A+ R A-
18 July 2018

Tuesday, 19 June 2018 15:21

Ο Δήμος Γερμασόγειας φιλοξενεί το 2ο Φεστιβάλ Μπύρας Λεμεσού Featured

Την πιο δυνατή μπύρα του κόσμου, αλλά και άλλες 100 επωνυμίες μπύρας θα φιλοξενήσει το 2ο Φεστιβάλ Μπύρας Λεμεσού, που διοργανώνεται με τη στήριξη του Δήμου Γερμασόγειας, από τις 28 Ιουνίου μέχρι την 1η Ιουλίου, στο χώρο στάθμευσης του ποταμού Γερμασόγειας.


 

 

Σε διάσκεψη Τύπου, ο Δήμαρχος Γερμασόγειας, Κυριάκος Ξυδιάς, ανέφερε πως, μετά το επιτυχημένο 1ο Φεστιβάλ Μπύρας Λεμεσού του 2017, ο Δήμος Γερμασόγειας και η MStasy Event Management συνεργάζονται και πάλι για το 2ο Φεστιβάλ Μπύρας Λεμεσού, το οποίο φιλοδοξεί να καταστεί θεσμός. " Το γεγονός ότι το Φεστιβάλ Μπύρας της Λεμεσού αγκαλιάστηκε από όλους τους ντόπιους και τους τουρίστες του επισκέπτες οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το Φεστιβάλ Μπύρας της Λεμεσού μπορεί και θα εξελιχθεί στο πιο επιτυχημένο Φεστιβάλ Μπύρας του νησιού, που θα ανταγωνίζεται μεγάλα Beer Festivals που διοργανώνονται στο εξωτερικό", συμπλήρωσε.

 

Η φετινή διοργάνωση έρχεται ακόμη πιο αναβαθμισμένη, με το καλλιτεχνικό πρόγραμμα να περιλαμβάνει συναυλίες των, Σάββα Ισοβίτη (28/6), Mellow Mood (29/6), Locomondo (30/6) και Μπλε - Λάκη Παπαδόπουλο (1/7). Επιπρόσθετα, θα διοργανωθούν πρωτότυπα παιχνίδια μπύρας και διαγωνισμοί, όπου οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να διαγωνιστούν και να κερδίσουν διάφορα δώρα από διάφορα ζυθοποιεία, ενώ θα λειτουργήσει και παιδότοπος για τους μικρούς επισκέπτες.

 

O εκ των διοργανωτών του Φεστιβάλ, Τάσος Αναστασίου, ανέφερε πως για πρώτη φορά θα υπάρχει διαθέσιμη η πιο δυνατή μπύρα στον κόσμο, με περιεκτικότητα σε αλκοόλ 62.5%, ενώ οι ποδοσφαιρόφιλοι θα μπορούν να απολαμβάνουν τη μπύρα τους και τα διάφορα εδέσματα (Beer Food), παρακολουθώντας από γιγαντοοθόνη τους αγώνες του Παγκόσμιου Κυπέλλου.

 

Στο πλαίσιο προώθησης του Φεστιβάλ, ειδικό "δίπατο" λεωφορείο (beer bus), θα προσφέρει από τις 23 Ιουνίου και για μια εβδομάδα, δωρεάν δίωρες διαδρομές, με άφθονη μπύρα.

 

Στις φετινές καινοτομίες εντάσσεται και το 1ο Cyprus Beer Run Challenge, που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουνίου (18:00) και που στοχεύει να προσεγγίσει συμμετοχές όλων των ηλικιών, οργανωμένα σύνολα και απλό κόσμο, στη βάση παρόμοιων εκδηλώσεων που γίνονται με επιτυχία στο εξωτερικό.

 

Συγκεκριμένα, οι δρομείς θα καλύψουν μια διαδρομή πέντε χιλιομέτρων με αφετηρία το παλιό λιμάνι Λεμεσού και θα τερματίσουν στο δημόσιο χώρο στάθμευσης του ποταμού Γερμασόγειας, ενώ κατά μήκος της διαδρομής θα προσφέρονται, από τέσσερα περίπτερα, δωρεάν μη αλκοολούχα μπύρα. Στον τερματισμό θα γίνουν διάφορες δραστηριότητες, ενώ η όλη εκδήλωση έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς θα στηριχθεί το σωματείο Europa Uomo Κύπρου, στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του προστάτη.

 

Το γεγονός χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Europa Uomo Κύπρου, Ανδρέας Μωυσέως, ο οποίος κάλεσε όλο τον κόσμο και ειδικά τα μέλη του σωματείου, όπως στηρίξουν την προσπάθεια, δηλώνοντας συμμετοχή και καταβάλλοντας συμβολικά την εισφορά τους.

 

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Read 1151 times Last modified on Wednesday, 20 June 2018 10:55

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΓΕΡΜΑΣΟΓΕΙΑ)

2ο Φεστιβάλ Μπύρας Λεμεσού με καινοτομίες (Φωτογραφίες)

2ο Φεστιβάλ Μπύρας Λεμεσού με καινοτομίες (Φωτογραφίες)

Περισσότερες από 100 επωνυμίες μπύρας και ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα παρουσίασε το 2ο Φεστιβάλ Μπύρας Λεμεσού, που άνοιξε τις πύλες...

Μουσική βραδιά με πλούσιο ελληνικό ρεπερτόριο στη Γερμασόγεια

Μουσική βραδιά με πλούσιο ελληνικό ρεπερτόριο στη Γερμασόγεια

Σήμερα Παρασκευή 13 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί Μουσική Βραδιά η ώρα 8.30μ.μ. στο «Πάρκο Κυνηγών» οδό Ποταμιάς (πλησίον γηπέδου ποδοσφαίρου) στη...

Εθνικό μνημόσυνο των τεσσάρων ηρώων της Γερμασόγειας

Εθνικό μνημόσυνο των τεσσάρων ηρώων της Γερμασόγειας

Ο Δήμος Γερμασόγειας σε συνεργασία με τα Εθνικόφρονα Σωματεία ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Γερμασόγειας και τις οικογένειες των τεσσάρων ηρώων δημοτών του Παναγιώτη...