A+ R A-
14 November 2018

Thursday, 18 October 2018 12:08

2ος Ετήσιος Αγώνας Δρόμου Ύψωνα - Αναδείχθηκαν οι αξίες του αθλητισμού (Φωτογραφίες)

Οι διαχρονικές αξίες του αθλητισμού, ατομικές και κοινωνικές, αναδείχθηκαν μέσα από τον δεύτερο ετήσιο αγώνα δρόμου «Ipsonas is Running For You», που διοργάνωσαν ο Δήμος Ύψωνας και το Σωματείο Limassol Lizards, σε συνεργασία με τα οργανωμένα σύνολα Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Ύψωνα, Νηρέα, Προσκοπικό Ύψωνα, Διασώστες, αστυνομία και εθελοντές.


 

 

Το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του δήμου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Οκτωβρίου, όπου περιλάμβανε αγώνα 4,2χλμ για ενήλικες, παιδικό αγώνα 500μ. κατηγορίας U9, παιδικό αγώνα 1χλμ στις κατηγορίες U12 & U15 και συμμετοχή ΑμεΑ.

 

Σημαντικό είναι να αναφερθεί, πως όλα τα καθαρά έσοδα δόθηκαν σε άπορες οικογένειες του Ύψωνα και τα καπάκια που μαζεύτηκαν για τον αγώνα πήγαν για την αγορά τροχοκαθίσματος.

 

Όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές κατά τη διάρκεια της σύντομης και λιτής τελετής που ακολούθησε τους αγώνες, οι οποίοι είχαν ως αφετηρία και τερματισμό το Δημαρχείο Ύψωνα, ο 3ος ετήσιος αγώνας δρόμου «Ipsonas is Running For You» θα διεξαχθεί στις 13 Οκτωβρίου 2019 και στόχος τους είναι ο αγώνας αυτός να διοργανώνεται κάθε δεύτερη Κυριακή του Οκτώβρη και κάθε χρόνο να μεγαλώνει όλο και περισσότερο.

 

Πρεσβευτής του φετινού αγώνα ήταν ο πρώην διεθνής πρωταθλητής στίβου και λειτουργός του ΚΟΑ Χρίστος Παπαπέτρου, τον οποίο οι διοργανωτές βράβευσαν και ο οποίος κατάγεται από τον Ύψωνα.

 

Οι διοργανωτές ευχαρίστησαν, παράλληλα, όλους όσοι συμμετείχαν στον αγώνα, τα σωματεία, τους εθελοντές, τους χορηγούς, τους υποστηρικτές, τους οποίους και τίμησαν.

 

Ο Δήμαρχος Ύψωνα Παντελής Γεωργίου, σε σύντομο χαιρετισμό του αφού εξέφρασε τα συγχαρητήρια του σε όλους όσοι έλαβαν μέρος στον αγώνα, και συνεχάρη, ιδιαίτερα τον εμπνευστή του αγώνα, τον Κρίστοφερ Μπόουστ, είπε ότι ο συγκεκριμένος αγώνας είναι κάτι που ξεκίνησε πέρσι και χρόνο με το χρόνο αυξάνονται οι συμμετοχές.

 

«Το σημαντικό είναι ότι σε αυτό τον αγώνα λαμβάνουν μέρος και άτομα ΑμεΑ. Θέλουμε να δώσουμε ένα κοινωνικό χαρακτήρα στην όλη εκδήλωση, γι’ αυτό και έχουμε εντάξει και την περισυλλογή πωμάτων, έτσι ώστε να καταφέρουμε να αγοράσουμε ένα αναπηρικό καροτσάκι και να δοθεί στον ΚΟΑ για στήριξη των συνανθρώπων μας», πρόσθεσε.

 

Ο Δήμαρχος Ύψωνα αναφέρθηκε και στο νεοσύστατο συμβούλιο νεολαίας, και όπως είπε, είναι ένα συμβούλιο που σκοπό έχει να προάγει γενικά τον αθλητισμό και τον πολιτισμό στο δήμο.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους νικητές πρόσφεραν κύπελλο καθώς και πλούσια δώρα.

 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook

 

 

 

Παναγιώτης Παναγιώτου: «Ο αθλητισμός είναι ένα μέσο ώστε τα παιδιά και η νεολαία να έρθουν πιο κοντά στον δήμο μας»


 

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ΛΕΜΕΣΟΣ, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού του Δήμου Ύψωνα και Δημοτικός Σύμβουλος του ΕΛΑΜ Παναγιώτης Παναγιώτου ανέφερε πως «ο αθλητισμός είναι ένα μέσο ώστε τα παιδιά και η νεολαία να έρθουν πιο κοντά στον δήμο μας». Πρόσθεσε δε ότι «στο δήμο μας, στο πλαίσιο των αθλητικών δραστηριοτήτων, έχουν πραγματοποιηθεί διάφορες εκδηλώσεις ώστε να επιτευχθεί αυτό».

 

Ο κ. Παναγιώτου υπογράμμισε ότι «καλούμε τους νέους να έρθουν κοντά». «Θα είμαστε κοντά σε όλα τα αθλητικά σωματεία και το δείξαμε ήδη και θα συνεχίσουμε. Θέλουμε τους νέους κοντά μας, γιατί δυστυχώς με τον εθισμό τόσο στα ναρκωτικά όσο και στο διαδίκτυο, αλλά και στην τεχνολογία γενικά, οι νέοι απομακρύνονται από τον αθλητισμό», τόνισε κλείνοντας.

 

 


Ο λειτουργός του ΚΟΑ στο Τμήμα Αγωνιστικού Αθλητισμού Χρίστος Παπαπέτρου, στο δικό του χαιρετισμό συνεχάρη τους διοργανωτές για την όμορφη εκδήλωση που ετοίμασαν, και τους ευχαρίστησε για τη τιμή που του έκαναν να είναι πρεσβευτής του αγώνα.

 

«Ο αγώνας ο οποίος έγινε θεσμός προάγει αξίες διαχρονικές του αθλητισμού, όπως η υγεία, το Ευ Αγωνίζεσθαι, η κοινωνικοποίηση του ατόμου, η καλλιέργεια του ενδιαφέροντος για την άθληση. Σαν εκπρόσωπος του ΚΟΑ , να πούμε ότι ο ΚΟΑ στηρίζει αυτή την προσπάθεια μέσα από τον σχεδιασμό Δήμος και Κοινότητες όπου θα συνεισφέρει το ποσό των €500», συμπλήρωσε.


 

 

Στη γενική κατηγορία ανδρών, πρώτος τερμάτισε ο Γιώργος Τοφή, δεύτερος ο Μάριος Αντωνίου και τρίτος ο Λουκάς Φραντζής.

 

Στη γενική κατηγορία γυναικών, πρώτη τερμάτισε η Dagmara Handzlik, δεύτερη η Alicia Finnis και τρίτη η Aliona Ruadova.

 

 

Read 257 times Last modified on Friday, 19 October 2018 08:42

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΥΨΩΝΑΣ)

Οι γυναίκες του Ύψωνα διοργανώνουν φιλανθρωπική επίδειξη μόδας

Οι γυναίκες του Ύψωνα διοργανώνουν φιλανθρωπική επίδειξη μόδας

Ο Όμιλος Γυναικών Ύψωνα σας προσκαλεί και φέτος στο καθιερωμένο φιλανθρωπικό fashion show την Κυριακή 25 Νοεμβρίου η ώρα 18:00...

Λαμπερά εγκαίνια στον Ύψωνα για το Jacobs 31 Espresso Bar

Λαμπερά εγκαίνια στον Ύψωνα για το Jacobs 31 Espresso Bar

Η εφημερίδα Λεμεσός βρέθηκε στα εγκαίνια της καφετέριας Jacobs 31 espresso bar στη λεωφόρο Ηλία Καννάουρου 31, στον Ύψωνα. Τα...

Ο Δήμος Ύψωνα εγκαινιάζει πλατφόρμα όπου θα παρακολουθούμε σε πραγματικό χρόνο την περισυλλογή των σκυβάλων

Ο Δήμος Ύψωνα εγκαινιάζει πλατφόρμα όπου θα παρακολουθούμε σε πραγματικό χρόνο την περισυλλογή των σκυβάλων

Πρωτοπορεί ο Δήμος Ύψωνα με μια πλατφόρμα όπου οι πολίτες θα μπορούν να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο την περισύλλογή σκυβάλων,...