A+ R A-
13 December 2018

Thursday, 27 September 2018 10:13

«Σχολείο Δια βίου Μάθηση» στον Ύψωνα

Με ιδιαίτερη περηφάνια ο Δήμος Ύψωνα παρουσιάζει για δεύτερη συνεχή χρονιά την έναρξη του Σχολείου "Δια Βίου Μάθηση". Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που σκοπό έχει την υγιή απασχόληση όλων των δημοτών, μικρών και μεγάλων.

 

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ΛΕΜΕΣΟΣ, ο Δήμαρχος Ύψωνα Παντελής Γεωργίου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η μεγάλη επιτυχία του περσινού έτους μας έδωσε την απαραίτητη ώθηση για να συνεχί-σουμε την προσπάθεια ενδυνάμωσης του θεσμού έτσι ώστε να καταστεί ένα από τα πλέον υγιή κύτ-ταρα απασχόλησης της τοπικής κοινωνίας».

 

Ο κ. Γεωργίου ανέφερε πως ξεκίνησαν την περσινή χρονιά, θέτοντας ως στόχο την υγιή απασχόληση των δημοτών τους και νοιώθουν όπως είπε, απόλυτα δικαιωμένοι αφού η μαζική συμμετοχή απέδειξε την ανάγκη ύπαρξης του θεσμού αλλά και την προοπτική αναβάθμισής του.

 

Ο δήμαρχος του Ύψωνα συνέχισε λέγοντας πως επιβραβεύουν την εμπιστοσύνη που απέδειξε ο κόσμος, αυξάνοντας για φέτος, σημαντικά τον αριθμό των προσφερόμενων μαθημάτων. Παράλληλα, σημείωσε πως σε αρκετές περιπτώσεις έχουν μειώσει τον κατώτατο αριθμό των ατόμων που χρειάζο-νται για να δημιουργηθεί κάποιο τμήμα, δίνοντας έτσι την δυνατότητα σε περισσότερα άτομα να α-σχοληθούν με αυτό που αναδεικνύει καλύτερα τις ικανότητες και τις δεξιότητες που κρύβουν μέσα τους.

 

«Θα ήθελα να εκφράζω τις ιδιαίτερες μου ευχαριστίες στη Σχολική Εφορεία Ύψωνα και στις Διευθύν-σεις των σχολείων του Δήμου μας, για την μεταξύ μας άψογή συνεργασία αλλά και όλους όσους βο-ήθησαν, κυρίως σε εθελοντική βάση, για τη δημιουργία και την εύρυθμή λειτουργία του Σχολείο “Δια Βίου Μάθησης”. Περαιτέρω θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εκπαιδευτές των μαθημάτων, που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό αλλά και όλους εσάς που μας εμπιστευθήκατε», συμπλήρωσε ο κ. Γεωργίου.

 

Τέλος, κάλεσε όλους τους δημότες του Ύψωνα όπως συνεχίσουν και φέτος να στηρίζουν και να ενι-σχύσουν με τη συμμετοχή τους τον νεοσύστατο θεσμό του δήμου και ευχήθηκε ολόψυχα, καλή και εποικοδομητική νέα σχολική χρονιά, πάντα με περισσότερες επιτυχίες.

 

 

42178356_10160935307650319_3944472422475890688_o.jpg

 

 

Τι μαθήματα θα υπάρχουν στο Σχολείο "Δια Βίου Μάθηση" 


 

Τα μαθήματα που θα υπάρχουν στο Σχολείο "Δια Βίου Μάθηση είναι τα εξής:

 

1. zumba kids

2. zumba fitness

3. strong by zumba

4. πιλάτες

5. θεραπευτική γυμναστική

6. ελληνικοί χοροί

7. τένις

8. πρώτες βοήθεις

9. επιτραπέζια αντισφαίριση

10. κηπουρική – δενδροκομία

11. βιολογικές καλλιέργειες

12. μαγειρική – ζαχαροπλαστική

13. ηλεκτρονικοί υπολογιστές για ενήλικες

14. ηλεκτρονικοί υπολογιστές για παιδιά

15. ξένες γλώσσες

16. βυζαντινή μουσική

17. πλέξιμο

18. χειροτεχνία

19. εργαστήρι εκπαιδευτικής ρομποτικής για δημοτική εκπαίδευση

20. εργαστήρι εκπαιδευτικής ρομποτικής για μέση εκπαίδευση

21. γραφικές τέχνες

22. οικοδομική

23. μακιγιάζ

24. σκιτσογραφία - γελοιογραφία

 

 

Εγγραφές – Πληροφορίες

 

  • Μέρα εγγραφών και γνωριμίας με τους εκπαιδευτές Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 10:00 – 13:00 στο Δημοτικό Μέγαρο Ύψωνα.
  • Τα μαθήματα αρχίζουν Δευτέρα 08 Οκτωβρίου 2018.
  • Η διάρκεια των μαθημάτων είναι από 24 έως 26 εβδομάδες, ανάλογα με την φύση του μαθήματος.
  • Τα δίδακτρα είναι για ολόκληρη τη σχολική χρονιά.

 

Read 788 times Last modified on Thursday, 27 September 2018 10:15

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΥΨΩΝΑΣ)

Ο Θάνος Πετρέλης στο Ipsonas Christmas Wonderland

Ο Θάνος Πετρέλης στο Ipsonas Christmas Wonderland

"Η ωραία" βραδιά την οποία σας υπόσχεται ο Θάνος Πετρέλης σίγουρα δεν θα αφήσει κανένα "Αδιάφορο". Στο φετινό Ipsonas Christmas...

Μπράβο στον Όμιλο Γυναικών Ύψωνα (Φωτογραφίες)

Μπράβο στον Όμιλο Γυναικών Ύψωνα (Φωτογραφίες)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η φιλανθρωπική εκδήλωση μόδας «Όταν η μόδα συναντά την ελπίδα» από τον Όμιλο Γυναικών Ύψωνα την...

Το Ipsonas Christmas Wonderland ξεκινάει απόψε

Το Ipsonas Christmas Wonderland ξεκινάει απόψε

Η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα έχει αρχίσει... Έχει αρχίσει όμως και η αντίστροφη μέτρηση για το φετινό Ipsonas Christmas...