A+ R A-
14 December 2017

Thursday, 09 March 2017 21:23

Προωθούμε αναζωογόνηση της τουριστικής Γερμασόγειας - αποφασισμένο το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Featured

Πρόταση δράσεων για αναζωογόνηση της τουριστικής περιοχής Γερμασόγειας προγραμματίζει να παρουσιάσει πριν από την καλοκαιρινή περίοδο ο Δήμος Γερμασόγειας, με τον Δήμαρχο, Κυριάκο Ξυδιά, να δηλώνει πως στόχος είναι, να αποτελέσει ξανά η περιοχή πόλος έλξης για ντόπιους και ξένους, με βάση τα δεδομένα και τις ανάγκες της σημερινής εποχής.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, με αφορμή πρόσφατη συνάντηση που οργανώθηκε με επιχειρηματίες της περιοχής, ο κ. Ξυδιάς είπε πως "η περιοχή βρίσκεται σε μαρασμό, παρουσιάζει αρκετά προβλήματα και ως νέα δημοτική Αρχή μας απασχολεί και είναι στις προτεραιότητες μας να την αναζωογονήσουμε".

Με βάση τις σημερινές ανάγκες

Σημειώνοντας πως για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο χρειάζεται η συμβολή όλων, τόσο του Δήμου, των υπηρεσιών του κράτους αλλά και των ιδιωτών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ο Δήμαρχος Γερμασόγειας ανέφερε πως "είναι λανθασμένος στόχος να έχουμε στο μυαλό μας πως σήμερα θα φτιάξουμε την τουριστική περιοχή Γερμασόγειας, όπως ήταν στις δεκαετίες του 80' και του 90'.

Πρέπει να κάνουμε μια καινούργια, έξυπνη και προσιτή τοποθέτηση προς τη νέα γενιά τουριστών με βάση τις σημερινές ανάγκες".
Ανέφερε ακόμη ότι κατά τη συνάντηση με τους επιχειρηματίες, ο επιστημονικός σύμβουλος του Δήμου, Επίκουρος Καθηγητής της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΠΑΚ, Αλέξης Σαβεριάδης, παρουσίασε το πρώτο πλαίσιο δράσεων και εισηγήσεων.

"Αφού ακούσαμε όλους τους εμπλεκομένους, η μελέτη θα ολοκληρωθεί και θα παρουσιαστεί δημόσια το συντομότερο δυνατόν, με στόχο να είναι μια πλήρης μελέτη που να δίνει τις κατευθύνσεις, τόσο στους ιδιώτες, όσο και στο Δήμο, για να κινηθούμε με δράσεις προς αναζωογόνηση της περιοχής", συμπλήρωσε.

Να αρχίσει η εκτέλεση των έργων για πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο

Σε πρώτη φάση, είπε, άρχισαν άμεσα να προωθούνται κάποια μέτρα, όπως η καθαριότητα και ο ευπρεπισμός "σε κάποια μελανά σημεία", ενώ ο Δήμος θα ασκήσει πιέσεις προς το Τμήμα Πολεοδομίας και το Τμήμα Δημοσίων Έργων, για να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός και να αρχίσει η εκτέλεση των έργων για πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο.

"Το δεύτερο είναι να αντιμετωπίσουμε μαζί με τους ιδιώτες φαινόμενα που παρατηρούνται στην τουριστική περιοχή Γερμασόγειας, όπως οπτικής και ηχητικής ρύπανσης και ως Δήμος θα αναλάβουμε τις ευθύνες μας και καλούμε τους ιδιώτες να κινηθούν στην ίδια κατεύθυνση", είπε ο κ. Ξυδιάς.

Κίνητρα προς τους υπόλοιπους Λεμεσιανούς να έρθουν στην Γερμασόγεια

Επιπρόσθετα, συνέχισε, οι δράσεις θα περιλαμβάνουν διοργάνωση εκδηλώσεων σε όλα τα επίπεδα, όπως πολιτιστικές και αθλητικές, "ώστε να προσφέρουμε μια διέξοδο και κίνητρο προς τους υπόλοιπους Λεμεσιανούς να έρθουν στην περιοχή μας".
Ένα ακόμη πρόβλημα που η περιοχή αντιμετωπίζει είναι η μείωση των διαθέσιμων κλινών, καθώς οι ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής δεν μπορούν να ικανοποιήσουν την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση που παρατηρείται.

"Στόχος μας είναι να βρεθούν τρόποι και να εξετάσουμε σχέδιο κινήτρων, ώστε να καθοδηγήσουμε επιχειρηματίες να δραστηριοποιηθούν και να δημιουργήσουν κλίνες για να φιλοξενήσουν τουρίστες", είπε ο Κυριάκος Ξυδιάς.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Δήμαρχος Γερμασόγειας δήλωσε πως πριν από το καλοκαίρι η μελέτη θα παρουσιαστεί δημόσια και σημείωσε πως "το σημαντικό είναι να φτιάξουμε ένα συνολικό σχεδιασμό, να ξέρουμε για τα επόμενα 20 χρόνια πως θέλουμε να είναι η περιοχή, γιατί σίγουρα θαύματα δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά να σχεδιάσουμε κάτι που θα αφορά την περιοχή για την επόμενη γενιά".

Να φτιάξουμε ένα γραμμικό πάρκο

Την ίδια ώρα, υπογράμμισε πως θεωρεί ολόκληρη τη Γερμασόγεια ως τουριστική περιοχή και πως οι όποιες επιχειρηματικές δραστηριότητες θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν και τον πυρήνα του χωριού, για δημιουργία παραδοσιακών καταστημάτων και εστιατορίων, ενώ υπενθύμισε πως ο Δήμος προσδοκεί στην αξιοποίηση της κοιλάδας "για να φτιάξουμε ένα γραμμικό πάρκο που να συνδέει τη θάλασσα με τον υδατοφράκτη".
(ΚΥΠΕ)

Read 4581 times Last modified on Thursday, 09 March 2017 21:33

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΓΕΡΜΑΣΟΓΕΙΑ)

Φωτογραφίες: Στο κέντρο της Γερμασόγειας η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

Φωτογραφίες: Στο κέντρο της Γερμασόγειας η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

Μαζική η συμμετοχή των δημοτών Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή του κόσμου στην χριστουγεννιάτικη εκδήλωση (φωταγώγηση του Δένδρου) του Δήμου...

Λαμπτήρες LED οδικού φωτισμού σκέφτεται ο Δήμος Γερμασόγειας

Λαμπτήρες LED οδικού φωτισμού σκέφτεται ο Δήμος Γερμασόγειας

Πρόγραμμα αντικατάστασης των λαμπτήρων οδικού φωτισμού, φαίνεται να σκέπτεται να εφαρμόσει και ο Δήμος Γερμασόγειας, στη προσπάθεια του να εξοικονομήσει...

Ελάτε στη Γερμασόγεια να νιώσουμε όλοι μαζί το πνεύμα των Χριστουγέννων

Ελάτε στη Γερμασόγεια να νιώσουμε όλοι μαζί το πνεύμα των Χριστουγέννων

Το Δημοτικό Συμβούλιο Γερμασόγειας, ανακοινώνει ότι μέσα στα πλαίσια των πολιτιστικών του δραστηριοτήτων, διοργανώνει τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του στις 8...