A+ R A-
20 October 2018

Monday, 08 January 2018 15:33

Κονδύλι 1,2 εκατομμύρια ευρώ για την βελτίωση δρόμων στη Γερμασόγεια Featured

Αναβάθμιση υπηρεσιών και στον τομέα της καθαριότητας

 

Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στην εφ. «ΛΕΜΕΣΟΣ», ο δήμαρχος Γερμασόγειας Κυριάκος Ξυδιάς, αναφέρθηκε στη σημασία που δίνει το δημοτικό συμβούλιο στην βελτίωση και αναβάθμιση των δρόμων, καθώς και στο ποσό που έχει εξασφαλιστεί για την επόμενη τριετία γι αυτό το σκοπό.

 

"Έχουμε, μας είπε, βελτιώσει το οδικό δίκτυο, έχουμε δώσει προτεραιότητα γύρω από τα σχολεία, έχουμε διαθέσει όλους τους πόρους, έχουμε προσφοροδοτήσει και έχουμε ανακοινώσει οδούς που θα επιστρωθούν άμεσα, έχουν υπογραφεί τα συμβόλαια, περιμένουμε τον εργολάβο από μέρα σε μέρα να προχωρήσει.

 

Το πιο σημαντικό όμως που θέλω να διαβεβαιώσω τους δημότες είναι ότι δουλεύοντας τον προϋπολογισμό το παρόν Δημοτικό Συμβούλιο έχει προχωρήσει σε μια μεγάλη αλλαγή: έχει εξοικονομήσει σημαντικούς πόρους τους οποίους έχει μεταφέρει στον αναπτυξιακό προϋπολογισμό για βελτίωση δρόμων και πεζοδρομίων".

 

Όπως μας ανέφερε στη συνέχεια "ενδεικτικά θα αναφέρω ένα νούμερο:

Στη προηγούμενη πενταετία για το συγκεκριμένο τομέα δαπανήθηκαν 400.000 ευρώ και εμείς έχουμε εξασφαλίσει για τα επόμενα 3 χρόνια τετρακόσιες χιλιάδες ευρώ ετησίως, δηλαδή σε 3 χρόνια θα δαπανήσουμε 1,2 εκατομμύρια με στόχο να έχουμε ίσως τη καλύτερη ποιότητα του οδοστρώματος και πεζοδρομίων και να είμαστε περήφανοι ως Γερμασογείτες.

 

Θέλω να διαβεβαιώσω ότι έχουμε βρει και τους πόρους, έχουμε κάνει και την αναγκαία καταγραφή ούτω ώστε να ξεκινήσουμε από τα πιο μαύρα σημεία του Δήμου και ευελπιστούμε ότι σε 3 χρόνια θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ότι έχουμε το καλύτερο οδικό δίκτυο της Λεμεσού.

 

Καθαριότητα-οικόπεδα

 

Στον τομέα της καθαριότητας, ο δήμαρχος αναφέρει τι έχει μέχρις στιγμής γίνει:

 

"Στο τομέα της καθαριότητας, να αναφερθώ κάπως ευρύτερα, ξεκινώντας από τα οικόπεδα. Φέτος έχουμε χρησιμοποιήσει την μέθοδο του θρυμματιστή σε όλα τα οικόπεδα που καθάρισε ο Δήμος και αυτό είναι σημαντική βελτίωση και στο επίπεδο καθαριότητας και περιβαλλοντικά, αλλά και οικονομικά. Είναι η πιο φιλική μέθοδος που υπάρχει σήμερα, ξέρετε παλιά με το να" ξίζουμε" τα οικόπεδα για να τα καθαρίζουμε, υπήρχε το φαινόμενο της σκόνης, της ρύπανσης της γειτονιάς. Αυτά πλέον έχουν ξεπεραστεί και γίνεται η καθαριότητα πολύ έγκαιρα και πιο σωστά.

 

Σε επίπεδο καθαριότητας τώρα θέλω να διαβεβαιώσω τους δημότες ότι η βελτίωση που έχουν διαπιστώσει στη καθαριότητα των δρόμων με την αγορά υπηρεσιών από σάρωθρο, η βελτίωση που έχουν διαπιστώσει με την αγορά υπηρεσιών για καθάρισμα των πεζοδρομίων από χόρτα θα συνεχιστεί και θα γίνει ακόμα καλύτερη. Τώρα μελετούμε κάποιες βελτιώσεις στο σύστημα αποκομιδής των σκυβάλων που συνδέονται και με την λειτουργία του ΟΕΔΑ.

 

Επιπλέον υπάρχει και ένα θέμα με τους χώρους πρασίνου. Εγώ προσωπικά ποτέ δεν κρύφτηκα πίσω από το δάχτυλο μου και εδώ η καταγραφή μας έδειξε νούμερα που δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα. Όταν ανέλαβα ήξερα ότι στο Δήμο Γερμασόγειας υπάρχουν διακόσιοι χώροι πρασίνου. Μετά την καταγραφή όμως ξέρουμε ότι υπάρχουν 350. Με την υπηρεσία που έχουμε δυστυχώς δεν μπορούμε να τους προλάβουμε, να ανταποκριθούμε.

 

Έτσι έχουμε προβλέψει και στον προϋπολογισμό του 2018 να ενισχύσουμε το Τμήμα Καθαριότητας, με αγορά υπηρεσιών αλλά ετοιμάζουμε και μια πολιτική υιοθέτησης πάρκων από εταιρείες ή από γειτονιές και θα δώσουμε και κίνητρα γι αυτό. Μόλις είμαστε έτοιμοι θα το ανακοινώσουμε. Θέλουμε σε αυτά τα δύο που αφορούν την καθημερινότητα του δημότη, την ποιότητα ζωής του να κάνουμε άλματα και ελπίζω ότι θα το πετύχουμε.

 

Όσον αφορά το σάρωθρο ο δήμαρχος είπε ότι με την νέα προσφορά έχουμε διασφαλίσει ότι θα περνά καθημερινά το σάρωθρο από τις κεντρικές οδούς καθημερινά. Έχουμε μάλιστα καταρτίσει και ένα πρόγραμμα ώστε να το ελέγχουμε μέσω συστήματος GPS ώστε να διασφαλίσουμε ότι κάθε δεκαπέντε μέρες θα περνά από κάθε γειτονιά. Και πιστέψτε με η βελτίωση είναι σημαντική.

 

Read 889 times Last modified on Monday, 08 January 2018 15:46

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΓΕΡΜΑΣΟΓΕΙΑ)

Ο Δήμος Γερμασόγειας σας προσκαλεί σε μια μουσικο-χορευτική βραδιά

Ο Δήμος Γερμασόγειας σας προσκαλεί σε μια μουσικο-χορευτική βραδιά

Ο Δήμος Γερμασόγειας σας προσκαλεί σε μια μουσικο-χορευτική καλλιτεχνική βραδιά στις 14/10/2018 και ώρα 20:00 στο ανοικτό αμφιθέατρο του Πολιτιστικού...

Ξεκινούν να κόβονται εξώδικα σε «ανεύθυνους» ιδιοκτήτες σκύλων στην Γερμασόγεια

Ξεκινούν να κόβονται εξώδικα σε «ανεύθυνους» ιδιοκτήτες σκύλων στην Γερμασόγεια

Ο σωστός χειρισμός του σκύλου μας σε θέματα καθαριότητας και προστασίας της δημόσιας υγείας είναι προτεραιότητα του Δήμου Γερμασόγειας Ο Δήμος...

Δυσοσμία στην κοιλάδα της Γερμασόγειας – Σε άμεσο καθαρισμό του ποταμού προβαίνει ο δήμος

Δυσοσμία στην κοιλάδα της Γερμασόγειας – Σε άμεσο καθαρισμό του ποταμού προβαίνει ο δήμος

Αναφορικά με την έντονη δυσοσμία που παρατηρείται σιτην κοιλάδα της Γερμασόγειας, ο δήμος με ανακοίνωση του ενημερώνει τους δημότες του: ...