A+ R A-
25 September 2018

Friday, 29 September 2017 09:55

Φωτογραφίες: Άμεση μετακίνηση κεραίας τηλεφωνίας, ζητούν οι κάτοικοι Γερμασόγειας

«Δεν παίζουμε με την υγεία των οικογενειών μας», διαμήνυσαν οι κάτοικοι του Δήμου Γερμασόγειας, οι οποίοι ζητούν την άμεση απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας, έπειτα από αυξημένα κρούσματα καρκίνου στην περιοχή.

 

Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν το πρωί του Σαββάτου 23 Σεπτεμβρίου, κοντά σε ξενοδοχείο της περιοχής, όπου βρίσκεται η κεραία, και στην παρουσία εκπροσώπων κομμάτων, του Δημάρχου και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Γερμασόγειας, ζήτησαν την άμεση απομάκρυνση της.

 

Όλοι ανεξαιρέτως εξέφρασαν τη στήριξη τους προς τον αγώνα των κατοίκων για απομάκρυνση της κεραίας, η οποία είχε εγκατασταθεί το 2011 με προσωρινή άδεια, που έληξε το 2014.

 

Σχετικά ενημερώθηκε και ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου ο οποίος εξέφρασε την ετοιμότητα του να στηρίξει την προσπάθεια, ζητώντας μέσα από επιστολή του προς την εταιρεία στην οποία ανήκει η κεραία, την άμεση μετακίνησή της. Διαβεβαίωσε δε, πως δεν πρόκειται να ανανεώσει το συμβόλαιο συνεργασίας με την εταιρεία, το οποίο λήγει σε έξι περίπου μήνες.

 

Σύμφωνα με εκπροσώπους της ομάδας πρωτοβουλίας των κατοίκων, μετρήσεις από το διαπιστευμένο εργαστήριο του Πανεπιστημίου Κύπρου αποστάληκαν για αξιολόγηση από τρία Πανεπιστήμια, σε Ελλάδα και Σουηδία, τα οποία υπέδειξαν πως η ένταση της ακτινοβολίας είναι επικίνδυνη σε μακροχρόνια έκθεση των κατοίκων, αν και παραμένει εντός των ορίων που ορίζει η κυπριακή νομοθεσία.

 

Οι επηρεαζόμενοι επισημαίνουν ακόμη, ότι τα όρια αυτά μπήκαν πριν από 20 χρόνια, όταν δεν υπήρχε αρκετή γνώση για τις συνέπειες της ακτινοβολίας και τονίζουν πως άλλες χώρες έχουν πολύ χαμηλότερα επιτρεπτά όρια ακτινοβολίας.

 

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης τους, οι κάτοικοι είχαν καταθέσει ένσταση στον Επαρχιακό Λειτουργό του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεων, με τον οποίον είχαν και κατ' ιδίαν συνάντηση, προσκομίζοντας του όλα τα στοιχεία και ζητώντας όπως απορριφθεί η αίτηση της εταιρείας, για έκδοση πολεοδομικής άδειας.

 

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι περίοικοι του συγκεκριμένου ξενοδοχείου στη Γερμασόγεια, διαμαρτύρονται εδώ και χρόνια για την εγκατάσταση της κεραίας στη περιοχή.

 

Για το όλο θέμα, δηλώσεις στην εφημερίδα ΛΕΜΕΣΟΣ έκανε ο Δήμαρχος Γερμασόγειας, Κυριάκος Ξυδιάς, ο οποίος είπε μετα άλλων πως αυτή τη στιγμή η εταιρεία δεν έχει άδεια και ο Δήμος έχει κινηθεί νομικά εναντίον της. Ο Δήμαρχος της περιοχής, ανέφερε ακόμη πως το νέο δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα εξέφρασε την αρνητική του θέση στην έκδοση πολεοδομικής άδειας. «Ο Δήμος έχει εκφράσει τις απόψεις του στην πολεοδομία ως Δημοτική Αρχή για τη νέα αίτηση», είπε χαρακτηριστικά.

 

Ερωτηθείς για τον αν είχαν ποτέ καμία απάντηση από την εταιρεία, ο κ. Ξυδιάς είπε «στείλαμε επιστολή για να την απομακρύνουν, αφού δεν έχει άδεια και μας απάντησαν ότι έχουν αποταθεί στην πολεοδομία για να εξασφαλίσουν άδεια, άρα είμαστε σε αυτό το στάδιο», συμπλήρωσε.

 

Να σημειωθεί ότι τόσο ο Δήμαρχος Γερμασόγειας, όσο και εκπρόσωποι της ομάδας πρωτοβουλίας των κατοίκων, μετέβησαν στο ξενοδοχείο για εξασφάλιση της υπογραφής του ιδιοκτήτη, σε επιστολή η οποία θα σταλεί στην εταιρεία και στην οποία ζητείται η άμεση μετακίνηση της κεραίας.

 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook

 

Read 703 times Last modified on Friday, 29 September 2017 10:28

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΓΕΡΜΑΣΟΓΕΙΑ)

Φιλανθρωπική μουσική βραδιά στη Γερμασόγεια

Φιλανθρωπική μουσική βραδιά στη Γερμασόγεια

Ο ΠΑΣΥΚΑΦ και ο Δήμος Γερμασόγειας διοργανώνουν μουσική βραδιά τη Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018, η ώρα 8:00 στο αμφιθέατρο του...

Η Γερμασόγεια μας καλεί να περπατήσουμε για την υγεία μας

Η Γερμασόγεια μας καλεί να περπατήσουμε για την υγεία μας

Ο Δήμος Γερμασόγειας οργανώνει τη Κυριακή 23/09/2018, η ώρα 10:00π.μ. στην οδό Ποταμιάς, Γήπεδο Γερμασόγειας, περιπατική πορεία κατά μήκος του...

Θέατρο με άφθονο γέλιο στην Γερμασόγεια (Φωτογραφίες)

Θέατρο με άφθονο γέλιο στην Γερμασόγεια (Φωτογραφίες)

Το Θέατρο Γέλιου παρουσίασε στην Γερμασόγεια την ξεκαρδιστική κυπριακή κωμωδία «Εκλέψαν μας τον κούνελλον». Πρόκειται για μια κωμωδία φάρσα με...