A+ R A-
21 July 2018

Saturday, 28 April 2018 11:26

Αντιπροσωπεία Ύψωνα στο Πρότυπο Κέντρο Ημέρας «Απ. Λουκάς» (Φωτογραφίες)

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Πρότυπου Κέντρου Ημέρας Απασχόλησης Ενηλίκων «Απόστολος Λουκάς» πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Δήμου Ύψωνα, με επικεφαλής τον Δήμαρχο, Παντελή Γεωργίου συνοδευόμενος από τους δύο δημοτικούς συμβούλους Αλέκα Στυλιανού και Μάριο Νεοφύτου, την Τρίτη 18 Απριλίου.

 

Τον ρόλο του ξεναγού στους χώρους του κτηρίου αλλά και την παρουσίαση των προγραμμάτων που απασχολούν τα άτομα, ανέλαβε ο Ψυχολόγος του κέντρου Ανδρέας Παναγιώτου, ο οποίος έδωσε αρκετές σημαντικές πληροφορίες ως προς την λειτουργία του Πρότυπου Κέντρου Ημέρας Απασχόλησης Ενηλίκων «Απόστολος Λουκάς».

 

Ο ίδιος, δήλωσε στην εφημερίδα ΛΕΜΕΣΟΣ ενθουσιασμένος από την παρουσία αντιπροσωπείας του Δήμου Ύψωνα, αφού με αυτό τον τρόπο οι τοπικοί παράγοντες, όπως είπε, έρχονται πιο κοντά με συμπολίτες τους που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα.

 

Επισφράγιση βέβαια αυτής της επίσκεψης, ήταν ο φιλανθρωπικός καλαθοσφαιρικός αγώνας, που έγινε προς στήριξη του Πρότυπου Κέντρου με την υποστήριξη του Δήμου Ύψωνα.

 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook

 

Ο Σύνδεσμος Γονέων Ενηλίκων Ατόμων με Νοητική Αναπηρία «Απ. Λουκάς», είναι ένας οργανισμός εθελοντικής προσφοράς υπηρεσιών προς ενήλικα άτομα με νοητική αναπηρία.

 

Ιδρύθηκε το 2000 στη Λεμεσό και στο πλαίσιο της εκπαίδευσης και απασχόλησης ενηλίκων, λειτουργεί το Πρότυπο Κέντρο Ημέρας, το οποίο έχει ως κύριους στόχους την κοινωνική ένταξη και την επαγγελματική αποκατάσταση των ατόμων που εξυπηρετεί, σε ένα πρόγραμμα ημερήσιας απασχόλησης.

 

Ο Σύνδεσμος εξυπηρετεί συνολικά 40 ενήλικα άτομα, ηλικίας από 20 μέχρι 55 χρόνων, τα οποία είναι χωρισμένα σε 6 διαφορετικές ομάδες ανάλογα με τις δεξιότητες, τις ικανότητες και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Οι εξυπηρετούμενοι ανήκουν στο φάσμα της μέτριας και ελαφριάς νοητικής αναπηρίας και παρουσιάζουν διάφορες διαγνώσεις όπως Σύνδρομο Ντάουν, Αυτισμό ή αυτιστικά χαρακτηριστικά, εγκεφαλική παράλυση, νοητική υστέρηση κ.ά.

 

Το προσωπικό του Συνδέσμου αποτελείται από Διευθύντρια, Ψυχολόγο, 4 κοινωνικούς λειτουργούς, 2 εκπαιδεύτριες, 1 γυμναστή, 2 καθοδηγήτριες εργασίας, και υπεύθυνη καθαριότητας και κουζίνας. Ευθύνη του προσωπικού είναι ο σχεδιασμός, η εφαρμογή και λειτουργία του προγράμματος απασχόλησης και των δραστηριοτήτων του.

 

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα λειτουργίας περιλαμβάνει πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες όπως: εκπαίδευση, αυτοεξυπηρέτηση, κοινωνικές εξόδους, επαγγελματική αποκατάσταση (εργοδότηση με στήριξη), γυμναστική, ατομική και ομαδική ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλευτική, ζωγραφική, κατασκευές και χειροτεχνίες, προγράμματα σε Η.Υ, ψυχαγωγία, πρόγραμμα θεάτρου και καλλιτεχνικού εργαστηρίου, μαθήματα χορού και τραγουδιού, μαθήματα διακοσμητικής ζαχαροπλαστικής και αρτοκατασκευών.

 

Ο Δήμαρχος Ύψωνα αλλά και οι δυο δημοτικοί σύμβουλοι έδειξαν αρκετά εντυπωσιασμένοι από την άρτια λειτουργία του Πρότυπου Κέντρου Ημέρας Απασχόλησης Ενηλίκων «Απόστολος Λουκάς», ενώ δεν δίστασαν να συνομιλήσουν με αρκετά άτομα και να βοηθήσουν στις χειροτεχνίες που δημιουργούσαν εκείνη την στιγμή.

 

Read 592 times Last modified on Monday, 30 April 2018 15:29

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΥΨΩΝΑΣ)

Ύψωνας: Ομιλία με θέμα "Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα"

Ύψωνας: Ομιλία με θέμα "Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα"

Ο Δήμος Ύψωνα σε συνεργασία με το Sotiris Chrysostomides Pharmacy - Φαρμακείο Σωτήρης Χρυσοστομίδης και την Δερματολογική Αφροδισιολογική Εταιρεία Κύπρου...

Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Ύψωνα: Κλείνει ένα χρόνο δράσης

Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Ύψωνα: Κλείνει ένα χρόνο δράσης

Το νεοσυσταθέν Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Ύψωνα μας συστήνεται μέσα από μιας εφ’ όλης ύλης συνέντευξη με τον πρόεδρο του Δημοτικού...

Ο Δήμος Ύψωνα παρέχει υποτροφίες σε μαθητές και μαθήτριες

Ο Δήμος Ύψωνα παρέχει υποτροφίες σε μαθητές και μαθήτριες

Ο Δήμος Ύψωνα σε συνεργασία με το KES COLLEGE προσφέρουν υποτροφίες σε τελειόφοιτους μαθητές/τριες Λυκείων (δημοσίων και ιδιωτικών) και τεχνικών...