A+ R A-
20 April 2018

Friday, 28 April 2017 08:47

Φωτογραφίες: Σημείωσε μεγάλη επιτυχία το CMM Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου και workshops

Ένα ιδιαίτερο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου και workshops απόλαυσαν όσοι παρευρέθηκαν τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας στο Ωδείο Νόβιας Μαυρομουστάκη στη Γερμασόγεια. Το καταπληκτικό αυτό φεστιβάλ δωματίου και τα workshops διοργάνωσε το CMM - Cyprus Music Maker, με τη συμμετοχή κυπρίων αλλά και ξένων μουσικών.

 

Η βιολίστρια Βικτώρια Μαυρομουστάκη μιλώντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «ΛΕΜΕΣΟΣ» για τα workshops και το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι τα workshops και το φεστιβάλ, είναι κάτι το οποίο διοργανώνουν από το CMM - το Cyprus Music Maker το οποίο, όπως είπε, «είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που δημιουργήσαμε πριν από περίπου 2 χρόνια με σκοπό να φέρουμε ωραία μουσική κυρίως στην πόλη μας τη Λεμεσό αλλά και σε γειτονικές περιοχές». Η κα Μαυρομουστάκη αναφερόμενη στα workshops σημείωσε ότι έλαβαν μέρος 6 -7 μουσικοί, κάποιοι από Κύπρο, κάποιοι από το εξωτερικό οι οποίοι έπαιξαν στο φεστιβάλ σε κάποιες συγκεκριμένες συναυλίες, ενώ τόνισε ότι δίδαξαν καθημερινά στα workshops που έγιναν στη σχολή.

 

Ερωτηθείς πως έγινε η επιλογή των μουσικών η κα Μαυρομουστάκη δήλωσε πως η ίδια επέλεξε τους μουσικούς, καθώς όπως τόνισε ήθελε να φτιάξει ένα ρεπερτόριο στο οποίο ο κόσμος να θέλει να έρθει να το ακούσει. «Επομένως, σκέφτηκα ποιους μουσικούς ξέρω, ένα καλό πράγμα με το να είσαι στο Λονδίνο είναι ότι μπορείς να γνωρίσεις πάρα πολύ κόσμο και διαφορετικό κόσμο, διαφορετικό είδος μουσικών και να τους φέρεις μαζί σου να δημιουργήσουν κάτι ωραίο. Μεταξύ των μουσικών που ήρθαν φέτος πολλοί από αυτούς ήταν ήδη και πέρσι, άρα είχαμε κάπως σαν residency μουσικούς, συμπεριλαμβανομένου και εμένα, της αδερφής μου της Ελένης Μαυρομουστάκη, του Harry Kerr, Ruth Gibson και Antoine Francoise καθώς και του Γιώργου Γεωργίου».

 

Η βιολίστρια Βικτώρια Μαυρομουστάκη συνέχισε λέγοντας ότι η εκδήλωση αποτεινόταν σε όσους αρέσει να παίζουν μουσική από την ηλικία των 5 – 25. «Ο σκοπός αυτών των εργαστηρίων είναι το chain of music, δηλαδή να μάθουν τα παιδιά να παίζουν μαζί, να γνωρίσουν καινούριο ρεπερτόριο, να ξεπεράσουν κάποιες ανασφάλειες, κάποιες δυσκολίες που μπορεί να έχουν στα όργανα τους. Να πω ότι αυτή τη φάση τα όργανα είναι μόνο πιάνο και έγχορδα αλλά αυτό θα αλλάξει από του χρόνου καθώς θα φέρουμε και άλλα όργανα», κατέληξε.

 

Λίγα λόγια για το CMM

Το CMM είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει σαν σκοπό την προβολή μουσικών, από το νησί και από το εξωτερικό, μέσων υψηλού επιπέδου συναυλιών, όπως επίσης και τη δημιουργία μουσικών εργαστηρίων για παιδιά και νεαρούς.

Το CMM είναι επίσης πιστός ακόλουθος της κυπριακής μουσικής του 21ου αιώνα επομένως προωθεί και προβάλλει τα έργα Κύπριων συνθετών.

Το 2017, το CMM φεστιβάλ μουσικής δωματίου, καλωσορίζει καλλιτέχνες από Κύπρο, Αγγλία, Ιρλανδία και Σουηδία. Οι εξειδικευμένοι μουσικοί, εμφανίζονται καθημερινά στο φεστιβάλ και ταυτόχρονα διδάσκουν στο CMM μουσικό εργαστήρι.

Το 2017, ο οργανισμός διοργανώνει το πρώτο CMM διαγωνισμό πιάνου στη Λεμεσό στις 23 και 24 Οκτώβρη, όπως επίσης και το τριήμερο φεστιβάλ μουσικής Ιsolde and friends, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία στις 25-27 Οκτώβρη στην μουσική Ακαδημία ΑΡΤΕ.

 

Περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook

 

sunavlia-39.jpg

 

sunavlia-9.jpg

 

sunavlia-6.jpg

 

sunavlia-2.jpg

 

sunavlia.jpg

 

sunavlia-41.jpg

 

Read 1181 times Last modified on Friday, 28 April 2017 09:07

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΓΕΡΜΑΣΟΓΕΙΑ)

Γερμασόγεια: Σύνδεση παραλιακού πεζόδρομου με γέφυρα

Γερμασόγεια: Σύνδεση παραλιακού πεζόδρομου με γέφυρα

Έργα ανακατασκευής του και επέκταση ποδηλατόδρομου στο Δασούδι Θετικές είναι οι εξελίξεις στο θέμα του παραλιακού πεζόδρομου στη Γερμασόγεια, αφού...

Γιορτάζει τα 15χρονα της η ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ – EUROLAB Γερμασόγειας με Open Day στις 21 Απριλίου

Γιορτάζει τα 15χρονα της η ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ – EUROLAB Γερμασόγειας με Open Day στις 21 Απριλίου

Γιορτάζοντας φέτος τα δεκαπεντάχρονα μας, σας προσκαλούμε να γνωρίσετε από κοντά τον συναρπαστικό κόσμο της ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ – EUROLAB Γερμασόγειας. ...

Αναβιώνει τα πασχαλινά μας έθιμα η Γερμασόγεια

Αναβιώνει τα πασχαλινά μας έθιμα η Γερμασόγεια

Ο Δήμος Γερμασόγειας διοργανώνει και φέτος τις Πασχαλινές εκδηλώσεις, για αναβίωση των ηθών και εθίμων του τόπου μας, προσβλέποντας στην...