A+ R A-
18 October 2018

Tuesday, 22 May 2018 16:48

Συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης απο τον Δήμαρχο Ύψωνα Featured

Στα 400 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται τα έργα στην Επαρχία Λεμεσού, από το 2015, που είτε υλοποιήθηκαν είτε βρίσκονται σε εξέλιξη, είτε εντάχθηκαν στο Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2019-2021, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, κατά τη συνάντηση που είχε τη Τρίτη το πρωί στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού, με τους φορείς της πόλης και Επαρχίας Λεμεσού.


 

Όπως είπε στην εναρκτήρια τοποθέτηση του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, η συνάντηση ήταν επιβεβλημένη «αφού όλοι διαπιστώνουμε μια αγκύλωση από την οποία υποφέρει το κράτος, δηλαδή μια πρωτόγνωρη γραφειοκρατική δομή με πολλαπλότητα ανομοιοτήτων ή υπερκαλύψεις εξουσιών, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται καθυστερήσεις ακόμη και σε έργα που η υλοποίησή τους εγκρίθηκε ή έχουν εξαγγελθεί».

 

Μιλώντας για τα έργα της πόλης και Επαρχίας Λεμεσού, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Δήμο Ύψωνα, αναφέροντας πως ήδη ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2017 η αναβάθμιση του Γ’ Δημοτικού Σχολείου Ύψωνα, συνολικού κόστους €558.000, ενώ όπως είπε ολοκληρώθηκαν και τα βελτιωτικά έργα στο οδικό δίκτυο του Δήμου, συνολικού κόστους €278.000.

 

Επίσης, ο Πρόεδρος ανέφερε πως δημοσιεύτηκε στις 18 Μαΐου του 2018, η γνωστοποίηση απαλλοτρίωσης της πρώτης Φάσης του έργου Διεύρυνσης και Βελτίωσης της Λεωφόρου Μακαρίου, συνολικού κόστους €2 εκ. Η προκήρυξη των προσφορών, σύμφωνα με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, προγραμματίζεται περί τα τέλη του τρέχοντος μήνα και οι εργασίες αναμένεται να αρχίσουν τον Σεπτέμβριο του 2018, με αναμενόμενη ολοκλήρωση περί τα τέλη του 2019.

 

Ταυτόχρονα, τόνισε πως η αναβάθμιση του Β’ Δημοτικού Σχολείου Ύψωνα, συνολικού κόστους €1.55 εκ., αναμένεται να ξεκινήσει το Σεπτέμβριο του 2019 και να ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο του 2021. «Πέραν των πιο πάνω, είμαι στην ευχάριστη θέση να αναφέρω πως, προγραμματίζεται η προκήρυξη προσφορών εντός των επόμενων δύο μηνών για τον κυκλικό κόμβο Ηλία Καννάουρου / Πετράκη Γιάλλουρου, συνολικού κόστους €300 χιλ. Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει τέλη του 2018 και να ολοκληρωθεί το Μάιο του 2019» συμπλήρωσε.

 

Ο κ. Παντελής Γεωργίου μίλησε αποκλειστικά στην εφημερίδα ΛΕΜΕΣΟΣ για τις εξαγγελίες του Προέδρου της Δημοκρατίας σε ότι αφορά τον Δήμο Ύψωνα. Ανέφερε ότι ουσιαστικά το Γ΄ Δημοτικό Ύψωνα πλέον αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των μαθητών της Υψούπολης και του Αγίου Συλά, παρόλα αυτά στο πρόσφατο παρελθόν υπήρχαν σοβαρές ελλείψεις στις υποδομές. Όπως μας εξήγησε λειτουργούσαν πέντε τμήματα σε λυόμενες τάξεις, ενώ σήμερα οι μαθητές έχουν στεγαστεί σε αίθουσες ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

 

Για τα πιο πάνω βελτιωτικά έργα οδοποιίας στα οποία αναφέρθηκε κατά την επίσκεψή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατία, τοποθετήθηκε και ο Δήμαρχος. Όπως μας δήλωσε τον περασμένο μήνα έχουν ασφαλτοστρωθεί η οδός Πετράκη Γιάλλουρου και η οδός Τριών Ιεραρχών, δύο δρόμοι κομβικής σημασίας για τον Δήμο, εφόσον ο ένας είναι η πρώτη είσοδος για τον Ύψωνα από τον αυτοκινητόδρομο και ο δεύτερος οδηγεί στον εμπορικό άξονα της Ηλία Καννάουρου, όπου εξυπηρετούνται καθημερινώς χιλιάδες συμπολίτες μας.

 

Όσον αφορά το έργο ανακατασκευής της Λεωφόρου Μακαρίου μας τόνισε ότι έχει προκηρυχθεί την Δευτέρα 21/5 από το Τμήμα Δημοσίων Έργων. Το πολυαναμενόμενο αυτό έργο, που ο Δήμος Ύψωνα το περιμένει εδώ και δέκα ολόκληρα χρόνια περίπου, ουσιαστικά θα αναβαθμίσει τον κεντρικό εμπορικό άξονα του Ύψωνα με υπογειοποιήσεις υπηρεσιών, υποδομές για όμβρια ύδατα, αντικατάσταση του οδικού φωτισμού, κατασκευής πεζοδρομίων αλλά ταυτόχρονα θα επεκταθεί και σε αντιπλημμυρικά έργα στις οδούς Γρίβα Διγενή και Χρυσοπολίτισσης ώστε να αποφευχθούν πλέον δυσάρεστες καταστάσεις, όπως οι πλημμύρες των προηγούμενων μηνών.

 

Έντονη δυσαρέσκεια μας εξέφρασε ο κ. Γεωργίου, για τις αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας σε ότι αφορά το Β΄ Δημοτικό Σχολείο Ύψωνα. Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι το έργο θα ξεκινήσει να υλοποιείται εντός του Σεπτεμβρίου 2019 αντί του Σεπτεμβρίου 2018, όπως αναμενόταν. Όπως υπογράμμισε «αυτή η καθυστέρηση επηρεάζει άμεσα τις ζωές και την ποιότητα των παιδιών μας. Θεωρούμε ότι θα έπρεπε να δίνεται περισσότερη σημασία σε έργα που αφορούν την ασφάλεια και πιστεύουμε ότι πρέπει να προωθηθεί άμεσα το έργο εντός των επόμενων μηνών». Στόχος πρέπει να είναι η ολοκλήρωση των εργασιών του νέου σχολικού κτηρίου πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2019-2020 γιατί μετά από μελέτη που είχε γίνει στις κολώνες του σχολείου, έχει διαπιστωθεί ότι στη νότια πτέρυγα υπάρχουν πολύ χαμηλές αντοχές στο σκυρόδεμα, οπότε σε περίπτωση σεισμού μπορεί να θρηνήσουμε θύματα. Μάλιστα ο σύνδεσμος γονέων του σχολείου την περασμένη εβδομάδα αποφάσισε ότι εάν δεν προωθηθεί άμεσα το έργο θα κατέλθουν σε απεργία και δεν θα επιτρέψουν την λειτουργία του σχολείου την νέα σχολική χρονιά.

 

Ο Δήμαρχος Ύψωνα αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη ανέγερσης Γ’ Νηπιαγωγείου και Δ’ Δημοτικού Σχολείου. Ο Ύψωνας παρουσιάζει όπως είπε, τον μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης της Λεμεσού και πρέπει στους προϋπολογισμούς του Υπουργείου Παιδείας να ενταχθεί πρόνοια για την κατασκευή των χώρων αυτών. Τα σχολεία βρίσκονται σε οριακά επίπεδα όσον αφορά την χωρητικότητα στον αριθμό των μαθητών. Με τους ρυθμούς που κινείται σήμερα ο Δήμος πρέπει να σχεδιαστούν για να μελετηθούν άμεσα χώροι για ανέγερση νέου νηπιαγωγείου, δημοτικού και πολύ πιθανότατα νέου γυμνασίου πρότεινε ο κ. Γεωργίου.

Read 1522 times Last modified on Tuesday, 22 May 2018 17:04

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΥΨΩΝΑΣ)

Mέχρι το 2021 νέα σύγχρονη Τεχνική Σχολή στον Δήμο του Ύψωνα

Mέχρι το 2021 νέα σύγχρονη Τεχνική Σχολή στον Δήμο του Ύψωνα

Το νέο σχέδιο κτηριακής ανάπτυξης και επέκτασης του ΤΕΠΑΚ στη Λεμεσό, ενέκρινε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο. Στην περιοχή όπου...

Εγκαίνια για το κομμωτήριο MGallery στον Ύψωνα

Εγκαίνια για το κομμωτήριο MGallery στον Ύψωνα

To κομμωτήριο MGallery στο Ύψωνα σας προσκαλεί στα εγκαίνια του που θα γίνουν την Κυριακή 14 Οκτωβρίου από τις 15:00...

Ύψωνας: 3η αιμοδοσία εις μνήμη Κυριακού Παραδεισιώτη

Ύψωνας: 3η αιμοδοσία εις μνήμη Κυριακού Παραδεισιώτη

Μεγάλη η προσέλευση των εθελοντών - αιμοδοτών Με σύνθημα «Δώστε αίμα, σώστε ζωές» πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 3η αιμοδοσία εις...