A+ R A-
20 April 2018

Monday, 14 November 2016 09:53

Άριστος Αριστείδου Παλούζας: Ο Ύψωνας είναι ένας οικονομικά εύρωστος Δήμος

Συνέντευξη του Δημάρχου Ύψωνα, Άριστου Αριστείδου Παλούζα: «Ο Δήμος Ύψωνα έχει μέλλον για αναπτύξεις, είναι ένας οικονομικά εύρωστος Δήμος, με πολλές προοπτικές για τους κατοίκους του».

 

Το 2011 είχατε εκλεγεί στην θέση του Δημάρχου χωρίς ανθυποψήφιο. Σε αυτές τις εκλογές θα υπάρχει ανθυποψήφιος . Γιατί να επιλέξουν εσάς;

 

Το 2011, εκλέχθηκα ως ο πρώτος Δήμαρχος Ύψωνα, χωρίς ανθυποψήφιο. Το γεγονός αυτό από μόνο του με φόρτωνε πιο πολλές ευθύνες έναντι στους συνδημότες μου. Είχα εκλεγεί το 2006 ως Κοινοτάρχης και κατάφερα μαζί με τους συνεργάτες μου να μετατρέψουμε το 2011 την Κοινότητα σε Δήμο. Με συνέργιες είχαμε ως Ύψωνας την μεγαλύτερη πληθυσμιακή ανάπτυξη παγκύπρια, φυσικά σε αυτό βοήθησε η οικοδομική έξαρση που υπήρξε σε όλη την Κύπρο.

Μετά όμως από τις δικές μας πολιτικές, κάναμε ακόμη πιο εύκολη την μετοίκηση κατά κύριο λόγο σε νέες οικογένειες στο Δήμο μας. Η πληθυσμιακή αύξηση έφερε εμπορική και βιομηχανική ανάπτυξη. Όλα αυτά έφεραν και τον Ύψωνα ξανά στο χάρτη της αναγνωρισιμότητας, ο οποίος ήταν ξεχασμένος για δεκαετίες. Ήταν φυσικό λοιπόν στις επερχόμενες εκλογές να αυξηθεί και το ενδιαφέρον υποψήφιων Δημάρχων αλλά και δημοτικών συμβούλων. Έχω μπει στα βάθη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ξεκίνησα το 2006 ως Κοινοτάρχης και συνέχισα το 2012 ως Δήμαρχος. Δέκα χρόνια καθημερινής τριβής με τα κοινά, δέκα χρόνια καθημερινής μάθησης. Οι γνώσεις μου αυτές με βοήθησαν και με βοηθούν στους επόμενους σχεδιασμούς μου, συμμετέχω ενεργά στη διαμόρφωση του νέου πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σημαντικό μέρος αυτής της μεταρρύθμισης είναι και η συμπλεγματοποίηση υπηρεσιών. Ήδη ως Δήμος προχωρούμε σε συνεργασίες με όλους τους υπόλοιπους Δήμους της Μείζονος Λεμεσού.

 

Η μετατροπή της κοινότητας σας σε Δήμο συνέπεσε με την οικονομική κρίση. Τι προβλήματα σας προκάλεσε αυτό;

 

Ως νεοσύστατος Δήμος είχαμε και έχουμε περισσότερες ανάγκες από οποιοδήποτε άλλο Δήμο της περιοχής μας αυτές τις συνεργασίες. Σίγουρα δεν λύσαμε τα προβλήματα μας, όμως καταφέραμε να αντεπεξέλθουμε των αναγκών μας αλλά και να επωφεληθούμε από την τεχνογνωσία των άλλων Δήμων.

Παρά την οικονομική κρίση, τα έργα στο Δήμο μας δεν σταμάτησαν. Βελτιώσαμε σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό το οδικό δίκτυο του Δήμου μας, ανακατασκευάσαμε αρκετά χιλιόμετρα ασφαλτικού οδοστρώματος. Κατασκευάσαμε πεζοδρόμια σε δρόμους που δεν υπήρχαν, οχετούς αλλά και βελτιώσεις υφιστάμενων πεζοδρομίων. Διαμορφώσαμε πολλούς χώρους πρασίνου, μικρούς και μεγάλους. Κτίσαμε νέο δημοτικό κτίριο με σύγχρονα γραφεία, αίθουσα εκδηλώσεων και θέατρο. Αναβαθμίσαμε την εξυπηρέτηση του κοινού. Εφαρμόσαμε πολιτικές προς όφελος των δημοτών μας και της κοινωνίας του Δήμου μας. Αυτά είναι μόνο ένα δείγμα των όσων πράξαμε όλα αυτά τα χρόνια.

Πολλά έργα τα οποία σχεδιάστηκαν και δεν έγιναν λόγω της οικονομικής κρίσης, θα πάρουν σάρκα και οστά τα επόμενα χρόνια, μεταξύ αυτών και η κατασκευή αθλητικού κέντρου, η ανάπλαση του πυρήνα, η ανακατασκευή των οδών Μακαρίου και Ηλία Καννάουρου, αλλά και πολλά άλλα έργα προγραμματίζονται.

 

Ασκήσατε πιέσεις για επέκταση του Δήμου σας στην περιοχή των Βρετανικών Βάσεων που βρίσκεται το θέμα;

 

Οι πιέσεις οι οποίες ασκήσαμε συγκροτημένες με όλες τις επηρεαζόμενες κοινότητες εντός των Βρετανικών Βάσεων, έφεραν αποτελέσματα. Πολύ σύντομα θα μπορεί και εντός των Βάσεων να υπάρξει ισονομία στην ανάπτυξη. Οι κάτοχοι περιουσιών, εντός των Βάσεων, επωφελούνται τα μέγιστα.

 

Ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στους συνδημότες σας;

 

Ο Δήμος Ύψωνα έχει μέλλον για αναπτύξεις, είναι ένας οικονομικά εύρωστος Δήμος, με πολλές προοπτικές για τους κατοίκους του. Η ανάπτυξη του Δήμου Ύψωνα, δεν σταμάτησε ποτέ.

 

Πηγή: autodioikisicy.com

 

Read 906 times Last modified on Monday, 14 November 2016 09:57

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΥΨΩΝΑΣ)

Πάμε στο πανηγύρι του Ύψωνα με δωρεάν ρέσι και ζιβανία!

Πάμε στο πανηγύρι του Ύψωνα με δωρεάν ρέσι και ζιβανία!

Την Τρίτη του Πάσχα 10/04/18 ο Ύψωνας γιορτάζει την εορτή των Αγίων Ραφαήλ, Ειρήνης και Νικολάου στο ομώνυμο παρεκκλήσι των...

Επίκειται ένταξη του Δήμου Ύψωνα στο ΣΑΛΑ - Θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των δημοτών

Επίκειται ένταξη του Δήμου Ύψωνα στο ΣΑΛΑ - Θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των δημοτών

Αυτό κι αν αποτελεί καλή είδηση: Το Δημοτικό Συμβούλιο σε συνεδρία του στις 8 Μαρτίου, αποφάσισε όπως ο Δήμος ενταχθεί...

Ύψωνας: Ανακατασκευάζεται η λεωφόρος Μακαρίου

Ύψωνας: Ανακατασκευάζεται η λεωφόρος Μακαρίου

Το οδόστρωμα της είναι...ηλικίας 40 χρόνων! Ανάσα στο Δήμο Υψωνα θα δώσει η ανακατασκευή της λεωφόρου Μακαρίου, η Α'...