A+ R A-
17 December 2017

Wednesday, 01 March 2017 12:28

Στα γραφεία της εφημερίδας ΛΕΜΕΣΟΣ βρέθηκε η Πρόεδρος του «Ομίλου Γυναικών Ύψωνα», Αλέκα Στυλιανού

Στα γραφεία της εφημερίδας ΛΕΜΕΣΟΣ βρέθηκε η Πρόεδρος του Ομίλου δημοτική Σύμβουλος Ύψωνα Αλέκα Στυλιανού.

 

Κα Στυλιανού, ποιά η δράση του Ομίλου Γυναικών του Ύψωνα;

Ο Όμιλος Γυναικών Ύψωνα (Ο.Γ.Υ.) είναι ένα μη-κερδοσκοπικό εγγεγραμμένο Σωματείο, το οποίο ιδρύθηκε το 2012 από μια ομάδα δραστήριων γυναικών του Δήμου Ύψωνα. Κύριοι σκοποί του Ομίλου είναι αφενός μεν η προσφορά κοινωνικού έργου και αφετέρου η αναβάθμιση του ρόλου της γυναίκας στην τοπική κοινωνία. Ο Όμιλος Γυναικών Ύψωνα αγκαλιάστηκε από τις γυναίκες του Ύψωνα όπου μέχρι σήμερα διαθέτει πέραν των 200 ενεργών μελών.

Ανάμεσα στους σκοπούς του Ομίλου περιλαμβάνονται η αναβάθμιση του ρόλου της γυναίκας σε συνδυασμό με την κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη, η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των γυναικών, η ανάπτυξη στενότερων δεσμών φιλίας και αλληλεγγύης και η συμμετοχή τους στα κοινά. Η περαιτέρω προώθηση της ισότητας μεταξύ γυναικών και αντρών, η προώθηση δράσεων για τις γυναίκες, η επίλυση των προβλημάτων που σχετίζονται με τις γυναίκες και η κοινή προσπάθεια για επίλυση των τοπικών προβλημάτων και καθιέρωση ενός καλύτερου τρόπου ζωής, στηριγμένου σε υγιείς πνευματικές, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές βάσεις.
Στο σύντομο αυτό διάστημα δράσης μας καταφέραμε με μια σειρά πετυχημένων εκδηλώσεων και δράσεων να κάνουμε αισθητή την παρουσίας μας στα δημοτικά δρώμενα του Ύψωνα και της γύρω περιοχής όπως η καθιερωμένη εκδήλωση για την ημέρα της γυναίκας, η φιλανθρωπική επίδειξη μόδας όπου φέτος προσφέραμε για τα πρόωρα μωρά, εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης κ.α.

 

Ποια η σημασία της Ημέρας της Γυναίκας στο 2017;

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, είναι μια ημέρα ορόσημο που καθιερώθηκε ως ημέρα τιμής στους αγώνες της γυναίκας για ισότητα στα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, αλλά και ως ημέρα τιμής στην προσφορά της γυναίκας στην ανάπτυξη και την ευημερία της κοινωνίας. Αναμφισβήτητα η συμβολή της γυναίκας στη σύγχρονη σκηνή, είναι τεράστια ενώ η προσφορά της σε όλα τα πεδία της ανθρώπινης δραστηριότητας, είναι ανεκτίμητη. Στις 8 Μαρτίου γιορτάζει η γυναίκα, η κόρη, η σύζυγος, η μάνα.

 

Τι θα περιλαμβάνει η εκδήλωσή σας;

Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 στις 6.15 μ.μ. στο θέατρο του Δημοτικού μεγάρου Ύψωνα και θα περιλαμβάνει διάλεξη από την γνωστή ψυχολόγο και συγγραφέα Τένια Μακρή, θα τιμηθούν γυναίκες του Δήμου μας που πρόσφεραν στο κοινωνικό σύνολο και μικρό καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Επίσης, η όλη εκδήλωση θα είναι υπό την αιγίδα της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Ζετάς Αιμιλιανίδου.

 

Σε ποιους απευθύνεστε;

Ο Όμιλος Γυναικών Ύψωνα προσκαλεί όχι μόνον τους κατοίκους του Ύψωνα αλλά και οποιονδήποτε άλλο επιθυμεί να μας τιμήσει με την παρουσία του. Να σημειώσω ότι η όλη εκδήλωση είναι Δωρεάν.

 

Λίγα λόγια για τον Όμιλο Γυναικών Ύψωνα

Ο Όμιλος Γυναικών Ύψωνα είναι ένας νεοσύστατος όμιλος που δημιουργήθηκε με σκοπό την προσφορά κοινωνικού έργου στην τοπική κοινωνία.

Ιδρύθηκε το 2012 και είναι ένα μη κερδοσκοπικό και μη κομματικό σωματείο. Έδρα του Σωματείου είναι ο Δήμος Ύψωνα.

Το έμβλημα του σωματείου είναι στρογγυλό και εσωτερικά περιλαμβάνει γυναικεία φιγούρα.

Η ιδέα ξεκίνησε από μια ομάδα δραστήριων γυναικών που ενώνουν τις δυνάμεις τους με κύριο πρωταρχικό στόχο τη γυναίκα.

 

Στους χορηγούς επικοινωνίας η εφημερίδα «Λεμεσός»

 

omiliateniamakri1317.jpg

 

Read 2832 times Last modified on Friday, 03 March 2017 12:40

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΥΨΩΝΑΣ)

Η Barbie έρχεται στον Ύψωνα για καλό σκοπό

Η Barbie έρχεται στον Ύψωνα για καλό σκοπό

Μια θεατρικοχορευτική παράσταση για μικρούς και μεγάλους. Τα έσοδα θα δοθούν για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου Ύψωνα. ...

Δήλωσε συμμετοχή τώρα στο τουρνουά FIFA 18 στον Ύψωνα

Δήλωσε συμμετοχή τώρα στο τουρνουά FIFA 18 στον Ύψωνα

-Δήλωση συμμετοχής στο 99-595295 sms Όνομα-Επίθετο-Τηλέφωνο. -Η συμμετοχή συμπεριλαμβάνει φαγητό και ποτό! -Περισσότερες πληροφορίες στο 99367286-Σώτος ή 99942827-Χρίστος. Στις 16/12/2017 ημέρα Σάββατο,...

Φωτογραφίες: Αποδόθηκε η οφειλόμενη τιμή στους τρίτεκνους πατεράδες στον Ύψωνα

Φωτογραφίες: Αποδόθηκε η οφειλόμενη τιμή στους τρίτεκνους πατεράδες στον Ύψωνα

Τιμήθηκαν τρίτεκνοι πατεράδες Υπηρέτησαν οι ίδιοι και τα παιδιά τους στην Ε. Φ. Σε μια συγκινητική εκδήλωση η επαρχιακή επιτροπή Π.Ο.Π.Ο...