A+ R A-
26 June 2017

Saturday, 13 May 2017 11:32

Φωτογραφίες: Εντατικές πρόβες της χορωδίας Γερμασόγειας με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη για την αποψινή δωρεάν συναυλία στα Ανθεστήρια!

Συμπληρώνονται είκοσι χρόνια φέτος από την ανάληψη της διοργάνωσης της γιορτής των Ανθεστηρίων από το Δήμο Γερμασόγειας, που οργανώνονται το διήμερο 13 με 14 Μαΐου, με σύνθημα "Διαφορετικά Χρώματα, Διαφορετικά Σχήματα, Ένα Μπουκέτο – Η ομορφιά της Διαφορετικότητας".

 

Σε διάσκεψη Τύπου, ο Δήμαρχος Γερμασόγειας Κυριάκος Ξυδιάς, ανέφερε πως οι φετινές εκδηλώσεις διατηρούν το άρωμα πολυπολιτισμικότητας, καθώς θα κληθούν να συμμετάσχουν ενεργά, άτομα, φορείς, σύνδεσμοι και οργανώσεις Υπηκόων Τρίτων Χωρών.

 

Σκοπός, συνέχισε, είναι να μετατραπεί η συμβολικότητα των ανθεστηρίων σε ένα ηχηρό μήνυμα για αποδοχή της διαφορετικότητας, της κοινωνικής ένταξης και παρεμπόδισης της περιθωριοποίησης των ΥΤΧ, προάγοντας άμεσα την αλληλεπίδραση με τον ντόπιο πληθυσμό.

 

Οι εκδηλώσεις των Ανθεστηρίων από το Δήμο Γερμασόγειας έχουν πολλαπλούς στόχους και σκοπούς, είπε ο κ. Ξυδιάς, όπως η διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, η μετάδοση του θεσμού στις νεότερες γενιές, η εμπλοκή της νεολαίας σε καλλιτεχνικές και εποικοδομητικές δραστηριότητες, η προβολή της ιστορίας μας στους ξένους επισκέπτες και η ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της Λεμεσού.

 

Το άνοιγμα των εκδηλώσεων θα γίνει το Σάββατο 13 Μαΐου, στις 19.30, από τη σύζυγο του Προέδρου της Δημοκρατίας, Άντρη Αναστασιάδη, ενώ θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή του δημοφιλή τραγουδιστή Μιχάλη Χατζηγιάννη και τη χορωδία του Δήμου Γερμασόγειας.

 

Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων αποτελεί η παρέλαση ανθοστολισμένων αρμάτων, που θα αρχίσει στις 18.00 (Κυριακή 14 Μαΐου), από την οδό Περβόλας μέχρι τη διασταύρωση της οδού Χριστάκη Κράνου με τον παραλιακό δρόμο.

 

Στα άρματα και τα πεζοπόρα τμήματα, που θα λάβουν μέρος ΥΤΧ, θα αναγράφεται συγκεκριμένο μήνυμα για κοινωνική συνοχή, διαφορετικότητα, καταπολέμηση των διακρίσεων, "ούτως ώστε να σταλούν άμεσα τα κύρια μηνύματα στην τοπική και μεταναστευτική κοινότητα", συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Γερμασόγειας.

 

Της παρέλασης θα προηγούνται η Φιλαρμονική του Δήμου μας και οι Μαζιορέττες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών.

 

Το διήμερο αυτό, στο χώρο στάθμευσης του ποταμού Γερμασόγειας, που θα είναι κατάλληλα διαμορφωμένος και διακοσμημένος, θα λειτουργήσει έκθεση και λαϊκή αγορά φυτών και λουλουδιών.

 

Στο πλαίσιο των θεματικών δραστηριοτήτων θα λειτουργήσουν περίπτερα αγγειοπλαστικής, καλαθοπλεκτικής και άλλων παραδοσιακών επαγγελμάτων, ενώ στο πλαίσιο της δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών, θα λειτουργήσουν χώροι ζωγραφικής και αγγειοπλαστικής.

 

Θα λειτουργήσει επίσης καφενείο και άλλα ανάλογα περίπτερα, που θα δώσουν στον επισκέπτη την ευκαιρία να δοκιμάσει παραδοσιακά ποτά και γλυκίσματα καθώς και διάφορα κυπριακά εδέσματα.

 

 xatzigiannis.jpg

 

xatzigiannis-2.jpg

 

xatzigiannis-3.jpg

 

Read 3351 times Last modified on Saturday, 13 May 2017 11:32

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΓΕΡΜΑΣΟΓΕΙΑ)

Παρακαμπτήριος Γερμασόγειας: Άρχισε η υλοποίησή του

Παρακαμπτήριος Γερμασόγειας: Άρχισε η υλοποίησή του

Δημόσια παρουσίαση του έργου. Για το έργο του παρακαμπτήριου Γερμασόγειας ενημέρωσε τους πολίτες του ο Δήμος, σε δημόσια παρουσίαση, που...

Τρεις νέες διαβάσεις στην Γερμασόγεια - στόχος και η εφαρμογή νέου συστήματος συντήρησης των φώτων τροχαίας

Τρεις νέες διαβάσεις στην Γερμασόγεια - στόχος και η εφαρμογή νέου συστήματος συντήρησης των φώτων τροχαίας

O Δήμαρχος Γερμασόγειας κ. Κυριάκος Ξυδιάς σε δηλώσεις του μίλησε για την λειτουργία τριών διαβάσεων πεζών στο δήμο. Οι δύο...

Ο Δήμος Γερμασόγειας πρόκειται να εκδώσει βιβλίο και ζητά την βοήθειά σας

Ο Δήμος Γερμασόγειας πρόκειται να εκδώσει βιβλίο και ζητά την βοήθειά σας

Ο Δήμος Γερμασόγειας πρόκειται να εκδώσει εντός του 2017 ένα βιβλίο για τη Γερμασόγεια, το οποίο ετοιμάζει ο Πανεπιστημιακός, Διευθυντής...