τον γνώριζε. Ανθρωπιστική κληρονομιά. Μια διαθήκη. Η οποία αφορά το μάθημα ζωής που μας έδωσε από το βάσανό του. Μας δίδαξε να παλεύουμε μέχρι και το τέλος, ό,τι κι αν μας επιφυλάσσει η μοίρα. Όποιος άνθρωπος έρχεται αντιμέτωπος με την πάθηση αυτή θα πρέπει να το πολεμά. Ξεπερνιέται. Μέσα από τις δικές του ιστορίες και εμπειρίες με όσα πέρασε αντιλαμβανόμαστε ότι το τέλος το διώχνει ο καθένας μας με τις επιλογές του.

 

Όλες οι δυσκολίες ξεπερνιούνται φτάνει να υπάρχει θέληση. Κι αυτός πέτυχε το ακατόρθωτο, γιατί τα σημεία που τον κτύπησε ο καρκίνος ήταν από την αρχή πολύ δύσκολα αντιμετωπίσιμα. Και ο Άγγελος για 8 χρόνια πολεμούσε, αλλά ταυτόχρονα ζούσε. Ήταν με την κάθε έννοια της λέξης, ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Και όταν ολοκλήρωσε πλέον τον κύκλο του, έφυγε. Ξέρει αυτός που πήγε...

 

Ο Ρίτσος αποχαιρετά τον Γρηγόρη κάπως έτσι...
«Τρομερή παγωνιά τούτη η ζέστη. Δεν προφταίνω. Ο αέρας χάνεται. Και πρέπει να εξαντλήσω την προθεσμία μου. Ν’ αφήσω και κάποια διαθήκη•»

 

Πιστεύω αξίζει ο παραλληλισμός...
«Αποχαιρετισμός», Δ.Σ. Κέντρου Νεότητος-Θ.Ο.Ι.
ΚΑΛΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ

 

Φωτογραφίες αρχείου Κ.Ν. - ΘΟ.Ι.

 

Read 5329 times Last modified on Wednesday, 27 December 2017 15:44

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΥΠΑΙΘΡΟΣ)

Συλίκου: «Μέρες ιστορίας και πολιτισμού» (Φωτογραφίες)

Συλίκου: «Μέρες ιστορίας και πολιτισμού» (Φωτογραφίες)

H ιστορική κοινότητα της Συλίκου πραγματοποίησε εκδήλωση, που οργανώθηκε στο πλαίσιο ενός ευρύτερου θεσμού με τίτλο «Μέρες ιστορίας και πολιτισμού»,...

Η κοινότητα Λουβαρά τίμησε τον ήρωά της, Κωστάκη Ευαγόρου

Η κοινότητα Λουβαρά τίμησε τον ήρωά της, Κωστάκη Ευαγόρου

Το ετήσιο μνημόσυνο Κωστάκη Ευαγόρου, ήρωα της κοινότητας Λουβαρά, πραγματοποιήθηκε στην εκκλησία Τιμίου Προδρόμου στο Λουβαρά την Κυριακή 15 Ιουλίου. ...

Τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο "Ίκαρος" για μεγάλη πυρκαγιά στην Ακρούντα

Τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο "Ίκαρος" για μεγάλη πυρκαγιά στην Ακρούντα

Συνολικά οκτώ εναέρια μέσα κλήθηκαν για την κατάσβεση πυρκαγιάς που ξέσπασε λίγο μετά τη μια το μεσημέρι στην περιοχή Ακρούντας,...