A+ R A-
25 September 2018

Friday, 15 June 2018 12:12

Διδυμοποίηση Δήμου Ύψωνα με Δήμο Τρικκαίων

Παντελής Γεωργίου:

«Η σημερινή μέρα είναι ημέρα ειρήνης, φιλίας, αλληλεγγύης και κοινής πορείας μεταξύ των λαών του Ύψωνα και των Τρικάλων»

 


 

Μια ιστορική ημέρα για τον Δήμο Ύψωνα ήταν η Δευτέρα 4 Ιουνίου, αφού πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη αδελφοποίηση του Ύψωνα με άλλον δήμο και πιο συγκεκριμένα με τον Δήμο Τρικκαίων.

 

Μια όμορφη τελετή που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό θέατρο, επισφραγίστηκε μία προσπάθεια που άρχισε εντελώς τυχαία πριν από περίπου 2 χρόνια, όταν μετά την εκλογή του ο Παντελής Γεωργίου μετέβηκε στα Τρίκαλα και μέσα από κάποια γεγονότα γνώρισε τον Δήμαρχο Δημήτρη Παπαστεργίου.

 

 

«Η 4η Ιουνίου θα είναι πλέον η μέρα μιας νέας αρχής και για τις δύο πόλεις. Μιας αρχής που ευελπιστούμε ότι θα είναι εποικοδομητική και για τα δύο μέρη τόσο στα πεδία του πολιτισμού, του αθλητισμού, της τεχνολογίας, της τέχνης αλλά προπαντός στην διεύρυνση των ανθρώπινων δεσμών και σχέσεων μεταξύ των δημοτών μας αλλά και των επαγγελματικών και παραγωγικών φορέων των Δήμων μας», ανέφερε με συγκίνηση στην ομιλία του ο Δήμαρχος Ύψωνα.

 

Συνεχίζοντας, είπε χαρακτηριστικά ότι «μετά από δύο μέρες με τους συνάδελφους του Δήμου Τρικκαίων νοιώθω ότι η διαδικασία υπογραφής των απαραίτητων εγγράφων αδελφοποίησης είναι απλά μια τυπική διαδικασία επικύρωσης των αποφάσεων που πάρθηκαν από τα δύο Δημοτικά Συμβούλια.

 

Είναι πλέον τόσο οικεία η μεταξύ μας σχέση, και πιστεύω πως μιλάω εκ μέρους όλων των συναδέλφων, που όλοι νοιώθουμε σαν να γνωριζόμαστε χρόνια και πως ήδη τρέχουμε σε μια παράλληλη πορεία με κοινό στόχο των ευημερία των πολιτών μας».

 

 

 Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook

 

Παράλληλα, τόνισε ότι πιστεύει ακράδαντα ότι η αδελφοποίηση Ύψωνα- Τρικκαίων μέσα από μια ειλικρινή συνεργασία όπου θα προάγονται η αξίες της φιλίας και της αλληλεγγύης μπορεί να αποφέρει πολύπλευρα θετικά αποτελέσματα για τους δήμους και τους δημότες Ύψωνα και Τρικάλων.

 

Υπογράμμισε δε ότι πρέπει να δουλέψουν συλλογικά με στοχευμένες πολιτικές και ανταλλαγή καλών πρακτικών σε τομείς που συνδέονται άμεσα με το διαβιωτικό επίπεδο, όπως είναι ο πολιτισμός, η παιδεία, η κοινωνική πρόνοια, η υγιής απασχόληση και ψυχαγωγία για χάραξη μια νέας πολιτικής που να έχει επίκεντρο τον άνθρωπο και τις καθημερινές του ανάγκες.

 

«Με την αποψινή τελετή θέτουμε τις βάσεις για μια ειλικρινή συνεργασία, με ανθρώπους που βίωσαν τις ίδιες ή παρόμοιες εμπειρίες με εμάς. Με ανθρώπους που αγωνιούν όσο και εμείς για το μέλλον των πολιτών τους αλλά ταυτόχρονα έχουν διάθεση να δώσουν νέους αγώνες όπως αυτοί επιβάλλονται από την σημερινή κοινωνία. Αγώνες για κατοχύρωση των συμφερόντων και των δικαιωμάτων του απλού ανθρώπου, αγώνες για μια καλύτερη παιδεία, αγώνες για πολιτιστική ανάπτυξη και κοινωνική πρόνοια», σημείωσε τέλος ο κ. Γεωργίου.

 

Ακολούθησε η υπογραφή Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης από τους δύο δημάρχους και στη συνέχεια καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τον Λαογραφικό Όμιλο Λεμεσού.

 

Read 723 times Last modified on Sunday, 17 June 2018 08:51

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΥΨΩΝΑΣ)

Ενημερωτική εκδήλωση για την καρδία στον Ύψωνα

Ενημερωτική εκδήλωση για την καρδία στον Ύψωνα

Ο Δήμος Ύψωνα στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Καρδίας σας προσκαλεί τη Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 19:00 στο...

Άρχισαν οι εργασίες για κατασκευή κυκλικού κόμβου στον Ύψωνα

Άρχισαν οι εργασίες για κατασκευή κυκλικού κόμβου στον Ύψωνα

Τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 άρχισε η εκτέλεση εργασιών για κατασκευή κυκλικού κόμβου στη συμβολή της λεωφόρου Ηλία Κανναούρου και...

Πρωτοποριακό πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης στον Ύψωνα

Πρωτοποριακό πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης στον Ύψωνα

Με στόχο τη μείωση των αποβλήτων που καταλήγουν στις μονάδες ΧΥΤΥ και κατά συνέπεια τη μείωση του κόστους που ο...