A+ R A-
23 August 2017

Wednesday, 01 March 2017 12:28

Στα γραφεία της εφημερίδας ΛΕΜΕΣΟΣ βρέθηκε η Πρόεδρος του «Ομίλου Γυναικών Ύψωνα», Αλέκα Στυλιανού

Στα γραφεία της εφημερίδας ΛΕΜΕΣΟΣ βρέθηκε η Πρόεδρος του Ομίλου δημοτική Σύμβουλος Ύψωνα Αλέκα Στυλιανού.

 

Κα Στυλιανού, ποιά η δράση του Ομίλου Γυναικών του Ύψωνα;

Ο Όμιλος Γυναικών Ύψωνα (Ο.Γ.Υ.) είναι ένα μη-κερδοσκοπικό εγγεγραμμένο Σωματείο, το οποίο ιδρύθηκε το 2012 από μια ομάδα δραστήριων γυναικών του Δήμου Ύψωνα. Κύριοι σκοποί του Ομίλου είναι αφενός μεν η προσφορά κοινωνικού έργου και αφετέρου η αναβάθμιση του ρόλου της γυναίκας στην τοπική κοινωνία. Ο Όμιλος Γυναικών Ύψωνα αγκαλιάστηκε από τις γυναίκες του Ύψωνα όπου μέχρι σήμερα διαθέτει πέραν των 200 ενεργών μελών.

Ανάμεσα στους σκοπούς του Ομίλου περιλαμβάνονται η αναβάθμιση του ρόλου της γυναίκας σε συνδυασμό με την κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη, η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των γυναικών, η ανάπτυξη στενότερων δεσμών φιλίας και αλληλεγγύης και η συμμετοχή τους στα κοινά. Η περαιτέρω προώθηση της ισότητας μεταξύ γυναικών και αντρών, η προώθηση δράσεων για τις γυναίκες, η επίλυση των προβλημάτων που σχετίζονται με τις γυναίκες και η κοινή προσπάθεια για επίλυση των τοπικών προβλημάτων και καθιέρωση ενός καλύτερου τρόπου ζωής, στηριγμένου σε υγιείς πνευματικές, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές βάσεις.
Στο σύντομο αυτό διάστημα δράσης μας καταφέραμε με μια σειρά πετυχημένων εκδηλώσεων και δράσεων να κάνουμε αισθητή την παρουσίας μας στα δημοτικά δρώμενα του Ύψωνα και της γύρω περιοχής όπως η καθιερωμένη εκδήλωση για την ημέρα της γυναίκας, η φιλανθρωπική επίδειξη μόδας όπου φέτος προσφέραμε για τα πρόωρα μωρά, εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης κ.α.

 

Ποια η σημασία της Ημέρας της Γυναίκας στο 2017;

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, είναι μια ημέρα ορόσημο που καθιερώθηκε ως ημέρα τιμής στους αγώνες της γυναίκας για ισότητα στα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, αλλά και ως ημέρα τιμής στην προσφορά της γυναίκας στην ανάπτυξη και την ευημερία της κοινωνίας. Αναμφισβήτητα η συμβολή της γυναίκας στη σύγχρονη σκηνή, είναι τεράστια ενώ η προσφορά της σε όλα τα πεδία της ανθρώπινης δραστηριότητας, είναι ανεκτίμητη. Στις 8 Μαρτίου γιορτάζει η γυναίκα, η κόρη, η σύζυγος, η μάνα.

 

Τι θα περιλαμβάνει η εκδήλωσή σας;

Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 στις 6.15 μ.μ. στο θέατρο του Δημοτικού μεγάρου Ύψωνα και θα περιλαμβάνει διάλεξη από την γνωστή ψυχολόγο και συγγραφέα Τένια Μακρή, θα τιμηθούν γυναίκες του Δήμου μας που πρόσφεραν στο κοινωνικό σύνολο και μικρό καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Επίσης, η όλη εκδήλωση θα είναι υπό την αιγίδα της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Ζετάς Αιμιλιανίδου.

 

Σε ποιους απευθύνεστε;

Ο Όμιλος Γυναικών Ύψωνα προσκαλεί όχι μόνον τους κατοίκους του Ύψωνα αλλά και οποιονδήποτε άλλο επιθυμεί να μας τιμήσει με την παρουσία του. Να σημειώσω ότι η όλη εκδήλωση είναι Δωρεάν.

 

Λίγα λόγια για τον Όμιλο Γυναικών Ύψωνα

Ο Όμιλος Γυναικών Ύψωνα είναι ένας νεοσύστατος όμιλος που δημιουργήθηκε με σκοπό την προσφορά κοινωνικού έργου στην τοπική κοινωνία.

Ιδρύθηκε το 2012 και είναι ένα μη κερδοσκοπικό και μη κομματικό σωματείο. Έδρα του Σωματείου είναι ο Δήμος Ύψωνα.

Το έμβλημα του σωματείου είναι στρογγυλό και εσωτερικά περιλαμβάνει γυναικεία φιγούρα.

Η ιδέα ξεκίνησε από μια ομάδα δραστήριων γυναικών που ενώνουν τις δυνάμεις τους με κύριο πρωταρχικό στόχο τη γυναίκα.

 

Στους χορηγούς επικοινωνίας η εφημερίδα «Λεμεσός»

 

omiliateniamakri1317.jpg

 

Read 2706 times Last modified on Friday, 03 March 2017 12:40

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΥΨΩΝΑΣ)

Όαση πολιτισμού και δημιουργίας το Δημοτικό Θέατρο Ύψωνα

Όαση πολιτισμού και δημιουργίας το Δημοτικό Θέατρο Ύψωνα

Στον «πολιτιστικό χάρτη» της Λεμεσού έχει μπει πλέον και ο Δήμος Ύψωνα με τη δημιουργία του νέου Δημοτικού Θεάτρου, καθώς...

Φωτογραφική Έκθεση - Μια μοναδική εμπειρία για όλους τους δημότες και καλλιτέχνες του Δήμου Ύψωνα

Φωτογραφική Έκθεση - Μια μοναδική εμπειρία για όλους τους δημότες και καλλιτέχνες του Δήμου Ύψωνα

Μια βραδιά γεμάτη φωτογραφική τέχνη, με τίτλο «Με αγάπη προς τις Γυναίκες», είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι παρευρέθηκαν στο...

STEP BY STEP με την σχολή χορού «Έλλη Ριαλά»

STEP BY STEP με την σχολή χορού «Έλλη Ριαλά»

Μια πανέμορφη παράσταση με τίτλο «STEP BY STEP», στο Δημοτικό Θέατρο Ύψωνα, παρουσίασε η σχολή χορού «Έλλη Ριαλά» Στο χαιρετισμό της,...