A+ R A-
20 October 2018

Saturday, 09 December 2017 13:25

Ιστορική μέρα - εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Μέγαρο του Ύψωνα (βίντεο και φωτογραφίες)

Εξαγγέλθηκαν και δρομολογήθηκαν έργα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση συνολικού ύψους 1 δισεκατομμυρίου 217 χιλιάδων ευρώ τα οποία προήλθαν από εισηγήσεις των τοπικών παραγόντων σε συνδυασμό με τη συνετή, συγκροτημένη και συγκεκριμένη οικονομική πολιτική που ακολουθήσαμε, δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, σε χαιρετισμό στα εγκαίνια του Δημοτικού Μεγάρου Ύψωνα.
Εξέφρασε την ελπίδα μετά τις Προεδρικές Εκλογές, “πέραν και πάνω από τις όποιες σκοπιμότητες, η Βουλή θα προχωρήσει να υιοθετήσει τον μεταρρυθμιστικό Νόμο με τις όποιες τροποποιήσεις κρίνουν αναγκαίες αφού υπάρξει βεβαίως πάντα συνεννόηση με την Κυβέρνηση, αλλά και τους άρχοντες των τοπικών κοινωνιών”.
“Είναι μια εξ ανάγκης υποχρέωση μας να εκσυγχρονίσουμε έτσι ώστε μέσα από την εξοικονόμηση πόρων να μπορεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση να αξιοποιήσει χρήματα, πόρους, προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κάθε τοπικής κοινωνίας ξεχωριστά”, ανέφερε.
Στο χαιρετισμό, όπως τον μεταδίδει το ΓΤΠ, ο Πρόεδρος είπε πως η ανέγερση του Δημοτικού Μεγάρου σε μια κεντρική για τον Δήμο περιοχή, και η συγκέντρωση σε ένα και μόνο σημείο των παρεχόμενων υπηρεσιών που επιβάλλει η λειτουργία ενός Δήμου, αναμένεται να συμβάλει τόσο στην καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και την ευκολότερη διεκπεραίωση των εργασιών τους όσο και να αναβαθμίσει την εύρυθμη λειτουργία της Δημοτικής Αρχής συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση χρόνου και στη μείωση των λειτουργικών εξόδων.

Παράλληλα, είπε, η λειτουργία στο Μέγαρο πρόσθετων χώρων, όπως αυτών της αίθουσας εκδηλώσεων, της αίθουσας συνεδριάσεων και διαλέξεων, της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, του Δημοτικού Θεάτρου και των υπαίθριων χώρων, το αναδεικνύουν ως ένα κτήριο με προστιθέμενη αξία για τους δημότες, και όχι μόνον αλλά και τους δημότες της περιφέρειας. Το θέατρο θα εξυπηρετεί σημαντικά τις πολιτιστικές ανάγκες της περιοχής.
Πέραν τούτων, η ανέγερση του Μεγάρου κατά μήκος του μεγάλου άξονα της λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου αναμένεται να συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής και στην αναβάθμιση της ως ένα βιώσιμο και σημαντικό πολιτιστικό, εμπορικό και διοικητικό κέντρο του Ύψωνα, ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.
Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος σημείωσε πως παρά τις δύσκολες συνθήκες που είχε η Κυβέρνηση να διαχειριστεί ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσεις, εστίασε σε εκείνες τις δράσεις, οι οποίες θα μας επέτρεπαν να επανεκκινήσουμε την οικονομία. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα μέτρα για βελτίωση του οδικού δικτύου δαπάνης 1.1 εκατομμυρίου ευρώ, στην κατασκευή εξωραϊστικών έργων δαπάνης 542 χιλιάδων και στην ολοκλήρωση των έργων για επέκταση του Γ΄ Δημοτικού Σχολείου Ύψωνα, κόστους 558 χιλ. ευρώ.
Ανέφερε επίσης ότι το έργο της διεύρυνσης και βελτίωσης της Λεωφόρου Μακαρίου (τμήμα εντός πυρήνα Δήμου – Α φάση), κόστους δύο εκ. ευρώ, προχωρά προς υλοποίηση με τα κατασκευαστικά έργα να ξεκινούν στις αρχές του 2018.
 
 
 
Επίσης είπε πως στους προϋπολογισμούς του 2018, περιλαμβάνεται και η αναβάθμιση του Β΄ Δημοτικού Σχολείου Ύψωνα, η δαπάνη του οποίου ανέρχεται στο 1.5 εκ. ευρώ. Οι εργασίες για εκτέλεση του έργου αναμένονται να αρχίσουν εντός του 2018, ενώ παράλληλα, ο Δήμος στο πλαίσιο της ετήσιας κρατικής χορηγίας λαμβάνει ποσό ύψους ενός εκατομμυρίου 130 χιλιάδων ευρώ.
Ο Πρόεδρος εξέφρασε ικανοποίηση γιατί η Βουλή ενέκρινε στον συμπληρωματικό προϋπολογισμό το κονδύλι για την αποπληρωμή των εγγυημένων δανείων των Αρχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συνολικού ύψους 178 εκατομμυρίων ευρώ, ως επίσης και την πρόσφατη απόφαση διαγραφής 18 εκ. ευρώ για χρέη Κοινοτήτων προς τα Συμβούλια Υδατοπρομήθειας και έτσι , όπως είπε, δεν υπήρξε ο κίνδυνος να διαγραφεί.
“Χαιρετίζω τη συμπεριφορά των κοινοβουλευτικών κομμάτων, είναι μόνο μέσα από τη συνεργασία Κυβέρνησης και Βουλής μπορεί να πετύχουμε πολλά”, ανέφερε.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, σε άλλο σημείο του χαιρετισμού του αναφέρθηκε και στη δυνατότητα χρηματοδότησης έργων των Δήμων από το δάνειο με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ.
 
ΚΥΠΕ
Read 1752 times Last modified on Saturday, 09 December 2017 13:28

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΥΨΩΝΑΣ)

Ο Λούης Πατσαλίδης στον Ύψωνα κάθε πρώτο Σάββατο του μήνα (Φωτογραφίες)

Ο Λούης Πατσαλίδης στον Ύψωνα κάθε πρώτο Σάββατο του μήνα (Φωτογραφίες)

Το πρώτο stand up comedy για παιδιά Ο Λούης Πατσαλίδης μετά από 11 χρόνια επιτυχημένης πορείας στο stand up...

2ος Ετήσιος Αγώνας Δρόμου Ύψωνα - Αναδείχθηκαν οι αξίες του αθλητισμού (Φωτογραφίες)

2ος Ετήσιος Αγώνας Δρόμου Ύψωνα - Αναδείχθηκαν οι αξίες του αθλητισμού (Φωτογραφίες)

Οι διαχρονικές αξίες του αθλητισμού, ατομικές και κοινωνικές, αναδείχθηκαν μέσα από τον δεύτερο ετήσιο αγώνα δρόμου «Ipsonas is Running For...

Mέχρι το 2021 νέα σύγχρονη Τεχνική Σχολή στον Δήμο του Ύψωνα

Mέχρι το 2021 νέα σύγχρονη Τεχνική Σχολή στον Δήμο του Ύψωνα

Το νέο σχέδιο κτηριακής ανάπτυξης και επέκτασης του ΤΕΠΑΚ στη Λεμεσό, ενέκρινε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο. Στην περιοχή όπου...