A+ R A-
20 August 2017

Saturday, 13 May 2017 09:23

Βίντεο - Φωτογραφίες: Οι Μαζορέττες απ'τα γραφεία της Λεμεσού μας προσκαλούν στα Ανθεστήρια

Οι Μαζορέττες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών βρέθηκαν στα γραφεία της εφημερίδας «ΛΕΜΕΣΟΣ», το Σάββατο 13 Μαΐου 2017.

 

Συμπληρώνονται είκοσι χρόνια φέτος από την ανάληψη της διοργάνωσης της γιορτής των Ανθεστηρίων από το Δήμο Γερμασόγειας, που οργανώνονται το διήμερο 13 με 14 Μαΐου, με σύνθημα "Διαφορετικά Χρώματα, Διαφορετικά Σχήματα, Ένα Μπουκέτο – Η ομορφιά της Διαφορετικότητας".

Χορηγός Επικοινωνίας του μεγάλου αυτού γεγονότος η εφημερίδα «ΛΕΜΕΣΟΣ».

 

Σε διάσκεψη Τύπου, ο Δήμαρχος Γερμασόγειας Κυριάκος Ξυδιάς, ανέφερε πως οι φετινές εκδηλώσεις διατηρούν το άρωμα πολυπολιτισμικότητας, καθώς θα κληθούν να συμμετάσχουν ενεργά, άτομα, φορείς, σύνδεσμοι και οργανώσεις Υπηκόων Τρίτων Χωρών.

 

Σκοπός, συνέχισε, είναι να μετατραπεί η συμβολικότητα των ανθεστηρίων σε ένα ηχηρό μήνυμα για αποδοχή της διαφορετικότητας, της κοινωνικής ένταξης και παρεμπόδισης της περιθωριοποίησης των ΥΤΧ, προάγοντας άμεσα την αλληλεπίδραση με τον ντόπιο πληθυσμό.

 

Οι εκδηλώσεις των Ανθεστηρίων από το Δήμο Γερμασόγειας έχουν πολλαπλούς στόχους και σκοπούς, είπε ο κ. Ξυδιάς, όπως η διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, η μετάδοση του θεσμού στις νεότερες γενιές, η εμπλοκή της νεολαίας σε καλλιτεχνικές και εποικοδομητικές δραστηριότητες, η προβολή της ιστορίας μας στους ξένους επισκέπτες και η ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της Λεμεσού.

 

Το άνοιγμα των εκδηλώσεων θα γίνει το Σάββατο 13 Μαΐου, στις 19.30, από τη σύζυγο του Προέδρου της Δημοκρατίας, Άντρη Αναστασιάδη, ενώ θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή του δημοφιλή τραγουδιστή Μιχάλη Χατζηγιάννη και τη χορωδία του Δήμου Γερμασόγειας.

 

Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων αποτελεί η παρέλαση ανθοστολισμένων αρμάτων, που θα αρχίσει στις 18.00 (Κυριακή 14 Μαΐου), από την οδό Περβόλας μέχρι τη διασταύρωση της οδού Χριστάκη Κράνου με τον παραλιακό δρόμο.

 

Στα άρματα και τα πεζοπόρα τμήματα, που θα λάβουν μέρος ΥΤΧ, θα αναγράφεται συγκεκριμένο μήνυμα για κοινωνική συνοχή, διαφορετικότητα, καταπολέμηση των διακρίσεων, "ούτως ώστε να σταλούν άμεσα τα κύρια μηνύματα στην τοπική και μεταναστευτική κοινότητα", συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Γερμασόγειας.

 

Της παρέλασης θα προηγούνται η Φιλαρμονική του Δήμου μας και οι Μαζιορέττες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών.

Δείτε τις φωτογραφίες από την επίσκεψή τους στα γραφεία της εφημερίδας «ΛΕΜΕΣΟΣ» ΕΔΩ

 

 

Το διήμερο αυτό, στο χώρο στάθμευσης του ποταμού Γερμασόγειας, που θα είναι κατάλληλα διαμορφωμένος και διακοσμημένος, θα λειτουργήσει έκθεση και λαϊκή αγορά φυτών και λουλουδιών.

 

Στο πλαίσιο των θεματικών δραστηριοτήτων θα λειτουργήσουν περίπτερα αγγειοπλαστικής, καλαθοπλεκτικής και άλλων παραδοσιακών επαγγελμάτων, ενώ στο πλαίσιο της δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών, θα λειτουργήσουν χώροι ζωγραφικής και αγγειοπλαστικής.

 

Θα λειτουργήσει επίσης καφενείο και άλλα ανάλογα περίπτερα, που θα δώσουν στον επισκέπτη την ευκαιρία να δοκιμάσει παραδοσιακά ποτά και γλυκίσματα καθώς και διάφορα κυπριακά εδέσματα.

 

Read 754 times Last modified on Saturday, 13 May 2017 12:42

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΓΕΡΜΑΣΟΓΕΙΑ)

Ξεπερνούν τις €13,000 οι ζημιές από εμπρησμό αυτοκινήτου στη Γερμασόγεια

Ξεπερνούν τις €13,000 οι ζημιές από εμπρησμό αυτοκινήτου στη Γερμασόγεια

Πέραν των 13 χιλιάδων ευρώ εκτιμάται η ζημιά που υπέστησαν τα δύο αυτοκίνητα που τυλίχθηκαν στις φλόγες τα ξημερώματα χθες,...

Άμεση δράση από το Δήμαρχο Γερμασόγειας - στην Αστυνομία ασυνείδητος συμπολίτης

Άμεση δράση από το Δήμαρχο Γερμασόγειας - στην Αστυνομία ασυνείδητος συμπολίτης

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Γερμασόγειας Κυριάκος Ξυδιάς, ανάφερε ότι, «μετά την αποστολή των πιο κάτω φωτογραφιών από συνδημότη...

Φωτιά σε αυτοκίνητο στη Γερμασόγεια, που προκάλεσε ζημιές και σε παρακείμενο

Φωτιά σε αυτοκίνητο στη Γερμασόγεια, που προκάλεσε ζημιές και σε παρακείμενο

Φωτιά κατέστρεψε τα ξημερώματα ολοσχερώς αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης στη Γερμασόγεια, ενώ προκάλεσε ζημιές και σε...