A+ R A-
19 August 2018

Wednesday, 30 May 2018 12:58

Πολυπολιτισμικό φεστιβάλ από τον Άγιο Αθανάσιο με μήνυμα «Όχι στο ρατσισμό - Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι» (Φωτογραφίες)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή το Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ του Δήμου Αγίου Αθανασίου, το οποίο έγινε σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, το ΤΕΠΑΚ, το Europe Direct Λεμεσού, το ΣΚΕ και το Ανοικτό Σχολείο Αγ. Αθανασίου.

 

Η εκδήλωση αποτελεί δράση του προγράμματος ένταξης από τοπικές αρχές «Λεμεσός, μια πόλη ο κόσμος όλος» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία.

 

Η μαζική παρουσία του κόσμου ενίσχυσε το μήνυμα κάτω από το οποίο πραγματοποιήθηκε το φεστιβάλ «Όχι στο ρατσισμό - Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι» και ενισχύθηκε η ανάγκη της αποδοχής και του αλληλοσεβασμού σε μια κοινωνία πολυπολιτισμική.

 

Στο χαιρετισμό του, ο δήμαρχος Αγίου Αθανασίου, Μαρίνος Κυριάκου, ανέφερε ότι στόχος του δήμου, μέσω αυτού του όμορφου συναπαντήματος, είναι να περάσουν όμορφα τα παιδιά, αλλά παράλληλα να κατανοήσουν την έννοια της διαφορετικότητας και του αλληλοσεβασμού και να μάθουν να συμβιώνουν αρμονικά με όλους τους ανθρώπους, από όπου κι αν προέρχονται.

 

Τόνισε, επίσης, ότι ο δήμος, χρόνια τώρα, εργάζεται συντονισμένα και μεθοδικά για την προώθηση της ισότητας και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία. Ο κ. Κυριάκου δεν παρέλειψε να κάνει ιδιαίτερη μνεία στον πετυχημένο θεσμό του «Ανοικτού Σχολείου» που με τη συμμετοχή του στο φεστιβάλ, κάνει αρχή των καλοκαιρινών του εκδηλώσεων για τη σχολική χρονιά 2017-18.

 

Ο κ. Κυριάκου, τόνισε ότι το Ανοικτό Σχολείο αποτελεί παράδειγμα χορήγησης ίσων ευκαιριών για συμμετοχή στα προγράμματα του σε δημότες ανεξαρτήτως ηλικίας και εθνικότητας και τα παιδιά μέσω του Ανοικτού Σχολείου δημιουργούν πολιτισμό που εντυπωσιάζει.

Η πλατεία «Ειρήνης», γέμισε με παιδικά χαρούμενα χαμόγελα, δημότες και επισκέπτες κάθε ηλικίας, αλλά και άτομα διαφορετικών εθνικοτήτων, κυρίως υπηκόους από τρίτες χώρες και όλοι είχαν την ευκαιρία να περάσουν ένα όμορφο και δημιουργικό απόγευμα, επισφραγίζοντας την ιδέα ότι όλοι μπορούν να συνυπάρχουν μαζί και να συνεργάζονται, για να υπάρχει έτσι κοινωνική συνοχή.

 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook

 

Το φεστιβάλ περιλάμβανε καλλιτεχνικές, ενημερωτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, εκθέσεις και εργαστήρια από το Ανοικτό Σχολείο και διάφορα ξένα συγκροτήματα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τιμήθηκε ο εμπνευστής των τρισδιάστατων παιχνιδιών που κοσμούν την πλατεία του δήμου, Μάριος Σωτηρίου, ο οποίος συμμετείχε στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Youchange.com και η ιδέα του, μεταξύ άλλων, ξεχώρισε, κερδίζοντας το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό του προγράμματος «Μπορείς να αλλάξεις την Πόλη σου, αρχίζοντας από τη γειτονιά σου», ενώ δόθηκαν συγχαρητήρια στους μαθητές Ζωγραφικής του Ανοικτού Σχολείου που ξεχώρισαν με τη συμμετοχή τους στον παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

 

Στον χώρο υπήρχε επίσης live link με τους Τάσο Τρύφωνος και Φαίδρα Σαρικάκη.

 

Την εκδήλωση στήριξε η εφημερίδα ΛΕΜΕΣΟΣ.

 

Read 315 times Last modified on Wednesday, 30 May 2018 13:25

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ)

Αντικατοχική εκδήλωση Δήμου Αγίου Αθανασίου (Φωτογραφίες)

Αντικατοχική εκδήλωση Δήμου Αγίου Αθανασίου (Φωτογραφίες)

Αντικατοχική εκδήλωση, με αφορμή τα 44 χρόνια από το δίδυμο έγκλημα του 1974 σε βάρος της Κύπρου, πραγματοποίησε ο Δήμος...

ΣΚΕ Αγίου Αθανασίου: Στο επίκεντρο της προσοχής του οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους

ΣΚΕ Αγίου Αθανασίου: Στο επίκεντρο της προσοχής του οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους

Δράσεις Πρόνοιας για την Τρίτη Ηλικία Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει αντιληφθεί εδώ και καιρό ότι οι δράσεις πρόνοιας προς τους πολίτες...

«Χορέψετε, Χορέψετε, τα νιάτα να χαρείτε…» - Διασκέδασαν με Λαογραφικό Όμιλο Λεμεσού (Φωτογραφίες)

«Χορέψετε, Χορέψετε, τα νιάτα να χαρείτε…» - Διασκέδασαν με Λαογραφικό Όμιλο Λεμεσού (Φωτογραφίες)

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε η Μουσικοχορευτική παράσταση του Λαογραφικού Ομίλου Λεμεσού στις 9 Ιουλίου με τίτλο «Χορέψετε, Χορέψετε, τα νιάτα...