A+ R A-
23 October 2017

Thursday, 10 August 2017 12:37

Συγκίνησε και ενθουσίασε και φέτος το γλέντι στη Σανίδα

Με μεγάλη επιτυχία και σε ένα ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η ετήσια χοροεσπερίδα στην κοινότητα Σανίδα.


Ο κόσμος γέμισε ασφυκτικά το χώρο όπου πραγματοποιήθηκε για 5η συνεχή χρονιά η χοροεσπερίδα της κοινότητας, η οποία έχει καταφέρει να αποκτήσει το δικό της ιδιαίτερο στίγμα χάριν στη μοναδική φιλοξενία που επιφυλάσσει για κατοίκους, απόδημους και επισκέπτες.


Φαγητό, ποτό, μουσική και χορός επισφράγισαν την επιτυχία της διοργάνωσης, ενώ όπως συνηθίζεται στη γεωργική κοινότητα προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους φρέσκα φρούτα της ντόπιας παραγωγής.

xoroesperida_sanidas_050817-7316.jpg
Η όλη εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, τον χαιρετισμό του οποίου διάβασε ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου.
Όπως ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, στρατηγική επιλογή της Κυβέρνησης είναι η ενίσχυση των κοινοτήτων της υπαίθρου και να τις καταστήσουν εστίες γεωργικής, τουριστικής, πολιτιστικής και περιβαλλοντικής ανάπτυξης.


Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι η εκδήλωση αποτελεί «την καλύτερη αφορμή για το καθιερωμένο πλέον ετήσιο συναπάντημα ντόπιων, αποδήμων και φίλων του χωριού με φόντο τον πολιτισμό και την παράδοση του τόπου μας, εμπλουτίζοντας παράλληλα το τουριστικό μας προϊόν, με εκδηλώσεις που φέρνουν τους επισκέπτες της χώρας μας σε άμεση επαφή με τους πολίτες, τις δραστηριότητες, αλλά και τα εξαιρετικής ποιότητας εδέσματα και προϊόντα που παράγουν οι κάτοικοι της υπαίθρου».


«Έμπρακτη απόδειξη της διαρκούς αυτής προσπάθειας μας και συμμεριζόμενοι τις προσπάθειες του Πρόεδρου και των Μελών του Κοινοτικού Συμβουλίου Σανίδας, οι οποίοι έθεσαν στις προτεραιότητες τους τη μετατροπή του χωριού σε μια σύγχρονη κοινότητα με ευρωπαϊκό πρόσωπο, υλοποιούμε το διάστημα αυτό μια σειρά έργων με προτεραιότητα αυτών της ανέγερσης των Γραφείων του Κοινοτικού Συμβουλίου, του Ιατρείου και της Αίθουσας Πολλαπλής Χρήσης» πρόσθεσε.

xoroesperida_sanidas_050817-7203.jpg
Τα έργα, είπε, «αναμένεται να συμβάλουν στην αναζωογόνηση της κοινότητας καθώς και στη βελτίωση των συνθηκών ζωής των κατοίκων», συμπλήρωσε.


Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της κοινότητας Σανίδας Κώστας Χριστοφή, ανέφερε μεταξύ άλλων την πρόοδο και ανάπτυξη του χωριού, επισημαίνοντας την ανέγερση του Πολυδυνάμου Κέντρου Σανίδας, του οποίου ήδη, όπως είπε, άρχισαν οι κατασκευαστικές εργασίας.


Σύμφωνα με τον κ. Χριστοφή το Πολυδύναμο Κέντρο Σανίδας θα στεγάζει Ιατρείο, Αίθουσα Πολλαπλής Χρήσης, σύγχρονα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου, βιβλιοθήκη κ.α., ενώ η ολοκλήρωση του όλου έργου αναμένεται το Μάιο του 2018, συμπλήρωσε.


«Με αυτό το έργο που γίνεται στην Κοινότητα μας πρόκειται να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων και ειδικά των νέων που θα μπορούν να περνούν ευχάριστα τον χρόνο τους και να διοργανώνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες», υπογράμμισε ο Κοινοτάρχης.


Ο κ. Χριστοφή δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού βρίσκεται στο πλευρό της κοινότητας ως συμπαραστάτης και σύμβουλος της.

xoroesperida_sanidas_050817-7307.jpg
Τέλος, ο Πρόεδρος της κοινότητας δήλωσε ότι για την τρέχουσα πενταετία έχουν θέσει δυο βασικούς στόχους. Τον εξωραϊσμό και ανάπλαση της πλατείας, ενώ θα προχωρήσουν δυναμικά όπως είπε, στην εξασφάλιση κρατικής γης για διαχωρισμό οικοπέδων για τους νέους της κοινότητας, διότι αποτελούν αναμφισβήτητα, όπως τόνισε, το παρόν και το μέλλον της Σανίδας.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ως ελάχιστη ένδειξη τιμής και εκτίμησης ο Πρόεδρος Αποδήμων και Φίλων Σανίδας Μάριος Κωνσταντίνου καθώς και η Νεολαία αποφάσισαν να τιμήσουν τον Κοινοτάρχη τους Κώστα Χριστοφή, αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο την πολύτιμη προσφορά του, τη δυναμική του πορεία που με έργα έφερε την μεγάλη αλλαγή στο χωριό τους.


Η εφημερίδα «ΛΕΜΕΣΟΣ» βρέθηκε στη Σανίδα καλύπτοντας την όμορφη αυτή εκδήλωση, αναδεικνύοντας για ακόμη μια φορά τις ιδιαιτερότητες της υπαίθρου της Λεμεσού, η οποία αποτελεί και τη ραχοκοκαλιά της τοπικής κοινωνίας.

 

Για να δείτε όλες τις φωτογραφίες ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Read 1192 times Last modified on Thursday, 10 August 2017 12:45

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΥΠΑΙΘΡΟΣ)

Εγκαινιάστηκε το μουσείο - κρησφύγετο του Απελευθερωτικού Αγώνα 1955-59, στην κοινότητα Ομόδους [ο χαιρετισμός του ΠτΔ]

Εγκαινιάστηκε το μουσείο - κρησφύγετο του Απελευθερωτικού Αγώνα 1955-59, στην κοινότητα Ομόδους [ο χαιρετισμός του ΠτΔ]

Γνωρίζουμε τα όρια μας και πού μπορεί να φτάσουμε στις συνομιλίες, διαμήνυσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, λέγοντας...

Τα Οκτωβριανά και το χωριό της Λεμεσού Άρσος

Τα Οκτωβριανά και το χωριό της Λεμεσού Άρσος

*Του Ηλία Ιωακείμ Σήμερα είναι η επέτειος της εξέγερσης του Κυπριακού λαού ενάντια στην Αγγλική Αποικιακή διοίκηση τον Οκτώβρη του...

Στο Τραχώνι το 1ο ετήσιο μνημόσυνο της Μαρούλας Χρυσοστόμου

Στο Τραχώνι το 1ο ετήσιο μνημόσυνο της Μαρούλας Χρυσοστόμου

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 στον ιερό ναό Αγίου Μάμαντος στο Τραχώνι στη Λεμεσό, το 1ο ετήσιο μνημόσυνο της Μαρούλας Χρυσοστόμου,...