A+ R A-
18 October 2018

Monday, 23 April 2018 10:26

Αναβίωσαν τα πασχαλινά έθιμα στον Άγιο Αθανάσιο (Φωτογραφίες)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Πασχαλινή εκδήλωση του Δήμου Αγίου Αθανασίου στην «Πλατεία Ειρήνης» σε συνεργασία με τα Τοπικά του Σωματεία

 


 

Η εκδήλωση, που στόχο είχε την αναβίωση πασχαλινών παραδοσιακών παιχνιδιών και τη σύσφιξη των δεσμών μεταξύ των δημοτών, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία την Κυριακή του Θωμά 15/4/2018.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διοργανώθηκαν παραδοσιακά πασχαλινά παιχνίδια όπως σακκουλοδρομίες, αυγοδρομίες, τράβηγμα σχοινιού και πολλά παιδιά και νέοι διασκέδασαν σε μια ευχάριστη συγκέντρωση. Σε όλους τους νικητές δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια από το Δήμο Αγίου Αθανασίου.

 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν τα Χορευτικά συγκροτήματα του «Ανοικτού Σχολείου» και του δήμου Αγίου Αθανασίου με παραδοσιακούς χορούς και ζωντανή μουσική από οργανοπαίκτες, παραδοσιακή κυπριακή μουσική από τους Χριστόδουλο Νεοφύτου και Νατάσα Ηλιάδη και μουσική από κινητή δισκοθήκη.

 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook

 

Στην πλατεία, μικροί και μεγάλοι, είχαν την ευκαιρία να παίξουν με παιχνίδια τρισδιάστατα, όπως τάβλι, σκάκι, φιδάκι, Jenga και τρίλιζα, σε μεγάλες διαστάσεις, ενώ λειτούργησε στον χώρο Λαϊκή ταβέρνα με σουβλάκια και ποτό, ρέσι και λουκουμάδες και άλλα προϊόντα πώλησης σε χαμηλές τιμές, για ενίσχυση των προγραμμάτων του ΣΚΕ Αγίου Αθανασίου. Ο δήμος πρόσφερε σε όλους τους παρευρισκόμενους δωρεάν παραδοσιακά κουλουράκια με έψημα.

 

Το κοινό είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί το Μουσείο του δήμου, το οποίο ήταν ανοικτό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ενώ στον ίδιο χώρο λειτούργησε έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Παλιές Θύμισες Αγίου Αθανασίου» και παρουσίαση της ταινίας του δήμου Αγίου Αθανασίου «Οι άνθρωποι στο χώρο και στο χρόνο»- Παραγωγή του 2007. Παράλληλα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίου Αθανασίου έγινε αναβίωση εθίμων – ιστοριών από ντόπιους «Οι μεγάλοι θυμούνται και οι νέοι μαθαίνουν».

 

Σε χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αγίου Αθανασίου, Μαρίνος Κυριάκου, ανέφερε ότι οι παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας είναι ανεκτίμητη κληρονομιά, τα οποία δεν πρέπει με τίποτα να αφεθούν στο πέρασμα του χρόνου και να χαθούν. Η παράδοση μας, ανέφερε χαρακτηριστικά, πρέπει να μεταφέρεται από γενιά σε γενιά και αυτός είναι και ο κύριος στόχος της εκδήλωσης. «Να θυμηθούν οι μεγάλοι και να γνωρίσουν οι μικροί τα παιχνίδια που παίζονταν παλιά και στηρίζονταν στην ομαδικότητα και τη συνεργασία και να έρθουν κοντά όλοι οι συγχωριανοί με μουσική, τραγούδι και κουβέντα». Ο δήμαρχος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τα σωματεία, την πολιτιστική επιτροπή και τους χορηγούς που συνέδραμαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.

 

Η εκδήλωση έκλεισε με τόμπολα με χρηματικό ποσό αξίας €350.00. και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε ντόπιους και ξένους, μιας και ήταν ένα συναπάντημα που όπως φάνηκε το ήθελαν όλοι οι συγχωριανοί.

 

Read 299 times Last modified on Monday, 23 April 2018 10:47

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ)

Άγιος Αθανάσιος: Προληπτικά μέτρα σε περίπτωση θεομηνίας λαμβάνει ο δήμος

Άγιος Αθανάσιος: Προληπτικά μέτρα σε περίπτωση θεομηνίας λαμβάνει ο δήμος

Ο Δήμος Αγίου Αθανασίου ανακοινώνει ότι και φέτος ενόψει της έναρξης της χειμερινής περιόδου προχωρεί στον προληπτικό καθαρισμό των φρεατίων/...

Τουρνουά bowling μεταξύ δήμων Αγίου Αθανασίου και Μέσα Γειτονιάς

Τουρνουά bowling μεταξύ δήμων Αγίου Αθανασίου και Μέσα Γειτονιάς

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 10.00π.μ., η δράση του δήμου Αγίου Αθανασίου Strike for...

Αθλητικό Χωριό στον Άγιο Αθανάσιο - Έγιναν και οι εγγραφές Ανοικτού Σχολείου (Φωτογραφίες)

Αθλητικό Χωριό στον Άγιο Αθανάσιο - Έγιναν και οι εγγραφές Ανοικτού Σχολείου (Φωτογραφίες)

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στις 29/9/2018 οι εγγραφές του Ανοικτού Σχολείου του Δήμου Αγίου Αθανασίου. Σε μια όμορφη ατμόσφαιρα, το...