A+ R A-
25 November 2017

Monday, 11 September 2017 11:01

Φωτογραφίες: 40 χρόνια προσφοράς του Κέντρου Νεότητας Πάνω Κυβίδων «Οδυσσεύς» Featured

Με αφορμή τα σαράντα χρόνια από το έτος ίδρυσης και λειτουργίας του Κέντρου Νεότητας της Κοινότητας Πάνω Κυβίδων, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση εορτασμού την Παρασκευή 4 Αυγούστου, στο οίκημα του Κέντρου.

 

Κυρίως μετά την τουρκική εισβολή το 1974, τα Κέντρα Νεότητας δημιουργήθηκαν με σκοπό τη δημιουργική απασχόληση των νέων, οι οποίοι προσέφεραν εθελοντικά την εργασία τους σε διάφορους τομείς, κυρίως σε αγροτικές περιοχές.

 

«Παρόλα αυτά έχουμε και στις αστικές περιοχές, όπου έχουν ιδρυθεί κατά καιρούς αρκετά Κέντρα Νεότητας, τα οποία πέτυχαν ένα εξαίρετο έργο καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας τους», όπως δήλωσε ο Πρόεδρος των Κέντρων Νεότητας της Επαρχίας Λεμεσού, Μιχάλης Αριστείδου, αποκλειστικά στην εφημερίδα «ΛΕΜΕΣΟΣ».

 

«Όσον αφορά το Κέντρο Νεότητας Πάνω Κυβίδων, εδώ και 40 χρόνια προσφέρει τις υπηρεσίες του με διάφορες εκδηλώσεις και την εθελοντική του εργασία, όχι μόνο στη κοινότητα Πάνω Κυβίδων, όχι μόνο σε επαρχιακό επίπεδο, αλλά τολμούμε να πούμε ακόμα και σε παγκύπριο επίπεδο», είπε.

 

Σημείωσε δε πως το να βρίσκεται το Κέντρο Νεότητας Κυβίδων σήμερα εδώ, σε αυτή την εκδήλωση και για να κλείνει 40 χρόνια ζωής, οφείλεται στο ότι αυτοί οι πρώτοι άνθρωποι που ίδρυσαν το Κέντρο Νεότητας έχουν μεταλαμπαδέψει τη γνώση και την εμπειρία στους νεότερους από γενιά σε γενιά. «Τους έμαθαν τη θέληση και τον εθελοντισμό, για να προχωρούν, έτσι ώστε να βρίσκεται εδώ σήμερα αυτή η επιτροπή και να τιμά αυτούς τους ανθρώπους, για την προσφορά τους», κατέληξε ο Πρόεδρος.

 

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Κέντρου Νεότητας Πάνω Κυβίδων, Αιμίλιος Καρασιαλής, μιλώντας στην εφημερίδα «ΛΕΜΕΣΟΣ» και στον δημοσιογράφο Σάκη Στυλιανού, είπε πως «είναι ιδιαίτερη χαρά, για μένα ως Πρόεδρος του Κέντρου Νεότητας Κυβίδων, που γιορτάζουμε 40 χρόνια σε μια εκδήλωση που τιμά και υποστηρίζει το τόσο σημαντικό θέμα του εθελοντισμού».

 

«Προσωπικά, έχω την τύχη να είμαι μέλος της μεγάλης Οικογένειας των Κέντρων Νεότητας. Και το θεωρώ τύχη γιατί μέσα από την ανιδιοτελή αυτή προσφορά ξεπερνάμε τα όρια της φιλανθρωπίας και μαθαίνουμε να μιλάμε με πράξεις και όχι με λόγια», δήλωσε συγκινημένος.

 

kentro-neothtas-kuv-lem-11917.jpg

 

«Πρέπει να μάθουμε στα παιδιά μας τις αρχές και τις αξίες του», όπως είπε. Εκφράζοντας το όραμά του δήλωσε πως πρέπει να προωθήσουμε τον εθελοντισμό κυρίως στα σχολεία μέσα από τις σχολικές εκδρομές και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

 

Τελειώνοντας εξέφρασε μια ευχή. «Όλοι μαζί, να προσπαθήσουμε ούτως ώστε να προσφέρουμε ακόμα περισσότερο και να στηρίξουμε τον εθελοντισμό για να γίνει η χώρα μας πιο αισιόδοξη, πιο φιλική και πιο ανθρώπινη».

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η όλη εκδήλωση περιελάμβανε νησιώτικους χορούς από τη Χορευτική ομάδα του Κέντρου Νεότητας, έκθεση φωτογραφίας – μια ιστορική αναδρομή του Κέντρου, ενώ όλοι οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν ζωντανή ελαφρολαϊκή μουσική με τους Συλβάνα Γεωργίου και Μαρίνο Μενελάου.

 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook

 

Read 808 times Last modified on Monday, 11 September 2017 12:01

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΥΠΑΙΘΡΟΣ)

Δημιουργία καταφυγίου σκαφών αναψυχής στο Πισσούρι

Δημιουργία καταφυγίου σκαφών αναψυχής στο Πισσούρι

«Ενός υψηλού ποιοτικού τουρισμού προορισμός, στοχεύει να γίνει το Πισσούρι με το καταφύγιο σκαφών να συμβάλει σημαντικά σε αυτό, σύμφωνα...

Περάστε ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακα στο Κοιλάνι με καλό κυπριακό κρασί

Περάστε ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακα στο Κοιλάνι με καλό κυπριακό κρασί

Το «Vlassides Winery - Οινοποιείο Βλασίδη» ανοίγει και φέτος τις πόρτες του και σας υποδέχεται στα κρασοχώρια Λεμεσού και συγκεκριμένα...

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Αναπτυξιακή Εταιρεία κοινοτήτων Τροόδους

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Αναπτυξιακή Εταιρεία κοινοτήτων Τροόδους

Το νέο της Διοικητικό Συμβούλιο εξέλεξε η Γενική Συνέλευση της Αναπτυξιακής Εταιρείας κοινοτήτων Τροόδους, που πραγματοποιήθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2017...