A+ R A-
19 April 2018

Thursday, 09 March 2017 17:23

Ξανά στον Τουριστικό χάρτη η Γερμασόγεια, στόχος του Δήμαρχου Κυριάκου Ξυδιά Featured

Πολιτικές που θα μπορέσουν να επαναφέρουν τη Γερμασόγεια στον τουριστικό χάρτη, προσπαθεί να εφαρμόσει ο Δήμος Γερμασόγειας. Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Γερμασόγειας Κυριάκος Ξυδιάς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΛΕΜΕΣΟΣ», τονίζοντας πως η τουριστική Γερμασόγειας είναι μόνο κατ’ όνομα πλέον τουριστική, καθώς έχει υποβαθμιστεί πάρα πολύ.


Όπως σημειώνει ο κ. Ξυδιάς, ανέλαβε ένας σύμβουλος – μελετητής ο Δρ. Αλέξης Σαβεριάδης (καθηγητής στο ΤΕΠΑΚ, ο οποίος έχει ειδικότητα στα θέματα του τουρισμού και είχε διατελέσει και μέλος του Συμβουλίου του ΚΟΤ) να διενεργήσει μια μελέτη η οποία θα καταγράφει ποια είναι τα προβλήματα και θα εξηγεί και λύσεις.


Ο Δήμαρχος Γερμασόγειας ανέφερε πως αυτή η μελέτη είναι ήδη προχωρημένη και με δική του εισήγηση, όπως είπε, «οργανώσαμε μαζί με τον μελετητή συγκέντρωση, βάλαμε κάποιες κατευθυντήριες γραμμές στους ανθρώπους που ασχολούνται με την τουριστική περιοχή αφενός και αφετέρου τους ακούσουμε και ίσως να πάρουμε εισηγήσεις τις οποίες να ακολουθήσουμε στη στρατηγική μας».


Κατά συνέπεια, όπως τόνισε ο κ. Ξυδιάς, η συγκέντρωση που έγινε την 1η Μαρτίου στο MIRAMARE είχε αυτό το στόχο, σημειώνοντας παράλληλα ότι διαπιστώθηκε πως χρειάζονται παρεμβάσεις σε αρκετά σημεία.


Όπως σημειώνει ο δήμαρχος, χρειάζεται πρώτα απ’ όλα παρέμβαση στην αισθητική της περιοχής. «Υπάρχουν παρανομίες, υπάρχουν πράγματα τα οποία πρέπει να παρέμβουμε και ο ιδιωτικός τομέας αλλά και ο δήμος, ούτως ώστε να βελτιώσουμε την εικόνα μας. Δεύτερο, χρειάζονται υποδομές καθώς π.χ. ο πεζόδρομος διακόπτεται, ενώ ποδηλατόδρομος δεν υπάρχει. Τρίτο, πρέπει να διοργανώσουμε έτσι ένα πρόγραμμα δράσεων, εκδηλώσεων που να προσελκύει τον κόσμο στην περιοχή. Με αυτόν τον τρόπο, να δώσουμε κίνητρα σε επιχειρηματίες για να επανέλθουν».


«Έχουμε χάσει απίστευτο αριθμό κλινών στην περιοχή», συνέχισε ο κ. Ξυδιάς, λέγοντας πως αυτή τη στιγμή έχουν κάποιες ξενοδοχειακές μονάδες οι οποίες είναι μονίμως γεμάτες, αλλά ο τουρισμός στην περιοχή Γερμασόγειας δεν υπάρχει, γιατί όπως υπογραμμίζει, έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των κλινών, αφού μετατράπηκαν ξενοδοχεία σε οικιστικές μονάδες.

sunanthsh_germasogeias-10.jpg


«Άρα προσπαθούμε να φτιάξουμε έτσι ένα συνολικό σχεδιασμό ώστε να αναδείξουμε και την παραλία και την τουριστική περιοχή και την κοιλάδα Γερμασόγειας αλλά και τον παραδοσιακό πυρήνα του χωριού», συμπλήρωσε.


Ερωτηθείς εάν έχουν υπόψη τους κάποιους πόρους τους όποιους να μπορούν να διαθέσουν για την πλήρη αναμόρφωση και διαμόρφωση της περιοχής, ο κ. Ξυδιάς δήλωσε πως ήδη για το 2017 οι προϋπολογισμοί έχουν υποβληθεί από πολύ προηγουμένως και δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης. «Γι’ αυτό, αυτό που είπαμε χθες ως κατεύθυνση και στους εμπλεκόμενους της τουριστικής, είναι ότι δεν θα πούμε μεγάλα λόγια, θα βάλουμε ένα σχεδιασμό κάτω για μια 20ετία, αλλά θα κινούμαστε βήμα – βήμα στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας. Ναι ο δήμος θα αναλάβει τις ευθύνες του, υπάρχουν πόροι τους οποίους μπορούμε να διαθέσουμε, υπάρχουν έργα όταν μιλάμε για πεζόδρομους, για γραμμικό πάρκο στην κοιλάδα που θα είναι πολεοδομικά έργα άρα η μεγαλύτερη συνδρομή θα είναι από το κράτος και αυτό που μένει σε μας είναι να σχεδιάσουμε σωστά και να απαιτήσουμε από το κράτος να συνεισφέρει», τόνισε.


Τέλος, ο Δήμαρχος διαβεβαιώνει τον ιδιωτικό τομέα ότι θα τον χειριστούν δίκαια με τρόπο που να του δίνουν κίνητρα να επενδύσει στην περιοχή.

Περισσότερες φωτογραφίες από τη συγκέντρωση που έγινε στο MIRAMARE πατήστε εδώ.

Read 967 times

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΓΕΡΜΑΣΟΓΕΙΑ)

Γερμασόγεια: Σύνδεση παραλιακού πεζόδρομου με γέφυρα

Γερμασόγεια: Σύνδεση παραλιακού πεζόδρομου με γέφυρα

Έργα ανακατασκευής του και επέκταση ποδηλατόδρομου στο Δασούδι Θετικές είναι οι εξελίξεις στο θέμα του παραλιακού πεζόδρομου στη Γερμασόγεια, αφού...

Γιορτάζει τα 15χρονα της η ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ – EUROLAB Γερμασόγειας με Open Day στις 21 Απριλίου

Γιορτάζει τα 15χρονα της η ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ – EUROLAB Γερμασόγειας με Open Day στις 21 Απριλίου

Γιορτάζοντας φέτος τα δεκαπεντάχρονα μας, σας προσκαλούμε να γνωρίσετε από κοντά τον συναρπαστικό κόσμο της ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ – EUROLAB Γερμασόγειας. ...

Αναβιώνει τα πασχαλινά μας έθιμα η Γερμασόγεια

Αναβιώνει τα πασχαλινά μας έθιμα η Γερμασόγεια

Ο Δήμος Γερμασόγειας διοργανώνει και φέτος τις Πασχαλινές εκδηλώσεις, για αναβίωση των ηθών και εθίμων του τόπου μας, προσβλέποντας στην...