A+ R A-
18 October 2018

Wednesday, 30 May 2018 12:58

Πολυπολιτισμικό φεστιβάλ από τον Άγιο Αθανάσιο με μήνυμα «Όχι στο ρατσισμό - Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι» (Φωτογραφίες)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή το Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ του Δήμου Αγίου Αθανασίου, το οποίο έγινε σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, το ΤΕΠΑΚ, το Europe Direct Λεμεσού, το ΣΚΕ και το Ανοικτό Σχολείο Αγ. Αθανασίου.

 

Η εκδήλωση αποτελεί δράση του προγράμματος ένταξης από τοπικές αρχές «Λεμεσός, μια πόλη ο κόσμος όλος» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία.

 

Η μαζική παρουσία του κόσμου ενίσχυσε το μήνυμα κάτω από το οποίο πραγματοποιήθηκε το φεστιβάλ «Όχι στο ρατσισμό - Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι» και ενισχύθηκε η ανάγκη της αποδοχής και του αλληλοσεβασμού σε μια κοινωνία πολυπολιτισμική.

 

Στο χαιρετισμό του, ο δήμαρχος Αγίου Αθανασίου, Μαρίνος Κυριάκου, ανέφερε ότι στόχος του δήμου, μέσω αυτού του όμορφου συναπαντήματος, είναι να περάσουν όμορφα τα παιδιά, αλλά παράλληλα να κατανοήσουν την έννοια της διαφορετικότητας και του αλληλοσεβασμού και να μάθουν να συμβιώνουν αρμονικά με όλους τους ανθρώπους, από όπου κι αν προέρχονται.

 

Τόνισε, επίσης, ότι ο δήμος, χρόνια τώρα, εργάζεται συντονισμένα και μεθοδικά για την προώθηση της ισότητας και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία. Ο κ. Κυριάκου δεν παρέλειψε να κάνει ιδιαίτερη μνεία στον πετυχημένο θεσμό του «Ανοικτού Σχολείου» που με τη συμμετοχή του στο φεστιβάλ, κάνει αρχή των καλοκαιρινών του εκδηλώσεων για τη σχολική χρονιά 2017-18.

 

Ο κ. Κυριάκου, τόνισε ότι το Ανοικτό Σχολείο αποτελεί παράδειγμα χορήγησης ίσων ευκαιριών για συμμετοχή στα προγράμματα του σε δημότες ανεξαρτήτως ηλικίας και εθνικότητας και τα παιδιά μέσω του Ανοικτού Σχολείου δημιουργούν πολιτισμό που εντυπωσιάζει.

Η πλατεία «Ειρήνης», γέμισε με παιδικά χαρούμενα χαμόγελα, δημότες και επισκέπτες κάθε ηλικίας, αλλά και άτομα διαφορετικών εθνικοτήτων, κυρίως υπηκόους από τρίτες χώρες και όλοι είχαν την ευκαιρία να περάσουν ένα όμορφο και δημιουργικό απόγευμα, επισφραγίζοντας την ιδέα ότι όλοι μπορούν να συνυπάρχουν μαζί και να συνεργάζονται, για να υπάρχει έτσι κοινωνική συνοχή.

 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook

 

Το φεστιβάλ περιλάμβανε καλλιτεχνικές, ενημερωτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, εκθέσεις και εργαστήρια από το Ανοικτό Σχολείο και διάφορα ξένα συγκροτήματα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τιμήθηκε ο εμπνευστής των τρισδιάστατων παιχνιδιών που κοσμούν την πλατεία του δήμου, Μάριος Σωτηρίου, ο οποίος συμμετείχε στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Youchange.com και η ιδέα του, μεταξύ άλλων, ξεχώρισε, κερδίζοντας το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό του προγράμματος «Μπορείς να αλλάξεις την Πόλη σου, αρχίζοντας από τη γειτονιά σου», ενώ δόθηκαν συγχαρητήρια στους μαθητές Ζωγραφικής του Ανοικτού Σχολείου που ξεχώρισαν με τη συμμετοχή τους στον παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

 

Στον χώρο υπήρχε επίσης live link με τους Τάσο Τρύφωνος και Φαίδρα Σαρικάκη.

 

Την εκδήλωση στήριξε η εφημερίδα ΛΕΜΕΣΟΣ.

 

Read 487 times Last modified on Wednesday, 30 May 2018 13:25

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ)

Άγιος Αθανάσιος: Προληπτικά μέτρα σε περίπτωση θεομηνίας λαμβάνει ο δήμος

Άγιος Αθανάσιος: Προληπτικά μέτρα σε περίπτωση θεομηνίας λαμβάνει ο δήμος

Ο Δήμος Αγίου Αθανασίου ανακοινώνει ότι και φέτος ενόψει της έναρξης της χειμερινής περιόδου προχωρεί στον προληπτικό καθαρισμό των φρεατίων/...

Τουρνουά bowling μεταξύ δήμων Αγίου Αθανασίου και Μέσα Γειτονιάς

Τουρνουά bowling μεταξύ δήμων Αγίου Αθανασίου και Μέσα Γειτονιάς

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 10.00π.μ., η δράση του δήμου Αγίου Αθανασίου Strike for...

Αθλητικό Χωριό στον Άγιο Αθανάσιο - Έγιναν και οι εγγραφές Ανοικτού Σχολείου (Φωτογραφίες)

Αθλητικό Χωριό στον Άγιο Αθανάσιο - Έγιναν και οι εγγραφές Ανοικτού Σχολείου (Φωτογραφίες)

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στις 29/9/2018 οι εγγραφές του Ανοικτού Σχολείου του Δήμου Αγίου Αθανασίου. Σε μια όμορφη ατμόσφαιρα, το...