A+ R A-
23 November 2017

Friday, 19 May 2017 08:27

Φωτογραφίες: Συγκίνηση στην τιμητική εκδήλωση για τον Ηλία Καννάουρο

Με πορεία στους δρόμους του Ύψωνα τίμησαν μαθητές, πρόσκοποι και κάτοικοι της περιοχής τη μνήμη του ήρωα της Τουρκικής εισβολής, Ηλία Καννάουρου.

 

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην τιμητική εκδήλωση η οποία κατέληξε στον ανδριάντα του ήρωα, όπου τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη του.

 

Η εκδήλωση, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Καδή, συνεχίστηκε με την υποδοχή των λαμπαδηδρόμων του σωματείου «Περικλής Δημητρίου» οι οποίοι μετέφεραν τη φλόγα από τον τάφο του ήρωα Ηλία Καννάουρου. Ακολούθως πραγματοποιήθηκε αφιέρωμα στον ήρωα από το Γυμνάσιο Ύψωνα με απαγγελίες ποιημάτων καθώς και τραγούδια από τη χορωδία του Δήμου Ύψωνα υπό τη διεύθυνση του Σωτήρη Στυλιανού.

 

Σε σύντομο χαιρετισμό της η Διευθύντρια του Γυμνασίου Ύψωνα Ανδρούλα Μαυρουδή, τόνισε ότι πρόκειται για μια εκδήλωση που αποτίνει φόρο τιμής σ’ έναν ήρωα που πρόσφερε τη ζωή του στο βωμό της ελευθερίας της ιδιαίτερης μας πατρίδας το καλοκαίρι του 1974.

 

Δείτε εδώ όλες τις φωτογραφίες

 

«Μορφές, όπως του Ηλία πρέπει να γίνονται πρότυπα για τους νέους μας. Το ήθος και η αγάπη του για την πατρίδα, γνωρίσματα του τιμώμενου ήρωα, πρέπει να εμπνέουν τη σύγχρονη νεολαία και να την προσανατολίζουν στο δρόμο της αρετής και του χρέους. Αυτός πρέπει να είναι ο πρωταρχικός στόχος της εκδήλωσης που για 9η χρονιά οργανώνεται από τη γενέτειρα του ήρωα. Ας είναι αιωνία η μνήμη του», κατέληξε η κα Μαυρουδή.

 

Σύντομο χαιρετισμό στην όλη εκδήλωση έκανε και ο Αντιδήμαρχος Ύψωνα Κλεάνθης Καραμανίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι «43 σχεδόν χρόνια μετά τη θυσία του ήρωα μας Ηλία Καννάουρου είναι καθήκον μας να παραδώσουμε στα παιδιά και στα εγγόνια μας μια Κύπρο ελεύθερη και επανενωμένη, μια Κύπρο όπως την οραματίστηκαν όσοι θυσίασαν τη ζωή τους για την πατρίδα μας όπως ο ήρωας μας, αλλά και όσοι πολέμησαν για αυτή όπως οι συμπολεμιστές του, που σε λίγο θα μας διηγηθούν πως βίωσαν τις τραγικές εκείνες στιγμές δίπλα από τον ήρωα μας Ηλία Καννάουρο».

 

Ακολούθως μίλησε στην εκδήλωση εκ μέρους του Α΄ Λόχου του 211 Τάγματος Πεζικού, κ. Θωμάς Τσεντίδης που ήταν και συμπολεμιστής του ήρωα Ηλία Καννάουρου.

 

Τη γενική επιμέλεια και παρουσίαση της όλης εκδήλωσης έκανε η Γιάννα Δημητρίου.

 

Μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές της εκδήλωσης ήταν η παράδοση πλακέτας από τον Πρόεδρο του Α’ Λόχου του 211 Τάγματος Πεζικού Κώστα Μεταξά προς τη Διευθύντρια του Γυμνασίου Ύψωνα.

 

Αξίζει τέλος να σημειωθεί, ότι η ετήσια αυτή εκδήλωση αποσκοπεί στη συλλογή χρημάτων τα οποία στηρίζουν τόσο τους άπορους μαθητές του Γυμνασίου Ύψωνα, όσο και δημότες που εξυπηρετούνται από το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου.

 

Για το σκοπό αυτό ο Όμιλος Γυναικών Ύψωνα διέθετε προς πώληση λουλούδια και τα έσοδα θα δοθούν στους διοργανωτές για την ενίσχυση των απόρων.

 

Read 1126 times Last modified on Friday, 19 May 2017 08:34

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΥΨΩΝΑΣ)

1η Δεκεμβρίου ανοίγει το Ipsonas Christmas Wonderland!

1η Δεκεμβρίου ανοίγει το Ipsonas Christmas Wonderland!

Ipsonas Christmas Wonderland Φέτος είναι η 3η χρονιά για το Ipsonas Christmas Wonderland. Μια καθιερωμένη πλέον εκδήλωση, η οποία έχει...

Φιλανθρωπικό Fashion Show για οικονομική στήριξη οικογένειας στον Ύψωνα

Φιλανθρωπικό Fashion Show για οικονομική στήριξη οικογένειας στον Ύψωνα

Ο Όμιλος Γυναικών Ύψωνα διοργανώνει Φιλανθρωπικό Fashion Show στις 25-26 Νοεμβρίου 2017, στο Γ' Δημοτικό Σχολείο Ύψωνα. Ώρα: 18:00 μ.μ. Τιμή...

Ο Παντελής Γεωργίου υπόσχεται ότι φέτος τα Χριστούγεννα θα είναι «παραμυθένια»!

Ο Παντελής Γεωργίου υπόσχεται ότι φέτος τα Χριστούγεννα θα είναι «παραμυθένια»!

Ο Δήμαρχος του Ύψωνα κ. Γεωργίου απευθύνει το δικό του κάλεσμα σε μικρούς και μεγάλους για το Χριστουγεννιάτικο χωριό που...