A+ R A-
16 December 2018

Monday, 04 June 2018 07:53

Αλλάζει όψη η Γερμασόγεια (Φωτογραφίες)

Διαμόρφωση παραλιακού μετώπου, σχεδιασμός Γραμμικού Πάρκου, αναπαλαίωση παλιού δημοτικού και ανάπλαση πυρήνα στους άμεσους σχεδιασμούς του δήμου

 


 

Tην ευκαιρία να ενημερωθούν και να ανταλλάξουν απόψεις με τον δήμαρχό τους για όλα τα θέματα που τους απασχολούν, είχαν οι κάτοικοι της Γερμασόγειας στην Πανδημοτική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου.

 

Ο Κυριάκος Ξυδιάς ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τους άμεσους σχεδιασμούς ανάπτυξης στρατηγικών υποδομών στο δήμο, παρουσίασε τα έργα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, ενώ στο τέλος ακολούθησε συζήτηση ανάμεσα στον δήμαρχο και το κοινό.

 

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Γερμασόγειας Κυριάκος Ξυδιάς σε αποκλειστικές δηλώσεις του στην εφημερίδα ΛΕΜΕΣΟΣ, η καθημερινότητα ήταν το πρώτο θέμα συζήτησης είτε αυτή αφορά την διαχείριση αποβλήτων είτε την καθαριότητα δρόμων, πεζοδρομίων και πάρκων.

 

Ο δήμαρχος έσπευσε να ενημερώσει τους δημότες για τις αλλαγές στο σύστημα διαχείρισης οδών. «Η βελτίωση τους είναι εμφανής, παρόλα αυτά υπάρχει ακόμη δρόμος μέχρι την τελική διαμόρφωση τους», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook

 

Ταυτόχρονα, ο κ. Ξυδιάς επισήμανε πως ένα θέμα που η νέα Δημοτική Αρχή θεωρεί υψίστης προτεραιότητας, είναι να διαμορφωθεί το οδικό δίκτυο. Όπως τόνισε, γίνονται μεγάλες προσπάθειες εκ μέρους του δήμου για το συγκεκριμένο ζήτημα, αφού σημειώθηκε τετραπλασιασμός των ποσών στον προϋπολογισμό. Παράλληλα σχεδιασμός υπάρχει και για τα επόμενα χρόνια ούτως ώστε η Γερμασόγεια να έχει το καλύτερο σε ποιότητα οδόστρωμα αλλά και πολύ βελτιωμένα και προσβάσιμα πεζοδρόμια από όλους.

 

Ακολούθως ο δήμαρχος εξέφρασε το όραμα του για την διαμόρφωση του παραλιακού μετώπου, τον σχεδιασμό ενός Γραμμικού Πάρκου που να συνδέει τον Υδατοφράκτη και την θάλασσα, με πεζόδρομο, ποδηλατόδρομο και διάφορους άλλους χώρους για πραγματοποίηση δραστηριοτήτων, ώστε όλοι οι κάτοικοι να νιώθουν υπερήφανοι για την δήμο τους.

 

Όσον αφορά τις στεγαστικές ανάγκες του δημαρχείου, ο κ. Ξυδιάς ανέφερε πως έχουν ήδη καταθέσει πρόταση για αναπαλαίωση του Παλιού Δημοτικού, ενώ έχουν και την πρόθεση, όπως είπε, να προχωρήσουν σε μελέτη για την ανάπλαση του πυρήνα, σύμφωνα πάντα με συνεννόηση με το Υπουργείο Εσωτερικών.

 

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι παράλληλα ολοκληρώθηκε μελέτη για την τουριστική περιοχή Γερμασόγειας, η οποία έδωσε σημαντικά ευρήματα ώστε από τώρα και στο εξής να παρθούν αποφάσεις, σε μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα έργα.

 

Τέλος, ο δήμαρχος δήλωσε στην εφημερίδα μας πως «είχα την ευκαιρία σε αυτή την Πανδημοτική να ανταλλάξω απόψεις με τους δημότες. Επίσης έχουν καταγραφεί όλα όσα τους απασχολούν και εμείς με την σειρά μας ως δημοτικό συμβούλιο, θα τα μελετήσουμε και θα αξιοποιήσουμε όλες τις προτάσεις, όπως και τα προβλήματα που έχουμε μαζέψει από την συγκέντρωση, όπου στη συνέχεια θα προσαρμόσουμε τις πολιτικές μας με τέτοιο τρόπο ώστε να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες των δημοτών μας».

 

Read 760 times Last modified on Monday, 04 June 2018 09:07

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΓΕΡΜΑΣΟΓΕΙΑ)

Έμφαση σε πράσινες παρεμβάσεις δίνει ο Δήμος Γερμασόγειας

Έμφαση σε πράσινες παρεμβάσεις δίνει ο Δήμος Γερμασόγειας

Ιδιαίτερο βάρος σε “πράσινους” στόχους δίνει ο Δήμος Γερμασόγειας, ο οποίος προωθεί την ανάπλαση και δημιουργία πάρκων στο δήμο, στην...

Ο Δήμος Γερμασόγειας σας προσκαλεί σε χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

Ο Δήμος Γερμασόγειας σας προσκαλεί σε χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

Ο Δήμος Γερμασόγειας σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στην χριστουγεννιάτικη εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, 2018, η...

40 φιάλες αίματος από την αιμοδοσία του Δήμου Γερμασόγειας

40 φιάλες αίματος από την αιμοδοσία του Δήμου Γερμασόγειας

Tο Δημοτικό Συμβούλιο Γερμασόγειας διοργάνωσε με πολύ μεγάλη επιτυχία εθελοντική αιμοδοσία που έχει καθιερωθεί να πραγματοποιείται ανά 6μηνο και είναι...