A+ R A-
19 August 2018

Tuesday, 29 May 2018 14:23

Πολλά έργα σε εξέλιξη στον Άγιο Αθανάσιο - Διάνοιξη της οδού Σφαλαγγιωτίσσης, διαμόρφωση του γραμμικού πάρκου

Πολλά έγιναν και αρκετά άλλα έργα προγραμματίζει να κάνει ο Δήμος Αγίου Αθανασίου, σε μια προσπάθεια του να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των δημοτών του.

 


 

Σε δηλώσεις του στην ΛΕΜΕΣΟΣ, ο δήμαρχος Μαρίνος Κυριάκου, ανέφερε συγκεκριμένα ότι το "2017 δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στα απλά καθημερινά προβλήματα των δημοτών μας. Επιδιορθώσεις πεζοδρομίων και ασφαλτικού οδοστρώματος, καθαριότητα, καθώς επίσης και την κατασκευή 3 υπερυψωμένων διαβάσεων έξω από τα σχολεία του Δήμου που άπτονταν θέματα ασφάλειας των μαθητών. Παράλληλα, σε συνεργασία με το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως και τα Δημόσια Έργα, τροχοδρομήσαμε έργα ουσίας.

 

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι εργασίες του έργου για την διάνοιξη της οδού Σφαλαγγιωτίσσης, ένα έργο πρωταρχικής σημασίας για μας. Είναι γνωστό ότι ταλαιπωρεί πολλούς συνδημότες μας και δυστυχώς το έργο έχει καθυστερήσει, γιατί προνοεί την ετοιμασία ρυθμιστικού σχεδίου, απαλλοτριώσεις και κατεδαφίσεις κτιρίων.

 

Ευελπιστούμε ότι πολύ σύντομα θα ξεπεραστούν όλα τα προβλήματα και θα μπορέσει το έργο να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί.

 

Βρίσκεται σε εξέλιξη και η διαμόρφωση του γραμμικού πάρκου παρά την Κεντρική Πλατεία του Δήμου, το οποίο θα παραδοθεί τέλη Μαΐου" πρόσθεσε.

 

Για το 2018 ο δήμαρχος μας είπε ότι στόχος για τη νέα χρονιά είναι η εξασφάλιση κάθε χρηματοδότησης που ο Δήμος δικαιούται για τα μικρά και μεγάλα έργα από τα κρατικά ταμεία και η παράλληλη αξιοποίηση και είσπραξη στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό όλων των εσόδων που απορρέουν από μια σειρά υπηρεσιών που προσφέρει ο δήμος. 

 

Στον Προϋπολογισμό Αναπτύξεως για το 2018, τόνισε, προγραμματίζονται έργα, όπως είναι η επέκταση του παραλιακού πεζοδρόμου παρά το ξενοδοχείο CrownePlaza, η συνέχιση και αποπεράτωση του Γραμμικού Πάρκου του ποταμού Βαθκειά, η κατασκευή γέφυρας και η ασφαλτόστρωση μέρους της βόρειας παράλληλης λεωφόρου, έτσι που να συνδέσει την ανατολική με τη δυτική πλευρά του Δήμου παρά το Γυμνάσιο Αγίου Αθανασίου".

 

Όσον αφορά την Κατασκευή- διαμόρφωση Πλατείας «Γλαύκου Κληρίδη» (Πολιτιστικού Κέντρου Αγίου Αθανασίου) – Δημιουργία διάβασης πεζών και ασφαλών προσβάσεων, ανέφερε:

"Στόχος μας είναι η άμεση υλοποίηση του Έργου με επιχορήγηση από το Τμήμα Δημοσίων Έργων (ως μέτρο κυκλοφοριακής ύφεσης) για τη δημιουργία διάβασης πεζών και ασφαλών προσβάσεων σε μαθητές και γονείς από και προς το A’ Δημοτικό Σχολείο και το Δημόσιο Κοινοτικό Νηπιαγωγείο Αγίου Αθανασίου, αλλά και των ηλικιωμένων ατόμων που κινούνται στις δύο παρακείμενες εκκλησίες Αγίου Μηνά και Αγίου Αθανασίου.

Παράλληλα θα συνεχίσουμε τις επιστρώσεις του ασφαλτικού οδοστρώματος και τις επιδιορθώσεις πεζοδρομίων".

 

Read 448 times Last modified on Tuesday, 29 May 2018 14:46

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ)

Αντικατοχική εκδήλωση Δήμου Αγίου Αθανασίου (Φωτογραφίες)

Αντικατοχική εκδήλωση Δήμου Αγίου Αθανασίου (Φωτογραφίες)

Αντικατοχική εκδήλωση, με αφορμή τα 44 χρόνια από το δίδυμο έγκλημα του 1974 σε βάρος της Κύπρου, πραγματοποίησε ο Δήμος...

ΣΚΕ Αγίου Αθανασίου: Στο επίκεντρο της προσοχής του οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους

ΣΚΕ Αγίου Αθανασίου: Στο επίκεντρο της προσοχής του οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους

Δράσεις Πρόνοιας για την Τρίτη Ηλικία Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει αντιληφθεί εδώ και καιρό ότι οι δράσεις πρόνοιας προς τους πολίτες...

«Χορέψετε, Χορέψετε, τα νιάτα να χαρείτε…» - Διασκέδασαν με Λαογραφικό Όμιλο Λεμεσού (Φωτογραφίες)

«Χορέψετε, Χορέψετε, τα νιάτα να χαρείτε…» - Διασκέδασαν με Λαογραφικό Όμιλο Λεμεσού (Φωτογραφίες)

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε η Μουσικοχορευτική παράσταση του Λαογραφικού Ομίλου Λεμεσού στις 9 Ιουλίου με τίτλο «Χορέψετε, Χορέψετε, τα νιάτα...