A+ R A-
22 September 2018

Thursday, 15 February 2018 10:32

70 μαθητές, 20 μητέρες και δυο παππούδες έκοψαν τα μαλλιά τους... Featured

Μια εκδήλωση αλληλεγγύης και αγάπης από μαθητές του Α' δημοτικού Υψωνα

 

Την αλληλεγγύη και την αγάπη τους στα πάσχοντα παιδάκια, επέδειξαν οι μαθητές του Α' Δημοτικού σχολείου Υψωνα, που προθυμοποιήθηκαν να κόψουν τα μαλλιά τους για να φτιαχτούν περούκες για τον Αντιλευχαιμικό Σύνδεσμο «ΖΩΗ».

 

Η εκδήλωση-που την στήριξαν ο Δήμος Ύψωνα, το Β’ Δημοτικό Σχολείο Ύψωνα, τα EVROS SPA και ο Σύνδεσμος Γονέων και Κηδεμόνων, έγινε στο πλαίσιο του μήνα Αποδοχής.

 

Όλος ο μήνας Φεβρουάριος, μας είπε η Νίκη Μικελλίδου, Διευθύντρια Α’ Δημοτικού Υψωνα,έχει καθιερωθεί ως μήνας καλλιέργειας στάσεων έναντι στο ρατσισμό, ως μήνας αποδοχής της διαφορετικότητας και στο πλαίσιο αυτό οι μαθητές μας ήρθαν σε επαφή με άτομα που βιώνουν τον ρατσισμό.

 27661801_910175085827055_1633819420_n.jpg

Έτσι την 1/2/2018 ήρθαν σε επαφή με τον Παγκύπριο Αντιλευχαιμικό Σύνδεσμο ΖΩΗ, που είναι για παιδιά που πάσχουν από λευχαιμία και τα οποία έχουν χάσει τα μαλλάκια τους και με τη συγκατάθεση βεβαίως των γονέων, 70 παιδιά, 20 μητέρες και 2 παππούδες έκοψαν τα μαλλάκια τους για να δοθούν στον Αντιλευχαιμικό Σύνδεσμο.

 

Ήταν μια πολύ συγκινητική στιγμή. Μάλιστα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, ο οποίος παρευρέθηκε στην όλη εκδήλωση και μίλησε στα παιδιά, έκοψε ο ίδιος τα μαλλάκια από ένα κοριτσάκι", πρόσθεσε.

 

Στη συνέχεια, η διευθύντρια του σχολείου μας, επεσήμανε ότι την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκαν και άλλες δράσεις .

"Επισκέφθηκε το σχολείο μας το Σωματείο Ήφαιστος (καλαθόσφαιρα με αμαξίδια), άτομα τα οποία έπειτα από κάποιο ατύχημα καθηλώθηκαν σε καροτσάκια και έπαιξαν μπάσκετ, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο στα παιδιά πως η ζωή δεν σταματάει έπειτα από κάποιο ατύχημα. Μάλιστα κάποια παιδιά πήραν την πρωτοβουλία και κάθισαν σε αμαξίδια, προσπαθώντας να βιώσουν το πώς αισθάνονται τα άτομα με αναπηρία.

27718489_910175099160387_1727262126_n.jpg 

Επίσης, στην εκδήλωση παρευρέθηκε η Μαρία Καλημέρα που γεννήθηκε με τα κάτω άκρα της να μην έχουν αναπτυχθεί σωστά και η οποία διέψευσε τους γιατρούς της που της έλεγαν ότι δεν θα περπατήσει ποτέ καταρρίπτοντας 3 φορές το ρεκόρ Γκίνες μένοντας για 3 ώρες και 31 λεπτά στη δοκιμασία ''LongestTimeintheAbdominalPlankPosition''.

 

"Με ανεξάντλητη δύναμη ψυχής κατέρριψε το ρεκόρ χωρίς να σταματήσει".

 

Τέλος η κ. Μικελλίδου, ανέφερε ότι στο τέλος του μήνα, τα παιδιά θα φοράνε άσπρες φανέλες που θα αναγράφουν πάνω το σύνθημα «Με τα μάτια στην καρδιά βλέπεις πιο καθαρά»,

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Παραολυμπιονικής Αρέστης Αρέστη, ο οποίος έδειξε βίντεο στα παιδιά από τους αγώνες του.

 

Επίσης παρευρέθηκαν και παιδιά από το Σπίτι του Μάριου τα οποία τραγούδησαν. Επίσης συμμετείχαν ποδοσφαιριστές από τις τρεις ποδοσφαιρικές ομάδες της Λεμεσού, οι οποίοι κατάγονται από ξένη χώρα και δέχτηκαν απορίες σχετικά με το αν δέχθηκαν ρατσισμό και έδωσαν απαντήσεις.

 

Εξάλλου σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ΛΕΜΕΣΟΣ, ο Δήμαρχος Ύψωνα Παντελής Γεωργίου, τόνισε ότι τέτοιου είδους ενέργειες προάγουν την κοινωνική αλληλεγγύη και κάλεσε όλους όπως ενισχύσουν την προσπάθεια του Α' Δημοτικού Σχολείου Ύψωνα.

27721126_910175082493722_4502023_n.jpg

 

Read 1096 times Last modified on Thursday, 15 February 2018 10:59

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΥΨΩΝΑΣ)

Άρχισαν οι εργασίες για κατασκευή κυκλικού κόμβου στον Ύψωνα

Άρχισαν οι εργασίες για κατασκευή κυκλικού κόμβου στον Ύψωνα

Τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 άρχισε η εκτέλεση εργασιών για κατασκευή κυκλικού κόμβου στη συμβολή της λεωφόρου Ηλία Κανναούρου και...

Πρωτοποριακό πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης στον Ύψωνα

Πρωτοποριακό πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης στον Ύψωνα

Με στόχο τη μείωση των αποβλήτων που καταλήγουν στις μονάδες ΧΥΤΥ και κατά συνέπεια τη μείωση του κόστους που ο...

Hot Summer Festival: Ξεσήκωσε το κοινό ο Γιώργος Τσαλίκης στον Ύψωνα

Hot Summer Festival: Ξεσήκωσε το κοινό ο Γιώργος Τσαλίκης στον Ύψωνα

Tην έναρξη για το Hot Summer Festival έκανε ο γνωστός και πολυαγαπημένος καλλιτέχνης Γιώργος Τσαλίκης μαζί με τους Kings και...