A+ R A-
14 November 2018

Monday, 08 October 2018 08:13

Αθλητικό Χωριό στον Άγιο Αθανάσιο - Έγιναν και οι εγγραφές Ανοικτού Σχολείου (Φωτογραφίες)

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στις 29/9/2018 οι εγγραφές του Ανοικτού Σχολείου του Δήμου Αγίου Αθανασίου. Σε μια όμορφη ατμόσφαιρα, το πρωινό του Σαββάτου, οι ενδιαφερόμενοι, δημότες και μη, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους εκπαιδευτές όλων των προσφερόμενων μαθημάτων/δραστηριοτήτων, να έρθουν σε επαφή μαζί τους και να επιλέξουν σε ποιες δραστηριότητες θέλουν να εγγραφούν.


 

Οι εγγραφές του Ανοικτού Σχολείου γίνονται ολόχρονα σε αρκετά μαθήματα και όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικώς στο 97717187 με τη διευθύντρια / συντονίστρια κα Βαλάντω Σίφουνα Καράμανου. Στο Πρόγραμμα του Ανοικτού Σχολείου δικαιούνται να συμμετέχουν όλοι ανεξαιρέτως.

 

Τα προσφερόμενα μαθήματα/δραστηριότητες για τη σχολική χρονιά 2018-19 είναι τα εξής: Ελληνικά ως ξένη/δεύτερη γλώσσα, Αγγλικά, Ρωσικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Γερμανικά, Τουρκικά, Πρώτες Βοήθειες, Λογιστική, Η/Υ (ECDL), H/Y (παιδιά 8-10), Διαδικτυακό Marketing, Marketing, Μαγειρική – Ζαχαροπλαστική - Ζαχαροκατασκευές, Οινογευσία και Οινοποίηση, Ομάδες Προσωπικής Ανάπτυξης, Νοηματική, Λογοθεραπεία, Βοήθημα στην κατ’ οίκον εργασία για παιδιά δημοτικού, Βοήθημα στα Φιλολογικά μαθήματα Γυμνασίου-Λυκείου, Βοήθημα στα Μαθηματικά Γυμνασίου-Λυκείου, Σκάκι, Ρομποτική για παιδιά 7-10 ετών, Λαϊκοί και Παραδοσιακοί Χοροί, Μοντέρνοι Χοροί, ΗΙΡ ΗΟΡ, Χοροί Λάτιν, Αργεντίνικο τάνγκο, Χειροτεχνία, Ζωγραφική, Φωτογραφία και Επεξεργασία Εικόνας, Πλεκτοδημιουργίες, Αγιογραφία, Μουσικό Εργαστήρι, Γραφικές Τέχνες, Βυζαντινή Μουσική, Εκμάθηση Μουσικών Οργάνων: Πιάνο, Κιθάρα, Βιολί, Φλάουτο, Θεατρικό Εργαστήρι, Ικεπάνα, Αεροβική, Πιλάτες, Zumba, Strong by Zumba, Zumba kids, Ακαδημία Ποδοσφαίρου, Τένις, Hatha Yoga, Ξιφασκία, Θεραπευτική Γυμναστική, Επιτραπέζια Αντισφαίριση, Τοξοβολία, Βιολογικές Καλλιέργειες - Αρωματικά Φυτά - Κηπουρική.

 

Όλα τα μαθήματα που προσφέρει το Πρόγραμμα του «Ανοικτού Σχολείου» λειτουργούν με βάση αναλυτικό πρόγραμμα και στο τέλος κάθε χρονιάς οι συμμετέχοντες παραλαμβάνουν πιστοποιητικό παρακολούθησης. Παρακολουθώντας τα μαθήματα των Η/Υ, Λογιστικής, Μουσικής Σχολής και Ξένων Γλωσσών, οι εκπαιδευόμενοι έχουν τη δυνατότητα να παρακαθίσουν σε εγκεκριμένες εξετάσεις.

 

Αναμφίβολα η προσφορά και η σημασία του θεσμού του Ανοικτού Σχολείου είναι πολύ μεγάλη ως μέσο προσφοράς προς όλα τα κοινωνικά στρώματα και συμβάλλει στη βελτίωση του κοινωνικού επιπέδου, την ανάπτυξη εξωστρέφειας, τη σύσφιγξη σχέσεων μεταξύ των δημοτών και τη συμμετοχή στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα.

 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook

 

 

Be active Sports village – Γνώρισε το άθλημα που σου ταιριάζει


 

 

Σε #Beactive ρυθμούς βρισκόταν ο Δήμος Αγίου Αθανασίου το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εβδομάδας αθλητισμού (23-30 Σεπτεμβρίου, 2018), με εθνικό συντονιστή τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού - KOA.

 

Ο υπαίθριος χώρος του δημαρχείου μετατράπηκε σε αθλητικό χωριό στο οποίο μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν διάφορα αθλήματα και να επιλέξουν τη δραστηριότητα που τους ταιριάζει σε ερασιτεχνικό ή επαγγελματικό επίπεδο. Η ενημέρωση και η γνωριμία έγινε από ειδικά εκπαιδευμένους προπονητές, παγκόσμιους πρωταθλητές και άλλους εκπαιδευτές από το Ανοικτό Σχολείο και διάφορα Σωματεία και ομάδες.

 

Οι παρόντες έμειναν κατενθουσιασμένοι και ευχαρίστησαν τους συντελεστές για τη μεγάλη από όλες τις πλευρές εκδήλωση που ετοίμασαν με τόση αγάπη για το κοινό. Τόνισαν ότι ήταν μια μέρα διαδραστική η οποία προώθησε την άθληση, τη γνώση, την επιμόρφωση και την ψυχαγωγία, που καλούσε τους πολίτες να ενεργοποιηθούν και να ασχοληθούν με ψυχωφελείς δραστηριότητες.

 

Ο δήμος από πλευράς του παρότρυνε το κοινό να ασχοληθεί με την άθληση και να γίνουν ενεργά άτομα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

 

 

Περιβαλλοντικό περίπτερο για τη μη χρήση της πλαστικής σακούλας

 

Στο αθλητικό χωριό ο δήμος είχε και ενημερωτικό περίπτερο σχετικά με τη μη χρήση της πλαστικής σακούλας. Στο πλαίσιο αυτό δόθηκε δωρεάν στους παρευρισκόμενους επαναχρησιμοποιούμενη τσάντα από τον Δήμο Αγίου Αθανασίου. Με τον τρόπο αυτό ο δήμος δίνει την επιλογή στους δημότες του να προμηθεύονται τρόφιμα από διάφορα σημεία πώλησης χωρίς να επιβαρύνουν το περιβάλλον.

 

 

Read 320 times Last modified on Monday, 08 October 2018 08:29

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ)

Εθελοντική αιμοδοσία στον Δήμο Αγίου Αθανασίου

Εθελοντική αιμοδοσία στον Δήμο Αγίου Αθανασίου

Ο Δήμος Αγίου Αθανασίου και η Συντονιστική Επιτροπή Αιμοδοσίας – Διαφώτισης (ΣΕΑΔ) Λεμεσού σας προσκαλούν στην 63η Εθελοντική αιμοδοσία η...

Ο Δήμος Αγίου Αθανασίου σας προσκαλεί σε χορευτική παράσταση

Ο Δήμος Αγίου Αθανασίου σας προσκαλεί σε χορευτική παράσταση

Ο Δήμος Αγίου Αθανασίου σας προσκαλεί στην πολυπολιτισμική χορευτική παράσταση «Οι Άγγελοι», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Νοεμβρίου,...

2η εκστρατεία ενημέρωσης δημοτών Αγίου Αθανασίου για πλαστική σακούλα

2η εκστρατεία ενημέρωσης δημοτών Αγίου Αθανασίου για πλαστική σακούλα

Στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών δράσεων του Δήμου Αγίου Αθανασίου για το έτος 2018 σε συνεργασία με την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής...