A+ R A-
18 October 2018

Tuesday, 29 May 2018 10:43

Άμεση αναβάθμιση του Β' Δημοτικού σχολείου, ζητά ο δήμαρχος - Απειλούν με απεργία οι γονείς Featured

Έργα €4 εκ. περίπου για το Δήμο Ύψωνα, εξήγγειλε ο Πρόεδρος

 


 

Έργα αξίας περίπου 4 εκ. ευρώ για το Δήμο Ύψωνα, που είτε υλοποιήθηκαν είτε βρίσκονται σε εξέλιξη, είτε εντάχθηκαν στο Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2019-2021, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, κατά τη συνάντηση που είχε τη Τρίτη το πρωί στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού, με τους φορείς της πόλης και Επαρχίας Λεμεσού.

 

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο Δήμο Ύψωνα, σημείωσε πως ήδη ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2017 η αναβάθμιση του Γ’ Δημοτικού Σχολείου Ύψωνα, συνολικού κόστους €558.000, ενώ όπως είπε ολοκληρώθηκαν και τα βελτιωτικά έργα στο οδικό δίκτυο του Δήμου, συνολικού κόστους €278.000.

 

Επίσης, ο Πρόεδρος ανέφερε πως δημοσιεύτηκε στις 18 Μαΐου του 2018, η γνωστοποίηση απαλλοτρίωσης της Α’ φάσης του έργου Διεύρυνσης και Βελτίωσης της Λεωφόρου Μακαρίου, συνολικού κόστους €2 εκ. Η προκήρυξη των προσφορών, σύμφωνα με τον Πρόεδρο, προγραμματίζεται περί τα τέλη του τρέχοντος μήνα και οι εργασίες αναμένεται να αρχίσουν τον Σεπτέμβριο του 2018, με αναμενόμενη ολοκλήρωση περί τα τέλη του 2019.

 

Ταυτόχρονα, τόνισε πως η αναβάθμιση του Β’ Δημοτικού Σχολείου Ύψωνα, συνολικού κόστους €1.55 εκ., αναμένεται να ξεκινήσει το Σεπτέμβριο του 2019 και να ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο του 2021. «Πέραν των πιο πάνω, είμαι στην ευχάριστη θέση να αναφέρω πως, προγραμματίζεται η προκήρυξη προσφορών εντός των επόμενων δύο μηνών για τον κυκλικό κόμβο Ηλία Καννάουρου / Πετράκη Γιάλλουρου, συνολικού κόστους €300 χιλ. Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει τέλη του 2018 και να ολοκληρωθεί το Μάιο του 2019», συμπλήρωσε.

 

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Ύψωνα Παντελής Γεωργίου σχετικά με τις εξαγγελίες του Προέδρου για τα οδικά έργα που είτε υλοποιηθήκαν, είτε τροχιοδρομούνται στο δήμο, αλλά ταυτόχρονα εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του σε ότι αφορά τις υποδομές των σχολείων της περιοχής.

 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε αποκλειστικές δηλώσεις του στην εφημερίδα ΛΕΜΕΣΟΣ, ο Πρόεδρος εξήγγειλε πως η αναβάθμιση του Β’ Δημοτικού Σχολείου Ύψωνα θα ξεκινήσει να υλοποιείται εντός του Σεπτεμβρίου 2019 αντί του Σεπτεμβρίου 2018, όπως αναμενόταν.

 

«Αυτή η καθυστέρηση επηρεάζει άμεσα τις ζωές και την ποιότητα των παιδιών μας. Θεωρούμε ότι θα έπρεπε να δίνεται περισσότερη σημασία σε έργα που αφορούν την ασφάλεια και πιστεύουμε ότι πρέπει να προωθηθεί άμεσα το έργο εντός των επόμενων μηνών. Στόχος πρέπει να είναι η ολοκλήρωση των εργασιών του νέου σχολικού κτηρίου πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2019-2020 γιατί μετά από μελέτη που είχε γίνει στις κολώνες του σχολείου, έχει διαπιστωθεί ότι στη νότια πτέρυγα υπάρχουν πολύ χαμηλές αντοχές στο σκυρόδεμα, οπότε σε περίπτωση σεισμού μπορεί να θρηνήσουμε θύματα. Μάλιστα ο σύνδεσμος γονέων του σχολείου την περασμένη εβδομάδα αποφάσισε ότι εάν δεν προωθηθεί άμεσα το έργο, θα κατέλθουν σε απεργία και δεν θα επιτρέψουν την λειτουργία του σχολείου την νέα σχολική χρονιά», τόνισε.

 

Ταυτόχρονα, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην ανάγκη ανέγερσης Γ’ Νηπιαγωγείου και Δ’ Δημοτικού Σχολείου. Ο Ύψωνας παρουσιάζει όπως είπε, τον μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης της Λεμεσού και πρέπει στους προϋπολογισμούς του Υπουργείου Παιδείας να ενταχθεί πρόνοια για την κατασκευή των χώρων αυτών. Τα σχολεία βρίσκονται σε οριακά επίπεδα όσον αφορά την χωρητικότητα στον αριθμό των μαθητών. Με τους ρυθμούς που κινείται σήμερα ο δήμος πρέπει να σχεδιαστούν για να μελετηθούν άμεσα χώροι για ανέγερση νέου νηπιαγωγείου, δημοτικού και πολύ πιθανότατα νέου γυμνασίου, πρότεινε ο κ. Γεωργίου.

 

Όσον αφορά το Γ΄ Δημοτικό Ύψωνα, ο δήμαρχος σημείωσε πως πλέον αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των μαθητών της Υψούπολης και του Αγίου Συλά, παρόλο που στο πρόσφατο παρελθόν υπήρχαν σοβαρές ελλείψεις στις υποδομές. Όπως μας εξήγησε, λειτουργούσαν πέντε τμήματα σε λυόμενες τάξεις, ενώ σήμερα οι μαθητές έχουν στεγαστεί σε αίθουσες ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

 

Σχετικά με τα πιο πάνω βελτιωτικά έργα οδοποιίας, δήλωσε πως ήδη έχουν ασφαλτοστρωθεί η οδός Πετράκη Γιάλλουρου και η οδός Τριών Ιεραρχών, δύο δρόμοι κομβικής σημασίας για τον δήμο, καθώς ο ένας είναι η πρώτη είσοδος για τον Ύψωνα από τον αυτοκινητόδρομο και ο δεύτερος οδηγεί στον εμπορικό άξονα της Ηλία Καννάουρου, όπου εξυπηρετούνται καθημερινώς χιλιάδες συμπολίτες μας.

 

Σχετικά με το έργο ανακατασκευής της Λεωφόρου Μακαρίου, ο κ. Γεωργίου τόνισε ότι έχει προκηρυχθεί την Δευτέρα 21/5 από το Τμήμα Δημοσίων Έργων. «Το πολυαναμενόμενο αυτό έργο, που ο Δήμος Ύψωνα το περιμένει εδώ και δέκα ολόκληρα χρόνια περίπου, ουσιαστικά θα αναβαθμίσει τον κεντρικό εμπορικό άξονα του Ύψωνα με υπογειοποιήσεις υπηρεσιών, υποδομές για όμβρια ύδατα, αντικατάσταση του οδικού φωτισμού, κατασκευής πεζοδρομίων, ενώ ταυτόχρονα θα επεκταθεί και σε αντιπλημμυρικά έργα στις οδούς Γρίβα Διγενή και Χρυσοπολίτισσης, ώστε να αποφευχθούν πλέον δυσάρεστες καταστάσεις, όπως οι πλημμύρες των προηγούμενων μηνών», κατέληξε.

 

Read 685 times Last modified on Tuesday, 29 May 2018 11:00

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΥΨΩΝΑΣ)

Mέχρι το 2021 νέα σύγχρονη Τεχνική Σχολή στον Δήμο του Ύψωνα

Mέχρι το 2021 νέα σύγχρονη Τεχνική Σχολή στον Δήμο του Ύψωνα

Το νέο σχέδιο κτηριακής ανάπτυξης και επέκτασης του ΤΕΠΑΚ στη Λεμεσό, ενέκρινε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο. Στην περιοχή όπου...

Εγκαίνια για το κομμωτήριο MGallery στον Ύψωνα

Εγκαίνια για το κομμωτήριο MGallery στον Ύψωνα

To κομμωτήριο MGallery στο Ύψωνα σας προσκαλεί στα εγκαίνια του που θα γίνουν την Κυριακή 14 Οκτωβρίου από τις 15:00...

Ύψωνας: 3η αιμοδοσία εις μνήμη Κυριακού Παραδεισιώτη

Ύψωνας: 3η αιμοδοσία εις μνήμη Κυριακού Παραδεισιώτη

Μεγάλη η προσέλευση των εθελοντών - αιμοδοτών Με σύνθημα «Δώστε αίμα, σώστε ζωές» πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 3η αιμοδοσία εις...